Comments

marți, martie 27, 2012

Oameni si oameni...

Posted by at 10:45 Read our previous post
Am tot zis io ca de la nunta incoace am triat drastic oamenii cu care-mi petrec timpu'. Cred ca cel mai bun sfat pe care as putea io sa-l dau vreodata e asta: nu-ti mai pierde timpu' cu oameni care nu-l merita. 

Eh, urmeaza sa fac si ceva detalieri in privinta categoriilor de oameni cu care nu mai vreau sa am de-a face si-mi sunt complet nesuferiti. Ca tot am dat peste un specimen aseara, incepem cu categoria oamenilor care vorbesc mult si prost. Doamneeeee, multi mai sunt in categoria asta!

Cuvintele dor mai mult decat un pumn in mecla. Acu... ori oamenii sunt atat de prosti incat nu-si dau seama ce vorbesc, ori o fac tocmai din cauza asta. Iti suna cunoscut? Taie de pe lista de cunostinte oamenii astia! Te incadrezi? Gandeste de doua ori inainte sa deschizi gura! Chiar nu s-o gasi nimic mai bun de facut decat sa deranjezi oameni cu niste cuvinte aruncate intr-o doara? Uite o idee: gaseste cea mai inalta cladire... oh wait! But seriously... 

Totusi, sa nu confundam lucrurile: vorbesc strict despre oamenii care se incadreaza in situatiile alea; nu bagam aici oamenii care sunt prea sinceri din fire. Adevaru' supara pe multi, da' nu inseamna ca omu' care ti l-a spus e rau sau a facut ceva rau. Asa cum am zis, e vorba de oamenii care vorbesc mult si prost.

Bottom line: oamenii din categoria asta sunt taiati de pe lista mea de cunostine. Fa la fel (scris dezlegat)!

Hai pa. 

Real time update:
 - azi e ziua Globului. Poate ne da voie sa plecam mai repede acasa din cauza asta. Oh wait! Parca mai era si un SS pe aici pe undeva... Colega pierde ospatu'. 
- SS e inexistent la aceasta ora.
- Colegu' incearca sa se faca auzit la telefon. Slabe sanse. Acu e cascador al rasului. No joke. 

PS: Postu' asta nu-i de mine... 

16 comentarii:

  1. 'aidi, Andero...să nu spui că abia acuma ai inceput să-ţi faci selecţia asta ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ma gandeam si eu sa fac acest lucru... desi mi se pare cam nasol si ciudat. Poate ca un oras nou mi-ar rezolva problemele astea. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Mihaela Nistor Pentru ca atunci am primit cele mai multe dezamagiri asa dintr-o data. :D Si-am zis ca nu merita... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Capca Pai scrisei io acolo ca am inceput selectia asta imediat dupa nunta. Da, pana atunci am pierdut timp pretios, da' dupa principiu' "niciodata nu-i prea tarziu"... :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Dianna In niciun caz! Asta ar insemna ca tot tu sa te dai la o parte si sa-i lasi pe ei sa-si faca de cap. Cea mai buna "pedeapsa" pentru ei si cel mai bun remediu pentru tine este sa-i ignori. :D Rezultat garantat! Cel putin pentru tine care te vei simti infinit mai bine. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar exista oameni si oameni si trebuie sa faci o selectie. Fii foarte atenta insa, ca, odata cu apa din scalda, sa nu arunci si copilasul ! Gandeste-te bine la fiecare taiat de pe lista, daca nu are si calitati pe care nu le gasesti la ceilalti. Dupa cum nimeni nu e perfect, nu e nici nimeni care sa aiba numai defecte ! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Oameni si oameni.... Dar ce te faci cu cei care "nu sunt oameni"????

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Zina Foarte corect! Am luat si asta in considerare si am cantarit bine inainte de a lua hotarari. Totusi, am preferat sa fiu ceva mai drastica decat de obicei. Mi-am cam pierdut si ultimu' dram de incredere in oameni. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Nimeni Oh, ei nu s-au aflat niciodata pe "lista mea"! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Roby Foarte corect! Numai ca la ei n-am avut niciun fel de dilema. N-au fost niciodata pe lista mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-am adus aminte ca ti-am scris un mesaj acum cateva saptamani, despre cum dadusem eu de blogul tau, asa din greseala.
    Probabil ca nu m-am exprimat prea bine cand am zis old fashion. Scrisesem in graba si de aia.
    Hai sa nu ii zicem old fashion, hai sa ii zicem... "ca inainte".
    Cu alte cuvinte era mai bine daca ramaneai "ca inainte". Nemaritata.
    Stii, e mai simplu cand esti liber. Chiar daca simti ca lipseste ceva, ai prospetimea aia si pofta de viata. Scanteia aia care dispare atunci cand te maturizezi.
    Sentimentul acela al proaspatului evadat care da piept cu libertatea. E neimplinit, si de aia valoreaza mai mult.
    Si hop asa, citind chestia asta pe care ai scris-o mai sus mi-am dat seama ca te-ai "maturizat" un pic. Fitilul deja s-a aprins.
    In curand n-o sa mai ai prieteni ci doar foste cunstinte carora o sa le simti lipsa cand o sa te apuce criza varstei de 30 de ani.
    Se pare ca incet, incet se adeveresc prezicerile mele.
    Dar asta e doar inceputul bineinteles.
    Ai putea sa faci un mic test ca sa intelegi mai bine ce vreau sa zic. Sa scrii undeva, nu pe blog, ci pe o hartie, niste trairi frumoase care iti vin pe moment in minte, sau ceva frumos care vine din interiorul tau, pe care apoi sa o ascunzi, sa nu o vada nimeni niciodata.
    Dar apoi peste vreo 8-10 ani sa o deschizi din nou si sa o citesti, si sa vezi diferenta. Nu vei mai simti la fel, iar citind te va cuprinde melancolia, probabil vei si lacrima vazand ce frumoasa erai odata si in ce hal a ajuns sufletul tau dupa atata timp.
    Ai exemplu mai sus, in cele scrise de tine. E doar inceputul.
    Vei intelege peste cativa ani.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Ilustrul anonim Citeste postarea asta - http://anderay.blogspot.com/2008/08/urasc.html
    Probabil daca ai fi citit-o acu, ai fi zis si mai sigur pe tine: ti-am zis io?... Si totusi, postu'-i scris acu 4 ani. Mai sunt si alte exemple daca stai sa rami prin postarile vechi. Casatoria in niciun caz nu mi-a stins scanteia, ci din contra. Cred ca acum a aparut mai luminoasa ca oricand. Fiecare om are propria-i poveste de viata. M-am maturizat de mult, fortata fiind de imprejurari. Casatoria a avut un altfel de efect asupra mea fata de cel pe care crezi tu ca-l are. Ca tin eu blogu' intr-o nota ceva mai comica, nu inseamna ca viata mea-i roz. Da' daca ma apuc si scriu aici ca am avut o copilarie trista, greutati de la o varsta frageda, familie monoparentala, ca-s neinteleasa bla bla.. As rezolva ceva? Asa cum nu-mi place sa stiu problemele altora, nici sa le impartasesc pe ale mele nu-mi place.
    Faptul ca timpu' trece o stiu bine si oricat as vrea si io si tu, nu putem sa facem nimic in privinta asta. Asta a fost singura ta prezicere...
    Testu' de care ziceai, putem spune ca l-am facut deja. Am tinut jurnale de prin clasa a 5a, si pana m-am angajat la actualul loc de munca. Pai cum sa nu te apuce melancolia recitind? E ca si cand mi-ai zice: mananca niste cartofi prajiti ca iti spun EU ca-ti plac! Eu, stiind prea bine ca-mi plac, mananc, si-apoi te uiti la mine si-mi zici: veeeezi? ti-am zis io?...
    Sufletu' se altereaza indiferent de viata pe care-o duci. Depinde de fiecare in parte cat de bine reuseste sa-l pastreze de-a lungu' anilor, iar daca tu crezi ca sufletului tau ii e mai bine necasatorit fiind, atunci evident faci ce-i mai bine pentru el. Asa cum si eu fac ce-i mai bine pentru al meu...
    "Vei intelege peste cativa ani." - e ca si cand ai langa tine un copil de 5 ani care te intreaba de unde vin copiii. Problema e ca eu stiu deja de unde vin copiii si m-am saturat sa fiu mangaiata pe par in timp ce mi se zice "cand o sa cresti mare...", persoana dand intelept din cap.
    Tema casatoriei e subiectiva si n-ai cum sa ma convingi pe mine ca nu-i o alegere buna asa cum nici eu nu am cum sa te conving pe tine ca este. Toata chestia e ca eu nu incerc; eu stiu deja ca fiecare om face ce crede ca-i mai bine pentru el.
    Si io care vroiam doar sa las linku' cu articolu' initial...
    O zi cu soare sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim: Bag de seama ca esti invidios sau mai degraba invidioasa pe Andera pentru ca s-a casatorit.

    Nu-i nimic, stai linistit(a), iesi la aer in parc, inspira, expira, oxigeneaza-ti creierul... O sa-ti treaca intr-o zi...

    Daca invidia persista timp de o saptamana, e cazul sa apelezi la un ajutor de specialitate.

    Alt Anonim

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Anonim 2 Raman, totusi, la ideea ca-i vorba doar de pareri diferite, atata tot... cred eu. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template