Comments

luni, iunie 06, 2011

Romania - o tara stresata

Posted by at 11:33 Read our previous post
Azi dimineata am avut ditamai revelatia. Stiti ca a existat la un moment dat in blogosfera o leapsa in care trebuia sa zici daca ai pleca sau nu din tara si de ce? Sau ma rog... ceva de genu'.
Eh, azi dimineata mi-a picat fisa. Stiu de ce vreau sa plec din tara asta: din cauza vanzatoarelor. Ma incearca un sentiment de groaza teribila atunci cand trebuie sa merg la cumparaturi, indiferent de ce anume tre' sa cumpar. Fie ca-i o paine, fie ca-s toale, fie ca-i un pinguin... in fine, ati prins ideea. Nu pot sa merg la cumparaturi din cauza vanzatoarelor. Sunt niste fiinte atat de stresate si atat de stresante incat sunt de fiecare data pregatita sa le iau la capace. 

Exemplu de azi: la metrou, la cumparat de cartela (aici n-am cum sa ma eschivez; chiar tre' sa cumpar cartela). Aia de vindea vorbea la telefon. Ii zic sa-mi dea o cartela de 10 calatorii si-i intind o hartie de 10 lei. Imi da o cartela si vad ca-mi da rest mai mult decat trebuia. Atunci ma uit la cartela, vad ca mi-a dat de 2 calatorii, i-o dau inapoi si-i spun DIN NOU ca vreau una de 10. Evident, incep istericalele: "Pai de ce nu-mi spuneti asa de la bun inceput?" Asta evident spusa pe un ton de parca ma implora sa-i dau pumni. Pai acu ziceti voi: cum sa ma abtin io? Cum sa nu-mi sara tandara? Mai ales ca, asa cum am mai zis, nu-s intr-o stare emotionala foarte stabila...

Stimate doamne vanzatoare, si eu am lucrat intr-un butic si-am facut exact ce faceti si voi. Stiu ca sunt o groaza de oameni idioti care vin sa cumpere carne la o taraba de ziare si mai si fac spume cand le ziceti ca n-aveti, da' toti ceilalti oameni normali care vin sa cumpere ziare de la voi de ce tre' sa sufere? Cumparaturile sunt inevitabile, corect? In fiecare zi, orice om intra in contact cu cel putin o vanzatoare. Pai daca toate-s stresate, evident ca streseaza si cumparatoru', de unde rezulta faptu' ca suntem o natie de stresati. Absolut toata vina o au vanzatoarele... Sunt cam radicala, nu? Bine, fie, vanzatoarele sa-si imparta vina cu aia de se stiu sefi. Asadar, concluzie finala: romanii sunt stresati nu din cauza banilor, a ratelor la banca, a copiilor... ; romanii sunt stresati din cauza vanzatoarelor si sefilor. De-asta vreau io sa plec din tara asta. Vreau sa merg intr-o tara unde vanzatoarele nu-s stresate si isterice. 

Hai pa. 

21 de comentarii:

  1. O... dar tu stai bine :)
    Eu am ajuns la faze in care am fost convins ca sunt prins in vreun gag sau ceva cu camera ascunsa.
    Si? I-ai dat cu maruntisul in cap? :D
    "Vreau sa ii bat pe toti de pe lista mea neagra,
    Sa ma razbun ca sa raman cu mintea intreaga"
    Zicea Cheloo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, tipele de la metrou sunt relaxate datorita salariilor pe care le au. Unele sunt nesimtite si neatente pentru ca asa s-au nascut. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic sa ne luam bilet si sa plecam. Dar stai, avem bani de bilet? :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. da dar trebuie sa recunosti ca in ultimi ani vanzatoarele si vanzatorii au inceput totusi as inteleaga altfel nevoiele clientului si sa fie mai calme si intelegatoare chiar si prin fisa postului pe care o au , acum nu stiu daca se poate referi la cei sau cele care vand bilete de tren , metrou , sau ce o mai fi acolo e un pic mai complicat ca uneori le mai stresam si noi .

    RăspundețiȘtergere
  5. buei, da' cu sefii ce ai ?! adica, ce ai cu mine ???!!! :p

    RăspundețiȘtergere
  6. Înțeleg perfect ce spui însă este necesar (pentru liniștea noastră) să fim mai îngăduitori cu ceilalți, indiferent de ceea ce fac. Dacă ne enrvăm pe toată lumea (în caazul tău, vânzătoarele) nu rezolvăm absolut nimic. Săptămână frumoasă domniță și spor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte corect, de aceea nu am acceptat eu sa lucrez la privat. :P Iar in privinta vanzatoarelor, cele mai stresante sunt cele din magazinele de haine sau bijuterii care te urmaresc peste tot de parca ai fi un potential hot.
    La ghiseele de la metrou ti se da din principiu cartela de doua calatorii daca nu esti suficient de rapid sa precizezi ce-ti doresti cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Cosmin =))) Aaa pai stai asa ca am dat exemplu' asta doar din cauza ca asta mi s-a intamplat azi dimineata, da' am avut atatea si atatea experiente cu diverse amabile vanzatoare incat as putea scrie un roman pe tema asta! =))))
    I-as fi dat cu maruntisu' in cap cu cea mai mare placere daca n-ar fi fost geamu' ala care sa ne desparta. In plus, fara maruntisu' ala nu mi-ar fi dat cartela data viitoare. =)))
    Cheloo zice foarte bine ce zice! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Cristi =))) Buna si teoria asta! Acu zau ca nu stiu ce salarii au angajatii metrorex, da' treaba e ca indiferent ce fel de produse ar vinde si oriunde ar fi angajate, toate vanzatoarele-s asa! Rectific: toate vanzatoarele cu care am avut io de-a face sunt asa. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Bora Bora =))) Avem avem! Daca n-avem, facem rost! Pai se poate? =)))

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Florin Inainte de toate, bine-ai venit p'aci! :D Am aruncat nitel un ochi si-am vazut ca esti din Arad. N-am ajuns niciodata pe acolo ca sa pot face o comparatie, insa in Bucuresti parca din rau a devenit si mai rau la capitolu' comert. vanzatori mai calmi si intelegatori probabil or fi, da' ma ocolesc pe mine! =)) A! Uite o chestie: de regula merg in concediu prin Iasi. Imi place sa colind orasu' ala si-mi plac la nebunie oamenii de acolo tocmai din cauza ca parca-s mai calmi si intelegatori. Acolo da, am dat numai peste astfel de vanzatoare. Si-acu ca stau sa ma gandesc, probabil si asta a cantarit la gandurile mele de a ma muta de tot acolo. :D
    E adevarat, exact cum am zis si la sfarsitu' postarii, sunt o groaza de oameni in calitate de clienti, care le dau batai de cap vanzatoarelor, da' ce vina au ceilalti? :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Capca Breeee din cauza ta vreau io sa plec din tara, deci, da? :D Din cauza ta ca esti sef! =)))

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Rox Uoffff stiiiu! Stiu stiu! Adica in teorie stiu ce-i de facut si cum ar trebui sa reactionez si ce sa spun si cum sa ma comport, da' nu pot sa ma abtin! Inainte sa ajung la gandurile astea pasnice, expresia fetei mele tradeaza adevaratele trairi si gura vorbeste inainte sa proceseze creieru'. =))) Ce e bine, totusi, este ca vad si partea buna a lucrurilor: am subiect de dezbatut pe blog. =)))))
    O saptamana de nota 20 de ai! :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Nice Daaaaa!!! Urasc cand intru intr-un magazin si se tine vanzatoarea dupa mine de parca ar fi propria-mi umbra, zau asa! =))) Ma intreaba daca am nevoie de ajutor, ii spun ca nu si totusi continua sa ma urmareasca! Pe unele le-as acuza de hartuire! =)))
    Pai ideea e ca chiar ii spusesem! Adica precizasem clar ca vreau cartela de 10 calatorii. Asta-i buba. Ca daca n-as fi zis nimic de la inceput, n-as fi avut de ce sa ma supar. Probabil doar sa ma supar din cauza ca a folosit tonu' ala de parca era buricu' pamantului si io, ultimu' om. =))

    RăspundețiȘtergere
  15. Cunosc atat de bine... pfaaai. Langa birou avem un chiosc. Crede-ma, cand se duce cineva la magazin e bataie. Ii dam toti din firma bani sa ne ia ce ne trebuie. Avem o oroare sa mergem acolo. Vanzatoarea e o acritura, parca te biciuie din priviri...
    Daca nu te duci cu vezica goala, risti sa-ti dai drumul pe tine :)) Serios vorbesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai e vina voastra bre, nu mai cumparati de la magazinele in care stiti ca sunt vanzatoare niste poame acre. Daca dati intamplator peste astfel de vanzatoare, la niste magazine la care sunt forte slabe sansele sa reveniti, recurgeti cu incredere la injuraturi si nu mai cumparati produsele, da asteptati sa vi le aduca si sa vi le puna in punga in prealabil!:=))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Andera, fugi in Anglia!... sau mai bine s-ar vinde cartelele on line sau ca in strainataturi, direct la banconate din alea :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Lillee =))) Deci vezi cat stres din cauza unei vanzatoare care in mod normal ar fi trebuit sa puna clientul si nevoile lui pe primul plan, sa fie amabila si draguta, sa vorbeasca civilizat si pe un ton normal? =)) Deja imi doresc prea multe. :))

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Thomas Bre, 99% din vanzatoarele cu care intru io in contact sunt asa poame acre, deci n-am cum sa le aleg. Parca ele ma aleg pe mine! =))) Apoi, la metrou n-am ce sa fac! In fiecare dimineata fac acelasi drum, deci trec prin aceleasi locuri, deci imi cumpar cartela de metrou de la aceeasi poama acra. =))) Am io asa... norocu' asta... =))

    RăspundețiȘtergere
  20. @ BlueRiver Io as fugi in Japonia! =)))) Imi doresc foarte tare sa vad Anglia, da' jur ca tot m-as intoarce acasa. Da' daca ar fi vorba de Japonia, clar as ramane acolo. E singura tara din care nu m-as mai intoarce. :D

    RăspundețiȘtergere
  21. ...şi n-au rest. Nici măcar la 10 lei. Cică noi tre să avem mărunt.
    Am avut magazin şi mergeam la bancă şi schimbam, luam săculeţi cu monede de 10, 50 de bani că mi se părea jenant să nu am să dau rest.

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template