Comments

luni, martie 07, 2011

Ziua 50 - La dentist (gen "La cirese")

Posted by at 17:20 Read our previous post
Dap, sunt vie! Nu fac struguri, da' sunt vie! Am scapat teafara de pe scaunu' de tortura al dentistei... da' miercuri ma duc iar. Si-am s-o tot duc asa pentru o buna bucata de vreme. Da' si cand o sa termin...Uooooof da' si cand o sa termin...
N-am povestit ce s-a intamplat la prima mea vizita la dentista si cred ca ar trebui. Asta s-a intamplat miercurea trecuta parca... sau joi, nu mai stiu exact. In fine. Am ajuns acasa de la munci cu dureri groaznice de masea si-am zis: "Gata! A venit momentu'..." Stiu, stiu, nu-i bine asa, da' cu frica ce sa fac? Am luat-o pe sor'mea si-am mers la dentista ei. O tanti la circa 180 de ani, da' cu miscari precise si fara tremuraturi. Initial am crezut ca merg doar sa-mi fac programare, da' am reusit sa ma plang intr-atat incat sa i se rupa inima respectivei doctorite si sa se uite nitel la dintii mei si atunci. Totusi, pana sa-mi vina mie randu', a intrat un tip cam la 20 - 25 de ani. Mi s-a parut mie nitel palid inainte sa intre, da' ma gandeam ca eu aratam deja ca un zombie... Dupa cateva minute cu bormasina aia de dinti in gura tipului, il vad cum se apleaca in fata, iar doctorita il tot apasa de spate in jos. Am ramas socata. Vrea sa-l rupa de la mijloc? Vrea sa-l sufoce? Vrea sa-l spanzure in vreun fel modern?
Dentista: Esti mai bine acu?
Tipu', ridicandu-se incet in capu' oaselor: Cred... Da' am nevoie de aer.
Se ridica de pe scaun si iese cu doctorita afara sa ia o gura de aer. M-am socat din nou. Doctorita nu vroia sa-l omoare. Ii facea masaj cardiac...  Ma intorc spre sor'mea si-i zic cu toata convingerea: "Daca asta a lesinat acolo, io mor direct!" Pai nu-mi era mie de ajuns frica ce-o aveam pana sa intru? Nu-mi era de ajuns ca deja simteam cum broboane reci de sudoare imi brazdau fruntea inainte sa-l vad pe ala cum avea experiente d'alea inafara corpului? Adica chestii d'alea cu "near death experiences" stiti voi... La momentul respectiv m-am gandit ca prefer sa ma ridic, sa ma duc acasa, sa ma apuc sa-mi trag pumni pana imi scot toate maselele si sa traiesc fericita "pain-free" (da' si "teeth-free") pana la adanci batraneti decat sa mai indur inca un moment d'ala de teroare maxima. Ma simteam exact ca ala din Saw nu stiu care numar cand trebuia sa-si taie picioru' cu fierastrau', jur!

Am ramas totusi... Daca nu eram cu sor'mea, plecam acasa inca de cand am deschis usa cabinetului si-am simtit mirosu' ala specific de dentist. Da' sor'mea ii tot dadea inainte: "Vezi ca asta e dentista mea! Nu ma face de ras!" Pai pe ea o faceam de ras? Pe mine ma bufnea plansu' cu lacrimi de crocodil acolo si ea-mi zicea c-o fac de ras? Numa' la asta nu-mi statea mie gandu'...

Am intrat. M-am asezat pe scaunu' ala ca un detinut pe scaunu' electric! Dentista ma vede, ofteaza si pufneste: "Cum naiba vin toti fricosii la mine? Da' stai linistita, ca barbatii-s mult mai fricosi..." In gandu' meu: "Nu m-ai cunoscut pe mine..." Apoi, dupa toate cate le vazusem si auzisem acolo, imi da si bomba finala: "Io nu folosesc anestezii decat atunci cand chiar e nevoie... " Si-au urmat niste explicatii, da' creieru' meu nu le-a mai procesat. In gandu' meu: "La naiba! Sunt deja pe scaun. E prea tarziu sa fug..."

Asadar fara anestezii am trecut de obturatia de canal de atunci si de inca una si-o plomba sambata. Prima mea plomba. Si n-am plans! Ma simt mandra de mine! Ma gandeam ca anu' asta fac o groaza de lucruri importante. Pe langa nunta care e cel mai important eveniment din viata mea de pana acu, m-am lasat si de tigari si mi-am facut si curaj sa merg la dentist si-o sa merg si pentru prima data cu avionu' si-o sa ies din tara pentru prima data (ba chiar de doua ori) ... Miercuri seara am din nou intalnire cu dentista. Cat de fosila o fi ea, mi-a pus plomba aia asa dragut ca daca te uiti la ea zici ca n-am avut niciodata vreo problema acolo. Da' si sa stai o ora intreaga cu gura cascata si plina cu pansament...

Eh si-asa revin la ce ziceam la inceput: da' si cand o sa termin.... Doamneeeee da' si cand o sa termin...

Real time update:
- colegii joaca sah; Colegu' s-a lasat de tigari de ieri dupa-amiaza, iar Colega mananca chipsuri d'alea in care gaseste bani
- Globu' e cumintel in celalalt birou.... Linistea dinaintea furtunii?...
- Imparatia nu-i. Momentan. Nu suporta sa stea foarte mult fara noi in ultimu' timp asa ca il asteptam sa vina din clipa-n clipa...

Hai pa.

18 comentarii:

  1. he,he,he...adevarat a grait mult prea meseriasa dintasareasa: io , unul, ma pish pe mine de frica stomatologului! si nu de el, ca persoana, cat de freza aia, nesuferita !

    RăspundețiȘtergere
  2. blehhh, dentist:D bine ca am scapat in vara de dentisti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Nu am nicio problema cu dentistii ustensilele lor.

    P.s. La Multi ani !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Baba suferă la frumos... chiar și frumos la dinți. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. pe mine nu ma terorizeaza atat de mult durerea cat ma seaca un anume polizor din ala care imi vibreaza creierii pana in maduva cand il pune pe dintii mei

    RăspundețiȘtergere
  6. La a 51-a zi de la lăsatul de ţigări, îţi doresc mulţi ani fără ele, că-i mult mai bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. dacă tot te chinui, măcar fă-ți tratament de albire. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Azi, la mine e prima zi fara tutun. Sper ca nu si ultima. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropos, La multi ani pentru 8 Martie.

    RăspundețiȘtergere
  10. hmmm ... cu stomatologul meu ti-ar disparea teama :))) (http://darklorelei.wordpress.com/2010/12/07/la-stomatolog/)

    RăspundețiȘtergere
  11. :)))Super amuzant articolul, demult nu am mai ras asa, ai descris exact toate trairile si starile pe care le incerc si eu la dentist. Doar ca tu esti infinit mai curajoasa decat mine... :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Stai linistita: si eu urasc sa merg la dentist :))!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine. pe toţi ne enervează dentistul... dar chiar fără anestezie?.... şi sigur nu doare? :)))

    Bine: Casă de piatră...

    Vacanţă plăcută! :)

    Şi îmi pare rău că am lipsit ieri de pe blog: La mulţi ani... că a fost ziua femeii... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ma tem de nenea dentistul, dar e mai bine sa previi astfel de situatii... :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Capca Te inteleg perfect, domn' Capca! Inteleg frica de dentist/freza/bormasina de dinti/miros de dentist dureros de bine! Nu stiu cum e la voi, da' io de fiecare data cand merg la dentist ma comport ca si cand ar fi ultima mea zi in viata! =))))

    @ Red Apple Te invidiez!!! Eu sper macar sa termin cu dentista pana la nunta ca n-am chef sa indur dureri teribile de masele in cea mai importanta zi din viata mea si-n luna de miere mai apoi. =)))

    @ Lillee Pe tine te invidiez si mai tare in cazul asta! :D Daca as putea sa scap de frica de dentist, as fi cea mai fericita! As fi si mai fericita daca m-ar termina mai repede... =)))
    La multi ani!!!!

    @ Diana Sufar, sufar, da' nu mai pot cu atata suferinta! =)) De fapt... cred ca e mai mult frica decat suferinta! :))) Cat despre tratamentu' pentru albire a dintilor, clar o sa-l fac si pe ala. Am zis ca daca tot m-am apucat acu, o sa fac tot ce se poate face, ca mai incolo n-o sa mai am curaj sa merg. =)))

    @ Mihai Daaaa!!! Bormasina de dinti e arma crimei! E instrumentu' de tortura atat fizica, cat si psihica! E ustensila ce baga teroare-n noi! =)))

    @ Pavel Amin!! Asa zic si io! Acu oricum cred (tind spre "sunt sigura") ca nu se mai pune problema sa ma apuc din nou. Nu ma mai apuc din nou! Chiar m-as lua la pumni, zau asa... =))

    @ Gabi Weeeeeeee!!!! Felicitari! Bucura-te si sari in sus (clar in sus, nu in jos) de bucurie! :D
    Multumesc frumos!!!

    @ Dark Lorelei Wow!!! Am citit si cred ca in cazul dentistului tau, mi-ar fi cam frica de el din alte motive, chiar daca n-as mai simti durerile de masele. =)))) Bine-ai venit pe aici!

    @ Nice Mai curajoasa?? Sunt cea mai fricoasa persoana din lume! Mi-e frica pana si de umbra mea! =))) Incerc, totusi, sa incep a remedia din fricile astea: am inceput sa-mi infrunt frica de dentist si in curand o sa incep sa-mi infrunt si frica de condus. :D Zau de nu ma simt mandra de mine! :))

    @ Malli Cred, de fapt, ca sunt foarte putini oameni care nu au frica asta de dentist! :)))

    @ Florentin Fara anestezie! Zau ca nu mai tin minte ce explicatii a dat pentru tratamentu' asta fara anestezie, da' ideea de ansamblu era ca e mai bine asa... De durut ma doare de imi vine sa urlu din toti rarunchii, da' incerc sa ma abtin... cat pot. :))) Cand ii zic sa se opreasca, se opreste, da'... momentan inca n-a inceput cu ce e mai grav. A luat-o usor cu ceva cariute micute. =))))
    Multumim si multumesc si multumesc!!! =)))

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Dorel Corect!! E mai bine sa previi, da' io am trait cu frica asta de dentist de cand ma stiu. Prima data cand a incercat mama sa ma duca la dentist (aveam vreo 7 ani cred sau ceva asa... ), am dat din maini si din picioare pana a decretat doctorita ca n-are ce-mi face si-am plecat acasa. Mi-am scos singura dintele ala atunci. =)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt cea mai fricoasa persoana din lume! Mi-e frica pana si de umbra mea! =)))
    ______________________
    Exact aceleasi cuvinte le-am folosit eu pentru a ma descrie zilele trecute intr-o discutie cu un prieten. :) :P :D

    RăspundețiȘtergere
  18. =)))) Avem o groaza de lucruri in comun! :D

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template