Comments

miercuri, septembrie 01, 2010

Morala

Posted by at 10:53 Read our previous post
Povesteam acu cateva posturi despre botezul nepoatei mele (de fapt, viitoare nepoata pentru ca este fiica surorii viitorului sot). Am crezut ca s-a terminat tot balciu', dar m-am inselat amarnic... Aseara pe la 9, il suna sora pe Mires si ii da ordine disperate sa vina de urgenta pentru ca au disparut pozele de la botez. Asta e ceva gen "perlele Globului" cu "a disparut messengeru' ". Eu, la taclale cu Simona (ex colega de facultate dupa cum spuneam) care vine o data in Paste in Bucuresti. Miresu': "Trebuie sa vii cu mine!" Eu: "N-am niciun chef sa ies pe ploaia asta doar ca sa-i confirmi surorii ca a sters pozele." Simona: "Hai ca tre' sa plec si io..." Miresu': "Trebuie sa vii cu mine ca sa nu ma tina mult acolo!"

Dupa ceva munci de lamurire, am mers impreuna, evident, ca sa confirmam ca a sters pozele. Dar povestea cu pozele e mai incalcita. Sora Miresului nu le are cu tehnologia de niciun fel. E chiar mai avion decat mine. Si eu... SUNT avion cand vine vorba de astea. In fine, treaba e ca ea nu se baga sa strice ceva. Il cheama la apel pe Mires. De data asta, si-a adus o prietena atotstiutoare care s-a bagat sa faca ea treaba. Mai bine sa fii nestiutor si sa ceri ajutor decat sa fii nestiutor si sa te crezi buricu' pamantului. Respectiva prietena s-a pus sa downloadeze pozele pe calculator. Citez: "Am dat skip, skip, skip, skip, skip.... si atat! Imi apareau acolo da' nu le-am deschis. Si apoi le-am sters de pe aparat..." Da' chiar asa de tare ardea incat primu' lucru pe care a trebuit sa-l faci era sa le stergi de pe aparat??? Te duceai in secunda aia la o sedinta foto cu aparatu' ala si trebuia sa aiba memoria goala? Cum statea treaba de fapt (lucruri pe care pana si eu le inteleg): ambele partitii ale calculatorului erau cam full... asta din cauza ca D este folosit de copil pentru toate tipurile de NFS si jocuri cu trenuri, iar in C recycle bin era arhi plin. Dadea pe dinafara! Evident ca saracu' calculator n-avea unde mai bage si vreo 700 MB de poze.

Io o bateam. Sau ii ziceam cate ceva... Sau o faceam idioata. Sau ... ma rog, orice, da' aveam un fel de reactie! Sora Miresului a zambit si-a zis :"asta e..." Moooaaaaa!!! Pai cata stapanire de sine sa ai? Si cata indulgenta? Si cata rabdare? Si cat de bine sa joci teatru (ca in mod sigur era si ea suparata)?

Si cam asa cu asta... Morala: daca nu stii sa inoti, tine-ti fundu' afara din apa (si nu ma mai pune pe mine sa ies afara pe ploaie)!

2 comentarii:

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template