Comments

miercuri, octombrie 05, 2011

Domeniu sau nu domeniu?

Posted by at 11:41 Read our previous post
Am revenit io cam de-o saptamana, da' tot de pe atunci ma bate un gand... Rau ma bate! Da' rau! Mama mama cat de rau! Deci rau.

Vreau sa fiu sefa pe plantatia mea. Vreau sa ma mut in casuta mea. Vreau domeniu. Pe de alta parte ma tot gandesc ca habar n-as avea ce sa fac... De unde sa incep, ce sa fac mai intai si cum sa continui?... Am mai discutat noi aici despre treaba asta si pe atunci nu eram foarte sigura la ce ma ajuta domeniu'. Nici acu nu-s io prea sigura, da' sunt sigura ca l-as vrea...

Ma gandeam ca tot am facut atatea lucruri anu' asta; as putea sa adaug la lista si-un domeniu... Eh ideea e ca ma bate gandu' asta atat de tare ca-i destul de posibil sa se si infaptuiasca...

Acu voi ce-ati zice?...

Hai pa.

53 de comentarii:

  1. Eu zic sa treci pe domeniu si host propriu...ai mai multa mobilitate, acces la mult mai multe modificari...

    RăspundețiȘtergere
  2. tu inca nu te descurci cu TweetDeck. Ramai la blogspot. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ia hai, pune-te pe treaba, da? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. zic si acum ce am zis si atunci, treci pe domeniu propriu, sa vezi atunci provocare si satisfactii :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Yamasha Mercic frumos de recomandare! Cam toata lumea ma indeamna sa trec pe domeniu si host propriu, dar ma gandesc cu groaza la toata bataia de cap pe care-o s-o am cand am sa incerc sa ma acomodez si sa invat ce si cum. :)) Da' daca tot ma bate gandu'... :)))
    Mercic frumos si bine-ai venit p'aci! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Ionicamesterica :D O asa hotarare... nu mai lasa loc de negocieri. Gata! Adjudecat! :))
    Mercic frumos si bine-ai venit p'aci! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Zidanne Nu ma descurc? Nu l-am folosit niciodata! Ma enerveaza pe mine ca nu pot sa bag mai multe cuvinte intr-un tweet, da' nu-i asta o problema atat de mare incat sa vad care-i treaba cu tweetdecku'... Si tu ce faci cu blogu' ala? :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Bora Bora Pai o sa cam incerc... Mi-e cam tarsa mie nitel asa, da' parca ma racaie gandu' asta prea tare ca sa-l las in pace. =)))

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Ionut :D Corect! Pana nu trec acolo si nu vad ce si cum, n-am cum sa stiu diferentele. Prevad o mutare in viitorul apropiat... :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu vreau sa ma dau pe domeniu. un .com costa 3 euro pe an.. +hostul care nu e asa scump... poate chiar gasesti ceva moca... de ce nu?
    La mine de chestiile tehnice gen instalare wordpress si teme si chestii o sa se ocupe barbatelu' Eu sunt cam planta =)) Si mie imi e aiurea sa ma mut de pe subdomeniu pe domeniu, dar esti mai usor gasita pe gogule si ai mai multi vizitatori (nu stiu daca te incalzeste cu ceva asta...)

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Filip Pai domn' Filip, iti dai seama ca pe tine, pe Andrei si pe Christi o sa va bat la cap cu toate cele pana ma dau pe brazda. Si chestia e ca pana ma dau io pe brazda voi o sa ajungeti sa va impingeti unu' pe altu' care sa mai vorbeasca cu mine... =))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Kathy Da, din cate am mai auzit si io investitia n-ar fi cine stie ce mare cheltuiala, dar problema mea e la fel ca la tine: sunt planta la instalari si trebi de genu'! =)))) Io cel mai probabil daca ma hotarasc pana la urma sa trec pe domeniu si host propriu o sa-i innebunesc pe 3 prieteni bloggeri cu toate trebile astea tehnice... cat or rezista si ei sa auda ineptiile mele. =))))))
    Momentan singura mea problema si cauza din care as vrea plantatia mea ar fi sa am un url mai scurt. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. nu numa` ca poti avea un url mai scurt, dar ai access si la fisierele php ale platformei plus la css-ul temei.. ee? eee? :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca tot faci pasul asta, gaseste un host bun, pe care merg instalate multe pluginuri importante. Uite la mine nu merge mai nimic. Sunt extrem de dezamagita. :( Bafta! :)
    Vad ca ai destui prieteni care se ofera sa te ajute la o adica. ;) Asta e un punct de pornire.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca ai cine sa te ajute cu plugin-urile treci pe domeniu propriu, daca nu, stai pe blogspot ca stai bine. :) Am inteles ca trebuie sa te pricepi nitel ca sa ai domeniul tau.

    RăspundețiȘtergere
  16. In primul rand sa te gandesti bine la nume pentru ca nu il poti schimba si sa cauti sa iti iei domeniul complet, nu plata lunara, si intai cauta bine peste tot oferte si apoi decide, ca sa nu regreti mai tarziu, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu zic , cum iti doreste sufletelul.. te-ai maritat ..e momentul sa ai si tu domeniul tau :P

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Tibi Ummm... ummm.... umm.... da... =))))))) M-ai injurat acolo? Sunt aproape sigura ca da! =)))) Nu stiu io cu d'astea! Io abia de-am invatat sa-mi schimb tema aci pe blogspot si asta-i cam singuru' lucru pe care stiu sa-l fac. :D Ce zici tu acolo o fi ceva trebi de martieni... =)))))

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Nice Astea-s lucruri bune de stiut, numa' ca ar trebui sa stiu ce pluginuri exista si ce-asalege eu sa folosesc si tot asa. Trebi despre care eu habar n-am. Habar n-am ce mi-ar mai trebui ca sa ajute blogu'; io am impresia ca nu-mi mai trebuie nimic! =)))))) Adica ATAT de paralela sunt cu astea... =)) Tocmai de-aia am sa-i stresez pe cei 3 amici bloggeri care le au cu astea si sa ma scoata si pe mine din ceata.. =))))
    Mercic frumooos!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Cristi Eu sunt complet paralela cu astea, dar poate reusesc sa-mi conving cei 3 prieteni bloggeri care le au cu astea sa ma ajute s-o scot la capat. :D

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Roscata Pai cu numele cam stiu ce-as vrea si da, ai dreptate cu plata integrala pentru ca as uita sa platesc daca ar fi luna de luna... :D
    Multumesc frumoooos!! :D

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Cris-Mary Word, sister! =)))))) Ce-i corect e corect! Asta zic si io! :D

    RăspundețiȘtergere
  23. "domeniu .ro - 40 euro host 5 gb / an - 60 euro" ..... o fi scump? Asta asa.... ca idee de ajutor ;)

    RăspundețiȘtergere
  24. cred ca ar fi ok... ideea de domeniu, unul .ro iti sugerez

    RăspundețiȘtergere
  25. Clar zic si eu, DA domeniu! :i la mine ar cam trebui sa fie urmatorul pas, da mie mi-e foarte lene sa caut si sa analizez unde e cel mai bun hosting, chestii d'astea! Dar tu, daca esti in parte parte hotarata, eu iti recomand sa te hotarasti de tot! Vorba aia, doar te-ai mai hotarat o data, de tot anu' asta!:))))))

    RăspundețiȘtergere
  26. Acum depinde de tine, daca esti dispusa sa dai bani, daca ai timp sa lucrezi la el si daca te pricepi, desigur. :D

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Nimeni Domnu, tu incerci sa ma descurajezi! =))) Am si io un fix; mi s-a pus si mie pata pe ceva... Macar pe asta ca manii cu pantofi n-am, shopping in mall nu, nu exagerez cu nimic in ceea ce priveste cheltuielile, jur! :D Nu pot si io sa-mi iau ceva pe ce mi s-a pus pata? :D

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Pato Mercic frumos de sfat! :) Cam stau in dubii cu .ro si .com si toate cele, da' ajung io la o concluzie pana la urma. :D

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Efemeride Hihi! Deci inca un vot ferm pentru domeniu! Mercic frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  30. @ Thomas =)))))))) Corect corect! Mai mare placerea sa dialoghez virtual cu tine, domnule! :)) Sincer as fi crezut ca-mi zici sa nu-mi iau domeniu. N-as sti sa zic exact de ce aveam impresia asta, da' eram aproape sigura ca-mi sari in cap sa raman aci. =)))))

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Dianna Pai dispusa sa dau bani sunt, ca am luat si asta in calcul; o sa fie intr-adevar ceva problemuta cu timpu', da' sper sa fie rezolvabila, iar de priceput sunt ceea ce se numeste "tufa de Venetia". =)))) Nu le am de nicio culoare cu astea! Dar sper sa primesc ceva ajutor... :D

    RăspundețiȘtergere
  32. DOMENIU!!! Te ajut eu cu orice întrebare ai :)

    RăspundețiȘtergere
  33. "Buei fatho"... :))
    De unde atata descurajare din partea mea? :P Am venit cu solutia directa!Chiar tu spui: shoping nu.... pantofi nu.....pai??? Cica omul care nu are un viciu... nu e om (normal)!!!
    Eu am o vorba... "Matematica e fixa"... asa ca la un simplu calcul... mai putin de 10 euro pe luna NU E MULT (sau un capat de lume- asta ca motivatie directa in cazul obiectiilor din partea miresului ;) ) deci DOMENIU OBLIGATORIU.
    Eu nu am timp si nici harul tau (de a scrie clar-mult-continuu- si mai ales bine) dar daca l-as avea cam astea ar fi preturile care ar trebui sa le "suport" la un provider de incredere.
    Sincer ma asteptam din partea cititorilor tai sa vina si cu recomandari personale (din care sa ai de unde alege) la ceea ce folosesc ei, nu numai cu motivatii pro (motivatiile deja le cunosti- de asta si vrei domeniu :P)iar intrebarea mea... daca e scump... era strict comparativa cu ceea ce folosesc altii (daca au domeniu bineinteles) necunoscand preturile pietii. Dar chiar si valoarile astea (100 euro/ an) nu mi se pare DELOC scump, repet. Asa ca.... te astept cat mai curand cu anuntul: M-a mut!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Domeniu si teme wordpress. Te ajuta foarte mult :-)

    RăspundețiȘtergere
  35. Go for it ! Nu-ți place, revii aici dar e puțin probabil să nu-ți placă.

    RăspundețiȘtergere
  36. @ Andrei Pai tocmai asta-i problema! Ca o sa trebuiasca sa va bat la cap si pe tine si pe Filip si pe Christi pana sa ajung io la ceva rezultat... =))) Promit sa dau bere la schimb! :)))

    RăspundețiȘtergere
  37. @ Nimeni Asa breeee!!! pai io credeam ca vrei strict sa ma descurajezi. Vezi? Asta-i dezavantaju' internetului: nu vad mimica persoanei cu care vorbesc, nu aud intonatia sinu-mi dau mereu seama de ce vrea sa zica exact. =))))))
    Asa deci pana la urma si tu ma sfatuiesti sa trec in casa noua. Pai e de bine atunci. Totusi, tre' sa zic: fa ceva si scrie si tu pe un blog! :D
    Despre recomandari de la cititori oricum mi le-ar fi spus degeaba ca n-as fi inteles o iota... Cand ma hotarasc definitiv sa plec de aci o sa trebuiasca sa iau ceva lectii inainte. :))) Oricum sper si eu sa vin cat mai repede cu anuntu' ala... :D

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Regiunea Centru Mercic frumos de recomandare si bine-ai venit p'aci! :)

    RăspundețiȘtergere
  39. @ Jteph Oooo e clar ca daca ma mut nu mai revin aci. Adica... daca tot fac o investitie, pai ma tin de ea. :D

    RăspundețiȘtergere
  40. Apropos... vreau eu tastatura aia din poza. nu de alta, dar pare asa apetisantaaaa =p~

    RăspundețiȘtergere
  41. aoleo dacă ai știi ce simplu e :))

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Kathy =))))))))) Dap dap! Si io vreau tastatura aia! Problema e ca nu prea functioneaza ea asa de fel... Trebuie schimbata cel putin zilnic! =))))))))

    RăspundețiȘtergere
  43. @ Andrei =)))) Ia sa vezi tu ce "simplu" o sa fie sa-mi explici! =))))

    RăspundețiȘtergere
  44. Poti sa fii sefa si pe plantatia mea, fara nici o problema.

    RăspundețiȘtergere
  45. @ Virgil Hmmm.... Cam prea vaga informatia asta. :D

    RăspundețiȘtergere
  46. Andreea, am trecut si eu prin ceea ce treci tu. Iti faci griji absolut degeaba !
    Anul trecut, chiar pe vremea asta am luat primul domeniu .ro, cu hosting, la Romarg.ro, pentru blogul cu lecturi. Era facut pe platforma WordPress, care iti ofera TOATE pluginurile posibile si unele facilitati pe care nici nu ti le inchipui acum.
    In primavara am refacut celalalt blog, care se afla pe platforma Blogger. De o luna i-am luat si lui domeniu .ro si host, la aceeasi firma, foarte serioasa, nu prea scumpa, cu angajati amabili care te ajuta mult.Am trecut si blogul asta pe Wordpress, care are un plugin de importat continutul, categoriile si alte alea.
    In concluzie, curaj, fa pasul, daca l-am facut eu, care nu stiam absolut nimic despre ce este si cum se face un blog acum un an !!!

    RăspundețiȘtergere
  47. Am uitat! Daca mai vrei informatii sau orice ajutor, te rog sa-mi scrii !

    RăspundețiȘtergere
  48. @ Zina Mii de multumiri pentru informatii in primul rand! Chiar ma ajuta foarte tare fiecare informatie primita mai ales pentru ca sunt complet paralela cu toate astea... Da, cochetez serios cu ideea de a trece pe domeniu propriu, iar singurele probleme pe care le am sunt exact informatiile lipsa. :)
    Multumesc mult si in mod sigur am sa-ti scriu daca ma impotmolesc pe undeva! :)

    RăspundețiȘtergere
  49. Instaleaza un WAMP, LAMP sau Virtualbox si vezi daca te descurci in "timp real". Apoi iti iei host si domeniu. Bafta!

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template