Comments

joi, februarie 07, 2013

Am blogspot, nu-s profi!

Posted by at 16:12 Read our previous post
M-am saturat sa mi se spuna "muta-ti blogu' pe domeniu propriu sau macar pe wordpress" fara sa mi se argumenteze concret de ce. 


Bun, am inteles ca e adresa mai scurta si arata profesional, da' pe mine astea doua caracteristici nu ma coafeaza cu nimic. Asta-i un blog personal pe care bag o groaza de prostii. Neprofesionale. Alte avantaje? Eu nu le am de nicio culoare cu astea, da' nici sa ma mut fara sa am un motiv nu vreau. Sunt invatata aici, imi place aici, stiu sa umblu io prin toate maruntaiele blogspotului fara sa bat la cap pe unu' si pe altu' sa ma scoata la liman. Nu imi plac nici azi ultimele modificari aduse, da' m-am invatat si cu relatia asta de love-hate, lasa-ma-sa-te-las, te-inveti-tu-pana-la-urma! Poate... cine stie, poate odata si-odata o sa-mi iau inima-n dinti si-o sa trec pe domeniu, da' pe wordpress nu. 

Asadar, ca sa nu lungesc postu' asta mai mult decat trebuie, Andera e fana blogspot chiar de n-o arata profi. 

Hai pa. 

36 de comentarii:

  1. Eu una nu pot lucra pe blogger deloc. de cand m-am apucat de blogareala folosesc wordpress si tot cu el voi ramane. :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Pai cred ca asta a fost si la mine: cu blogspot am inceput si nu-mi vine sa ma despart de el cand vine vorba de blogu' asta. :D

      Ștergere
  2. Exact la asta ma gandeam si eu sa fac un articol pe blog in care sa explic de ce nu mut blogul si de ce nu o sa l fac nici macar nisat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Eu am ajuns la concluzia ca-s lenesa. =))) Am avut norocul ca un suflet milostiv sa-mi fi citit acest post si sa-mi explice asa ca la clasa I diferentele si avantajele. Am priceput in mare parte, dar comoditatea asta, bat-o vina... =)))

      Ștergere
  3. dar tu ai deja un blog pe wordpress... din câte ştiu eu!!!! :))))) deşi nu ai mai postat acolo de multicel dragă Yoko! :)

    Nici eu nu vreau să mă mut... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, domnule, am avut! Si n-am mai postat acolo din decembrie din cauza ca a avut problemute din cauza ca l-am mutat pe domeniu-plantatia lui. :D Tocmai din cauza asta pot sa spun ca imi place mai mult blogspotu', da' dupa un "training" nitel mai devreme am reusit sa inteleg si care-s diferentele/avantajele "tehnice". :D Dar lenea asta... uof lenea asta.. :)))

      Ștergere
  4. Fiecare trage cu ce are... :D Eu n-as parasi de exemplu niciodata wordpressul pentru blogspot. Mi se pare mai usor pe wp, depinde cum ne invatam fiecare de la inceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact exact! Comoditatea asta ce face din noi... =))) Pe asta aici l-am inceput si parca inca n-am tragere de inima sa-l mut. Inca. =))

      Ștergere
  5. Sunt sigura ca bloggerul are avantejele lui. Insa eu nu le-am descoperit si nu am beneficiat de ele, pur si simplu nu m-am descurcat pe el. :( Primul meu blog a fost deschis pe aceasta platforma si nu am inteles nimic. Parca era totul in chineza. Noroc cu wordpress-ul unde totul pare atat de simplu. Macar stiu sa postez articole. :)))
    Andera, daca pentru tine este ideal blogggerul, chiar nu vad de ce te-ai muta. Ramai unde te simti bine, aici e casuta ta. :)
    Avantajele domeniului? Exact cele pe care le-ai enumerat si tu: un nume ceva mai scurt(eram pe niceeynice.wordpress.com), mai multe pluginuri pe gustul meu(de ex edit comment, emoticoane diferite, commentluv, LinkWithin, vizualizarea vizitelor si vizitatorilor sub articol), mai multe teme de unde pot sa aleg.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Cam la fel am fost eu cu wp la inceput. Aveam deja bloguletu' asta si abia ma invatasem cu el cand m-am hotarat ca pe celalalt sa-l mut pe wordpress. Si l-am mutat... Si m-am simtit ca intr-o naveta spatiala la inceput. =)) Am invatat sa lucrez si acolo, nu asta a fost problema. Ma invatasem deja cu blogspotu'... :)))
      Cu avantajele intr-adevar pe astea le stiam si eu si nu prea ma incantau cu nimic. Thank God for Facebook ca acolo m-a dadacit cineva prin toate matele platformelor si dupa discutia cu el cel putin inteleg mult mai multe decat inainte si vad si eu mai clar situatia. Mi-a dat de gandit si acum stiu ce sa pun in balanta. :D E bine sa-ti pui frustrarile pe blog. Mereu se gasesc oameni draguti care sa ajute. :D

      Ștergere
  6. Eu am avut domeniu. Vrei sa-ti zic ceva? Frectie la piciorul de lemn.
    Blogspot rullz. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =)) Iuhuuu! :D
      Mai am si eu un blog care initial a fost pe wordpress si l-am mutat de curand pe domeniu propriu, dar cu asta... momentan raman pe loc. :)

      Ștergere
  7. poti sa folosesti in continuare blogspot chiar daca ai domeniu propriu. da, arata mai profesional pe domeniu propriu, dar si la wordpress e acelasi lucru, poti sa il folosesti pe subdomeniu sau cu domeniu propriu.

    bine, wordpress are avantajul ca daca vrei il poti gazdui singur, adica sa tii totul pe serverul tau... daca ai asa ceva :) asta chiar ar fi un avantaj, pentru ca ai controlul. conform termenilor de utilizare, un serviciu de gazduire ca blogger.com sau wordpress.com are dreptul sa iti stearga contul, daca se intimpla asta ai pierdut tot (eu am pierdut mii de poze cind Yahoo mi-a sterc contul de Flickr).

    eu acum am doua bloguri, ambele gazduite la blogger, unul cu subdomeniu blogspot, altul cu domeniu propriu (mai lucrez si la vreo doua alte proiecte care au site-uri facute pe Wordpress cu gazduire proprie) si le-am lasat asa din motive bine intemeiate: cel de la blogspot e vechi, daca l-as muta ar pierde linkurile existente si PageRank. celalat e mai nou, facut de la inceput pe domeniu propriu si vreau sa arate mai profesional fiind blogul de fotografie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Whoaaaaa e din 2003! :D Da, probabil nu merita sa pierzi atatia ani de munca pe numele respectiv... But what do i know? :D
      Din cauza faptului ca blogger imi poate sterge contul cand vrea palaria lui tot stau si ma gandesc daca ar fi mai bine sa-l mut. N-are blogu' asta cine stie ce, da' n-as vrea sa-mi pierd lucrurile postate aici. Deci da, asta e motivul cel mai important care mi-a dat de gandit. :(
      Mercic frumos!

      Ștergere
  8. Pai daca te-ai obisnuit n-are rost sa te muti. Eu daca mi-as face inca un blog pe domeniu, as incepe de la zero. Cu blogspotul as continua, l-as lasa in pace la locul lui. :)
    Mi se pare total nepotrivita (ca sa nu zic altfel) atitudinea unora care au dobandit experienta pe blogspot si au inceput sa critice platforma imediat dupa ce au trecut pe domeniu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu zic, poate ei au avut probleme de care eu nu stiu. Eu personal stiu decat de o singura data cand n-a mers blogger si atunci au anuntat pe Twitter pentru ca faceau modificari. Toata treaba a mers relativ repede si totul a revenit la normal. Altfel... n-am mai avut niciodata probleme aici. :)
      Ziceam eu nitel mai sus ca am gasit intr-adevar un motiv care sa ma faca sa ma gandesc serios daca ar trebui sa ma mut sau nu si asta-i ca blogger imi poate sterge contul cand are chef. N-as vrea sa-mi pierd postarile... :)

      Ștergere
  9. Daca iti place si nu simti nevoia de a te schimba nu e nici un bai. :) Intradevar, blogurile ce au domeniu sunt privite altfel, mai ... profi, nu ma intreba de ce ca nu stiu sa iti spun de ce o extensie schimba asa totul. :)) E ceva ce-am observat eu dupa ce am facut schimbarea( primisem cadou un pachet frumusel ) dar altceva, NIMIC.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Mi-e cam teama ca am sa pierd tot ce-am realizat aici. Mi s-a spus ca pot recupera ai PR si linkuri cu ceva munca, dar parca nu-mi vine sa plec. Intr-adevar mi-e teama sa nu pierd tot intr-o zi cand blogspot se decide sa-mi stearga contu', dar... Uof, nu stiu ce sa zic. Momentan stau pe loc, totusi. :D

      Ștergere
  10. Ca utilizatoare de blogger ai vazut cum gandesc. Tot cam ca tine.
    Chiar de as trece pe domeniu propriu tot pe blogspot cred ca as ramane. Vizualizarea de galerii foto si plugin-urile incorporate sunt foarte bune. Wordpress nu are aceste facilitati decat prin plugin-uri instalate separat.
    Uite aici niste pareri despre avantajele WP: http://siteprezentare.ro/tag/wordpress-trackback/
    Problema e ca pe mine nici macar o tema free nu m-a interesat. Am incercat. Sunt multumita de fatza blogului meu asa cum este, extrem de simpla. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact exact! Si eu ma gandeam la fel in privinta folosirii in continuare a platformei blogspot chiar de-as trece pe domeniu propriu. Cu temele n-am avut niciodata problema. Am gasit o gramada de teme dragute si pentru blogspot si-s multumita de el in general. Singura teama cu care stau e sa nu-mi faca intr-o zi o supriza si sa-mi stearga contul. Stiu ca s-a mai intamplat si povestea si Nicu Buculei ceva asa un picut mai sus. Altfel... altfel nu prea am tragere. :D

      Ștergere
    2. cel putin blogger are optiunea de salvare, cu care poti sa iti faci copii (backup) si daca e cazul sa le importi undeva, deci in caz de dezastru poti evita dezastrul

      Ștergere
    3. Eu chiar am mai tot facut back-up-uri, dar ma gandeam ca le cam fac degeaba. Daca imi sterge contul, cum as putea sa incarc blogul de pe contul respectiv? E posibil?...

      Ștergere
    4. banui ca ai exportat asa: http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=97416
      fisierul atom poate fi importat (restaurare backup) direct in alt blog de pe blogger. poti sa il convertesti in RSS si apoi sa il importi si intr-un wordpress.

      Ștergere
    5. Asa asa! Priceput acu... Eh, tot e bine ca le pot avea salvate in caz de ceva. Bineinteles ca la faza cu convertirea in RSS m-ai pierdut de tot. :D

      Ștergere
    6. hahaha, atunci o sa explic aici scurt, sa nu ramina discutia in pomi: un site isi poate exporta continutul in format XML, asta permite o gramada de chestii automate, cum ar fi preluarea stirilor, agregare, citire cu diverse programe sau dispozitive. Tot format XML se foloseste si pentru exportarea continutului la backup. De exemplu blogul tau produce asta: http://feeds.feedburner.com/AnderaScrie

      Acum XML este o chestie complexa si stufoasa, exista mai multe dialecte, printre care RSS si Atom. Cel mai des o sa intilnesti folosit RSS insa Google prefera Atom (din motive istorice, pe cind cele doua formate erau la inceput si inca se delimitau optiuni si preferinte).

      Ștergere
    7. Ups, am uitat sa mai adaug: exista programe care convertesc dintr-un format in altul, deci te poti descurca la nevoie.

      Ștergere
    8. Heeei what do you know? Chiar am priceput! :D Multumesc frumos!! Poate am sa-mi fac curaj sa-ti multumesc si personal pe la Otaku sau Niji. :)

      Ștergere
  11. fiecare scrie oriunde, nu cred ca are relevanta ca e blogger sau wp, conteaza sa fie continut bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa gandesc si eu, dar pentru multa lume conteaza si unde scriu. Stiu ca in general e preferat wp fata de blogspot si e preferat domeniu propriu fata de amandoua, dar eu momentan sunt bine aici. :)

      Ștergere
  12. Si mie mi-au propus cativa bloggeri sa trec pe Wordpress sau sa cumpar un domeniu, dar inca am ramas pe blogspot. Am incercat si Wordpress si pot sa spun ca stiu sa umblu destul de bine si acolo, dar tot pe Blogspot imi place, deoarece e foarte simplu de folosit. Oricum, nu prea va rostul investirii unei sume de bani pentru a cumpara un domeniu, atat timp cat nu mi-am propus sa fac "performanta" cu blogul.
    Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot asa si eu. Mai am un blog care a fost initial pe wordpress si apoi l-am trecut pe domeniu propriu, deci de folosit pentru a face o diferenta la nivelul asta le-am folosit. :) Macar acum, dupa ce am postat articolu' asta am reusit sa inteleg mult mai multe. Au fost oameni care mi-au explicat asa... ca pentru gradinita cum stau lucrurile. :))
      Succes si tie! :D

      Ștergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template