Comments

luni, februarie 04, 2013

Pastila cu vecini... nebuni...

Posted by at 15:16 Read our previous post
Azi, luni, 04 februarie, ora 7:20, casa inca e cufundata intr-un somn adanc si linistit. Deodata, batai in usa. Si din nou. Mai cu putere, mai indelungate. Andera le aude in vis si instinctiv isi trage perna pe cap. Bataile continua. Se trezeste toata casa buimaca injurand. Andera stie ca in cazul in care il lasa pe frate-sau sa raspunda, oricine ar fi fost, nu l-ar fi spalat nicio apa... Isi pune repede ochelarii (sa bungheasca macar eventualele piedici gen pisica) si se duce la usa. 
- Cine e? intreaba ea printre dinti completand intrebarea cu ceva injurii in gand. 
- Tanti Nuti! se aude de dupa usa.
Vecina de la 3 cu alte cuvinte... Injura si mai colorat si deschide. Trei generatii de "Nute" stau insirate una langa alta in fata Anderei: vecina, fie-sa si nepotu-sau (faimosul Cristi). 
- Iti las cheile de la casa si vine Silviu (NA: fiul Nutei) sa le ia, incepe repede cu o voce stridenta si pitigaiata... atat de familiara... 
Andera, adormita, ia cheile de i le impingea in mana si-i raspunde inca nefiind foarte sigura pe ea:
- Cine sa i le dea? Noi plecam cu totii... 
- Cand?
Tocmai atunci doua alarme pornesc sa urle simultan anuntand ora la care ar fi trebuit de fapt sa se trezeasca. 
- Acum! replica ea hotarat.
- Pai si nu ramane maica-ta acasa? continua femeia foarte "matter-of-fact". 
- Mama nu-i acasa de ieri.
- Da' unde e? continua interogatoriul.
- I-am zis si copilului (NA: faimosul Cristi venise cu o zi in urma sa ne dea un calendar bisericesc) ieri ca a plecat la bunica, raspunde Andera cu un oftat dand semne de vizibila iritare. 
- Pai lasa ca vine Silviu repede. In 15 minute. E la Stefan cel Mare... 
"Ha! Daca nu faceam io drumu' Pantelimon - Stefan cel Mare zilnic, poate chiar te-as fi crezut, da' in care viata faci tu drumu' asta in 15 minute?" In acest moment Anderei ii dispare subit tot somnu' si izbucneste:
- Nu ramane nimeni acasa! Plecam si noi cat de curand si daca ajunge omu' si noi nu suntem, ce-are sa faca? Nu sta nimeni sa-l astepte!

- Nu-i problema. Daca plecati voi pana ajunge el, te duci sus, descui si lasi cheia pe masa, gaseste ea repede o solutie.
- Poftim??? Da' cum sa fac io asa ceva? Evident ca nu! raspunde Andera ridicand tonu' cu cativa decibeli buni deja fiind intr-o stare de maxima nervozitate si-i impinge vecinei cheile inapoi. 
Nici atunci femeia nu vroia sa plece si si-a mai continuat staruintele pana Andera i-a inchis usa fara niciun alt cuvant... 

============~~~~~~~~~~===========

Pleaca Andera la munca fiind deja in intarziere. Castile in urechi, mers rapid pe ritmu' muzicii, aproape ca n-o observa pe mama ei care-i facea semne disperate. Se intorcea de la bunica. Dupa ce Andera isi varsa ofu' in legatura cu infama vecina de la 3, mama ei ii raspunde:
- Stai linistita, e nebuna. Si pe mine m-a pus de curand sa fac asta si am refuzat. Mi-a zis ca ni se potrivesc cheile de la usi asa ca nu-i problema... 

==============

Despre respectivele personaje mai puteti afla aici si aici

16 comentarii:

  1. Dacă mă trezea pe mine cineva cu idei de astea, până acuma înjuram !

    PS Andero, ce mai face Cristina, ex Colega ta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am injurat si io, bre, da' nu tocmai in fata. Am reusit sa-mi pastrez totusi un registru cat de cat decent. :D
      Colega face bine. Colegu' ii face farse. =)))

      Ștergere
    2. Păi, să înţeleg că lucrează iarăşi cu voi ?

      Ștergere
    3. Nu, bre! Ii face farse la telefon. :D

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mai ceva! =))) A fost clar o scena desprinsa dintr-o lucrare a lui Caragiale... :))

      Ștergere
  3. Îți dai seama că dacă vi se potrivesc cheile de la uși, poate să intre în orice clipă peste tine să-ți deranjeze somnul? asta așa, doar ca răzbunare?:))))))))))) O să ajungă un fel de Kramer , din Seinfeld:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A nu! Asa nu mi-ar deranja somnu'. Il deranjeaza mult mai tare cu metoda actuala: batai puternice si repetate in usa... :D

      Ștergere
  4. Hehe, asta cu potrivitu'... nu-i a bună ! Ia schimbă tu broasca și cheile !

    RăspundețiȘtergere
  5. :) incep sa cred ca am vecini sanatosi la cap!! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Wou, pai tu esti nice si rabdatoare, eu nici nu ma sinchiseam sa le raspund. :)) Unii au un tupeu inimaginabil. E bine ca i-ai pus la punct... ;) :P :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zis ca totusi in virtutea atator ani petrecuti in aceeasi scara de bloc si "prieteniei" dintre ea si mama (din punctul de vedere al mamei e mai mult mila) sa incerc pe cat posibil sa mentin un ton civilizat. De fapt aseara tocmai ce povesteam cu frate-meu toata intamplarea din nou si a fost si el foaaarte mirat ca am vorbit asa frumos. =)))

      Ștergere
  7. Pentru cele 15 minute cat mai dura pana venea personajul, putea foarte bine sa lase casa descuiata si cheile pe masa. :))
    Aveam si eu o vecina care ma deranja cand imi era lumea mai draga cu toate prostiile din lume. Bine ca m-am mutat si am scapat de ea. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Pai pana la urma asta a facut. A pus-o pe fie-sa sa urce inapoi, sa descuie si sa lase cheile acasa. Bineinteles, asta nu fara sa bombane incruntata ca si cand servitoarea a refuzat sa-i indeplineasca porunca. :D
      Oh, eu oricum cred ca am cei mai nebuni vecini, dar nu neg ca e posibil sa fi scapat cativa si prin alte parti. =)))

      Ștergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template