Comments

vineri, ianuarie 07, 2011

Ma curat... iar

Posted by at 12:50 Read our previous post
Continuare la celelalte doua parti din seria "Ma curat..." - prima parte, a doua parte

Inca de la inceputu' saptamanii mama Miresului ne batea la cap sa mergem sa mancam la ea. Aseara am cedat nervos cu insistentele si-am zis: "Hai!" Nu, nu ma simteam mai bine, ba chiar azi raceala mea a ajuns la apogeu, da' am preferat sa indur frigu' si sa ies din casa decat sa il mai aud pe Mires: "M-a sunat mama..." In fine, trecand peste, ajungem noi la mama Miresului. Eu sper din toata inima ca atunci cand ajung la varsta ei sa am macar jumatate din energia pe care o are ea. Jur ca e incredibila! Mergem la parintii Miresului destul de des si nu-mi amintesc nici macar o zi in care n-am gasit-o pe mama lui gatind si trebaluind.

In fine, cand m-a vazut ea, mama Miresului, in starea in care eram, a inceput: prima data m-a indopat pana am simtit ca explodez, iar intre timp m-am trezit cu o stacana de vin fiert cu scortisoara. Ma tot intreba daca mancarea e buna, daca vinu' e destul de dulce, daca mai trebuie sare la supa, iar eu tot incercam sa ii explic ca nu simt absolut nimic! Cand sunt racita, nu simt niciun fel de gust. Apoi il tot invata pe Mires cum sa-mi faca frectie cu spirt si... nu mai stiu exact cu ce, iar mai apoi sa-mi rad un cartof crud pe care sa-l invelesc in tifon si sa-l pun pe frunte. A tot continuat cu o groaza de alte leacuri (sosete cu otet, mamaliga fierbinte pe piept sau sare si tot asa) pana cand a concluzionat: "Da' nu ramaneti aici si te fac io bine pana maine?" In momentu' ala nu stiam cum sa plec mai repede, pentru ca atunci cand i se pune pata pe ceva, nici c-o mai scoti din ale ei. Am reusit, nu mai stiu prin ce metoda, sa schimbam subiectu', da' doar pentru putin timp pentru ca m-am trezit cu un borcan de miere de salcam din care a trebuit sa iau o lingura "ca sa-mi treaca gatu'". Evident, intrebarea fireasca ce a urmat a fost: "E buna?" "Nu simt nimic..."

Cand in sfarsit eram pe punctu' de plecare, mi-a mai tras in mufa si-un borcan din reteta miraculoasa a Monicai Tatoiu insotit de instructiuni precise... Bineinteles, mai intai m-a pus sa iau o lingura. "Cum e?" "Nu simt nimic..." De frica sa nu supar spiritele, cand m-am trezit azi dimineata, primu' lucru pe care l-am facut a fost sa bag in gura amestecu' ala de miere, polen, ser fiziologic si ... nu mai stiu ce. A scris Colega la un moment dat reteta si modu' de preparare intr-un post al ei. 

Acu treaba sta in felu' urmator: orice reteta miraculoasa ar exista, orice leacuri babesti as aplica, orice tincturi si medicamente si siropuri si picaturi as lua, raceala in cazu' meu e intotdeauna la fel; intotdeauna tre' sa-si urmeze ea toate etapele, toate momentele subiectului pana sa ajunga la deznodamant. E imposibil sa sara peste vreunu'. Azi am ajuns la punctu' culminant. Mai rau de atat nu se poate. Am stat serios in cumpana de dimineata: sa ma ridic din pat sau sa nu ma ridic? Da' apoi mi-am amintit de borcanu' mentionat mai sus si mi-a fost frica. Asadar... sunt pe baricade si azi... Hai pa.

LE: La multi ani Ionilor, Ionutilor, Ioanelor, Ionelelor si ce alte derivate mai exista!

17 comentarii:

  1. Totusi soacra ta e draguta ca te-a servit cu tot felul si a incercat sa te vindece cu tot felul de leacuri :P..
    Mie bunica imi punea o punga de sare pe cap si pe piept, frectie cu otet, infasare de nu poti sa te misti, intr-o patura, aspirina..si nu mai stiu ca au trecut multi ani:P
    Imi plac solutiile astea naturale, sunt mai sanatoase decat pastilele. :x
    Insanatosire grabnica! Deznodamantul s-apropie :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai zici de mama Miresului, dar tu de unde gasesti energia necesara pentru a scrie articolele astea amuzante? Ai mare dreptate, nu exista leacuri miraculoase, o raceala trece cam intr-o saptamana, iar tu ai ajuns deja la punctul culminat. Asta e o veste excelenta, pentru ca, asa cum bine ai prevazut, urmeaza vindecarea completa(deznodamantul). :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nici retetele Monicai Tatoiu nu te pun pe picioara...:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da' ce te mai iubeşte soacra bre! Ptiu să nu te deochi :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sigura ca degraba se va ajunge si la deznodamint, deja a durat prea mult. Ti-as spune si eu niste leacuri babesti cu sfecla si miere dar cred ca deja esti satula :D Fa-te bine cit mai repede!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt bune si leacurile babesti, sunt naturale si eficiente.
    Dupa spusele tale, ai o soacra de invidiat :)
    Iti doresc insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere
  7. sanatate mai,sa te faci bine! si iti zic eu, raceala trece cu tarie, nu cu leacuri babesti:=)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Insanatosire grabnica!! (cu sau fara leacuri babesti). :)

    RăspundețiȘtergere
  9. bautura si mancare moca, ce-ti poti dori mai mult? =))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo...nota zece...ma facusi sa rd bine in dimineata asa.."Cum e?".."Nu simt nimic"...repet singur rin casa si rad :))

    RăspundețiȘtergere
  11. E bine ca ai o soacra asa grijulie, desi se spune ca ce-i prea mult strica, ce-i prea putin nu-i indeajuns..

    RăspundețiȘtergere
  12. ... asa sunt soacrele la inceput =))
    Reteta aia cu albastru de metil n-o stii, nici pe aia cu ceapa si nuci... acum deja cred ca esti bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ati dori sa faceti schimb de link cu site-ul nostru? Asteptam eventuala colaborare pe mail. Avem pagina separata pentru partenerii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  14. La mine functioneaza si leacurile babaesti, insa depinde de gravitatea racelii :D
    Intreti relatii dragute cu mama soacra:> si insanatosiire grabnica !

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Europeandeity Da, e draguta, da' nu prea sunt eu invatata sa fiu cocolosita asa si ma simt cam aiurea. :)))
    Cand eram mica imi facea si mama tot asa si n-aveam probleme, dar a trecut ceva timp de-atunci. Totusi, n-am renuntat la remediile astea babesti tocmai pentru ca au dat roade de fiecare data si mai ales pentru ca nu sunt fana a pastilelor. :D
    Multumesc frumos!! :D

    @ Mar rosu Multumesc frumooos!! :D

    @ Nice =)) Ma bucur ca am reusit sa scriu un articol amuzant asa in starea in care eram vineri. Oricum, energia pe care o are mama Miresului e pur si simplu incredibila! Si totusi... are o varsta, e deja bunica si a trecut si ea prin multe, dar tot nu si-a pierdut deloc energia si buna dispozitie. Asa vreau sa fiu si eu cand o sa ajung la varsta ei. :D
    Acum sunt la ultima faza a racelii mele. Cel mai probabil maine o sa pot sa cant din nou. :))))

    @ Carbonaru =))) Nu stiu io exact la ce ma ajuta amestecu' ala, da' daca mi-a fost bagat pe gat de mama Miresului, nici ca puteam sa refuz! :D

    @ Pavel Eh... Acum, la mai bine de 6 ani de cand ne-am cunoscut, da, trebile merg bine, da' n-a fost asa de la inceput... :D

    @ Strumf O nu! Crede-ma ca a fost cea mai rapida raceala! Nu mi s-a mai intamplat niciodata sa simt pur si simplu cum se instaleaza! Toate etapele unei raceli in general, la mine, dureaza ceva ceva. De data asta toate au venit una dupa alta cu o rapiditate fantastica! :))) Acum cred ca e penultima zi de raceala. Maine, dupa cum ii spuneam si lui nice, cred ca o sa pot sa cant din nou! :)))

    @ Alex De obicei numai asa imi tratez racelile. Nu sunt fana a pastilelor. :D
    Acum da, ne intelegem de minune, insa am dus ceva munci de lamurire pana sa ajungem aici. :D
    Multumesc frumos!!

    @ Thomas Pai inainte sa-mi ofere vinu' fier cu scortisoara, mama Miresului tot incerca sa ma imbie cu un pahar de tuica fiarta. Am refuzat vehement. =))) Multumesc frumos!!

    @ Gabi Multumesc frumos!! Cred ca azi e penultima zi de raceala si maine o sa fiu ca noua. :D

    @ Bibabum =)) Nu zic ca nu-i bine, numa' sa nu ma mai indoape asa ca apoi chiar o sa ajung si eu sa tin diete si mai stiu io ce alte prostii de genu'. =)))

    @ Standdowncafe =)) Ma bucur ca am reusit sa te fac sa razi. Daca ai fi fost acolo in momentele alea, era si mai si! Ii place sa-i fie laudata mancarea si stiu asta, si chiar face o mancare de te lingi pe degete, da' zau ca chiar nu simteam nimic! =))))

    @ Fairytale Oh, pana sa ajungem la stadiul asta lucrurile au fost foaaarte diferite. Situatia de acum imi convine. :D

    @ BlueRiver Pai cum naiba asa sunt la inceput, ca la inceput a fost destul de nasol! Adica nu de foarte mult timp am inceput sa ne intelegem asa bine. Am dus ceva munci de lamurire pana sa ajungem aici, da' acu imi place cum stau lucrurile. :D
    O stiu pe aia cu ceapa ... mai bine decat as fi vrut s-o stiu. :))) Am ramas marcata de ceaiu' ala de cand eram mica si de fiecare data cand eram racita si ma mai intreba mama daca vreau un ceai de ceapa, eram in stare s-o iau la goana de nebuna decat sa mai aud de asa ceva! =))) Vineri seara m-a intrebat iar de ceaiu' ala... :))) Parca tin minte si ceva cu albastru de metil de cand eram mica, da' foarte vag... :D
    Azi e penultima zi de raceala. Maine o sa fiu ca noua. :D

    @ Sergiulica Multumesc frumoos! :D

    @ ZuZu In functie de gravitatea racelii, se inmultesc si leacurile babesti aplicate. =))) Asa merge la mine. Oricum, n-am mai avut o raceala grava de cand eram mica... Acum sunt doar simple raceli. :D
    Acum da, ne intelegem bine, insa n-a fost mereu asa. :D Multumesc frumos!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template