Comments

marți, mai 10, 2011

Salut, prietene!

Posted by at 15:44 Read our previous post
... sau despre prieteni si prietenii. Discutia initiala a pornit de la domn' Capca si m-am gandit io ca cel mai bine explic treaba asta printr-un post.



Cum vad io prietenii si prietenia? Impartim oamenii toti in urmatoarele categorii: prieteni, nesuferiti si necunoscuti. Puf! Gata lamurita treaba prieteniei! Ca-i vorba de vecini, de fosti colegi de scoala, colegi de munca sau oameni cu care am copilarit, tre' sa se incadreze toti ori la prieteni ori la nesuferiti.

Multa lume reuseste sa imparta oamenii in mai multe categorii: cunoscuti, amici, colegi, prieteni buni, prieteni la catarama, arhi-mega-super-ultra-giga-celmaibun-prieten. Io nu vad nuantele astea; nu pot sa vorbesc cu unu' doar despre 3 subiecte, cu altu' doar despre 4 si cu altu' de 15. Am o cea mai buna prietena, intr-adevar, da' e titulatura conferita de vechimea in munca. Altfel... toata lumea mi-e prietena... daca nu mi-e nesuferita. Cum ziceam  la postul lui Capca: vorbesc cu oricine despre orice, mai putin lucrurile pe care le tin doar pentru mine. Asa vad eu lucrurile si ma comport ca atare.

La voi cum merge treaba cu pretenii?

25 de comentarii:

  1. Prietenii adevarati sunt putini. Cand dai de greu atunci vezi cine iti e prieten. Cand ai bani toti vor sa fie prieteni cu tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact cum ai spus si tu. Nu pot sa impart lumea in atatea categorii. Oricum, cu cine intru in vorba, imediat ma si imprietenesc. Asta mi-e felul. Am foarte multi prieteni.
    Daca ma simt calcata pe coada sau daca nu sufar persoana, o trec in cealalta categorie.
    Nu am cea mai buna prietena. Majoritatea prietenilor mei ( ai nostri ) sunt barbati. Suntem in aceeasi "gasca" de cand aveam vreo 16 ani. Acolo mi-am cunoscut sotul, am fost mai intai prieteni, facand parte din acelasi grup, dupa care au urmat toare cele :)
    Si am ramas in aceeasi formula. Este un mare avantaj ca avem prieteni comuni, astfel la noi nu exista vesnica tachinare a masculului cu " nu te lasa nevasta, esti sub papuc". Neaah, chiar au spus ca ei nu ne vad ca sot si sotie, ci doar Lillee si Cristi, exact cum eram si la 16 ani. :)
    The end.

    Te pup, o zi frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii vorba aia clasica, pana la casatorie singura prietena adevarata ti-e mama, dupa e sotul. Cam asa vad eu lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  4. poi, dupa ce ai avut rabdare si m-ai ascultat ce am debitat io la telefon...chiar ca stai bine cu nervii !
    zau ca-ti dau dreptate si nu zic asta, asa, din complezenta. dar, cata vreme cineva nu ma calca pe nervi si nu simt ca ma strang chilotii cand il vad, da, pot fi amabil si sociabil cu ala...pot debita mici povesti, cu conditia sa ma lase sa vorbesc(numai)io...lui ii dau voie sa respire!
    uite, vezi, incep ...haidi, pa !

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Cristi Eh, eu varianta asta n-o cunosc. Pentru ca n-am avut niciodata bani incat lumea sa fie tentata sa stea cu mine sau sa se prefaca a fi prietena cu mine doar din cauza banilor. Nu s-a pus niciodata problema asta si daca ar fi fost atunci din start persoanele respective s-ar fi incadrat la categoria de nesuferiti. :))

    @ Lillee Ceva in genu' asta a fost si la mine si la Mires. Ne-am cunoscut si ne-am si combinat cand eu aveam 18 ani. Problema a fost ca nu ni s-au unit gastile daca pot spune asa. :))) Fiecare a intrat in gasca celuilalt, dar nu si prietenii nostri intre ei. Ceva de genu'. Ideea e ca eu ii consider pe toti prietenii mei. :D
    La noi se mai pune din cand in cand problema cu papucu' din cauza ca Miresu' meu e si mai influentabil atunci cand vine vorba de prietenii lui. Eu incerc sa-l "responsabilizez", iar ei sa-l destrabaleze. =))))
    O zi cu soare sa ai! :)

    @ Nice E si asta o varianta si intr-adevar am auzit-o la destul de multe persoane. :) Familia are un loc special si in cazul meu, insa la mine aici vine delimitarea: familia e familie, prietenii sunt prieteni. Intotdeauna familia va fi pe primul loc si apoi prietenii. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. PS repara-ti chestia aia cu blogul, sa-mi contorizeze si mie pingurile...vrei ? ca sa fim prieteni , mai departe! :p

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Capca =))) Eu ti-am zis si iti repet: imi face placere sa stau de vorba cu tine... sau sa te ascult vorbind. Sa stii ca mi s-a zis ca-s o buna ascultatoare, deci de fiecare data cand ai chef sa vorbesti, baga un apel ca nu-i problem! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Capca Pai nu stiu cum sa-i faaaac! Nu stiu io cu d'astea! :(((((((((( Daca mai stiam si d'astea eram deja femeia perfecta, zau asa! Bwuahahahahaha! =))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună Andera !
    Am vrut să spun ce a spus şi Nice , dar pe lângă asta adaug prietenul intim , şi nu contează sexul . Este acela căruia poţi să-i spui orice fără restricţie fără frica de a arunca secrete-n vânt , este acela care te înţelege când toţi nu ştiu ce ai şi când nu ai chef să le explici .Este acela pentru care secret nu are sens căci nu există .Se poate identifica cu mama /tata la început sau soţul / soţia la un moment dat , dar poate fi un altul , dacă este , iar dacă nu atunci toţi vor fi egali , fiecare în categoria lor şi nu vei şti de existenţa lui.

    RăspundețiȘtergere
  10. O ecuație complexă... prieteni, prieteni apropiați, amici, cunoscuți.

    Ideea e că se împart pe nivele de încredere; de pildă în cunoscuți de poți baza că te vei distra cu ei, dar spre diferență de amici nu prea ai încredere că nu îți vor fura portofelul dacă îl uiți neglijent. :lol: Pentru un exemplu în glumă.
    Fac diferențe tocmai pentru că în oameni diferiți poți avea încredere diferită, pe unii îi cunoști mai bine, cu unii doar te poți distra, cu alții poți trece și prin greutăți...

    RăspundețiȘtergere
  11. prietenia este un schimb intre doi oameni, cand schimbul nu mai este echitabil atunci se stinge :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mdeah, imparteala prietenilor pe categorii:
    - prieteni de ieseala asa, cu care in principal bei si faci glume sub nivelul tau si cam atat
    - prieteni prin alianta, adica prietenii prietenilor, cu care nu prea ai nimic in comun, dar daca nu i-ai accepta ar insemna sa renunti la prietenii pt care ii tii.
    - prieteni pe care ii ajuti stiind ca la randul lor ar face acelasi lucru pentru tine, bineinteles ca ei n-o s-o faca!
    Eh, cam astia sunt prietenii dupa mine.
    Un singur sfat as avea totusi, poate o sa zici tu ca sunt eu negativist asa.... dar ...mai bine sa nu ai niciodata pretentii prea mari de la un om...chiar daca lasa impresia ca ar putea face fata, macar asa nu o sa ai cum sa fii prea dezamagita de nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe la 30 de ani vezi cu totu altfel prieteniile..la modul ca la 15 ani poti sa juri ca ramai pe viata frate de cruce cu x sau y..dar iata ca se pun anii peste..

    RăspundețiȘtergere
  14. La mine sunt cunoștințe și prieteni. În prima categorie sunt foarte multe persoane, iar în cea de-a doua extrem de puține.
    Restul poveștii cu prietenii l-ai văzut la mine pe blog, nu are rost să mă repet :P

    RăspundețiȘtergere
  15. bine eu văd aşa lucrurile: pot să fiu prieten cu ăla pe care nu-l sufăr... aşa! deşi mă oftică totuşi dacă găsesc că pot să fiu prieten cu el... sunt prieten cu el :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am prieteni, fara ai pune pe categorii si simple cunostiinte.. Dusmani nu-mi fac ca nu-mi place ,decat daca ma fac ei pe mine:D

    RăspundețiȘtergere
  17. Aceeasi categorie si pentru mine. :D
    Grupul meu de prieteni s-a restrans in timp ce grupul de cunoscuti s-a largit! Cei care mi-au fost prieteni au devenit simpli .. cunoscuti. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @ SoriN La mine e un picut diferit. Familia are un loc special si separat fata de ceilalti. Aici vad clar diferenta intre prieteni si familie. N-am cum sa-i amestec. :D De vorbit vorbesc cu toti prietenii despre orice. Secretele sunt pentru mine. Ce tine de familie, stie toata familia. Insa in ceea ce priveste strict prietenii n-am nicio problema sa vorbesc despre orice cu oricare dintre ei. :)

    @ Diana Tocmai nuantele astea nu pot eu sa le vad. Am acelasi nivel de incredere pentru toti, un loc mai special ocupandu-l, intr-adevar, cea mai buna prietena. Problema banilor nu s-a pus niciodata, asa cum ii ziceam si lui @Cristi mai sus, pentru ca n-am avut niciodata atat de multi incat sa tenteze pe cineva sa puna mana. Pe de alta parte, nici prietenii mei nu-s genu'. Niciunu' dintre ei. Sau oi avea eu prea multa incredere in ei, habar n-am, da' nu i-as vedea pe niciunu' in postura asta. :) De distrat ma distrez cu toti, iar in ceea ce priveste greutatile m-am descurcat intotdeauna singura ori cu ajutorul familiei. Problemele le-am tinut mai mereu pentru mine. Ma gandesc ca fiecare le are pe ale lui... :)

    @ Efemeride Un schimb?... Hmm.. Foarte interesanta abordare! N-as spune, totusi, partea a doua: "cand schimbul nu mai este echitabil atunci se stinge". Nu sunt prietena cu cineva asteptand ceva in schimb. Sau am inteles eu aiurea? :)

    @ Thomas De data asta nu zic ca esti negativist. E foarte posibil sa ai dreptate, numa' ca n-am cum sa stiu cu siguranta pentru ca nu pot sa fiu asa. Cum ii ziceam si Dianei mai sus, am acelasi nivel de incredere pentru toti. Eu te consider pe tine prietenu' meu si te-as ajuta cat de mult as putea intr-o anumita situatie, la fel cum as face si pentru prietena mea cea mai buna. Ca pe ea o cunosc mai bine decat pe tine, ca pe ea o cunosc de cand aveam 5 ani si pe tine te-am vazut o singura data, sau mai stiu eu ce alte detalii asemanatoare, n-au niciun fel de relevanta. Iar faptu' ca m-ai putea dezamagi pe viitor nici nu intra in calcul. Pana la proba contrarie io tot te consider prietenu' meu.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Tibi Si totusi exista prietenii care rezista trecerii timpului. Sunt extreeem de putine, iar multi oameni nu au parte de asa ceva, dar totusi ele exista. Ca tot ziceam de prietena cea mai buna: imi este cea mai buna prietena de cand jucam sotronu' in spatele blocului si nici prin gand nu-mi trece ca va exista vreodata in viitor vreo problema peste care sa nu putem trece sau pe care sa n-o putem rezolva. :)

    @ Roxana :D Yep, luat la cunostinta. :) Tocmai asta cu prietenii si cunostintele nu pot s-o inteleg. :)

    @ Florentin =)))))))))) Hai ca m-ai dat pe spate! N-am priceput nimic! Ai o logica inca si mai incalcita decat a mea! :)))

    @ Cris-Mary Exact asa si eu! Ori imi e prieten ori imi e nesuferit. Astea-s categoriile mele. :D

    @ Bora Bora Exact trebile astea nu se aplica la mine. :)) La mine ori imi e prieten, ori imi e nesuferit. Si atat. Nu mai exista alte categorii. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi-e mai usor sa zic prieten, oricarei persoane cu care imi petrec mai mult de 30 minute, o data - de doua ori pe luna... insa, prietenii adevarati sunt cei cu care imparti mult mai mult decat o iesire la o cafea, la un fotbal sau alte activitati... un prieten, in adevaratul sens al covantului, este acela cu care imparti bune si rele, cel in fata caruia iti deschizi sufletul si de la care astepti un sfat, o critica, ii poti impartasi un secret, va fi langa tine atunci cand ai nevoie, la orice ora, atunci cand iti va fi greu sau te va suna din cand cand in cand sa te intrebe ce mai faci :)_

    RăspundețiȘtergere
  21. @ BlueRiver Eh exact treaba asta nu se aplica la mine. Vorbesc despre orice cu oricare dintre prietenii mei si cu fiecare in parte imi doresc sa pot petrece mai mult timp. Prefer sa impart bunele cu toti, iar peste rele sa trec singura sau cu ajutorul familiei. Secretele pe care le am ori le tin pentru mine ori le impartasesc familiei... :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Si daca esti foarte departe de familie sau nu mai ai familie?

    RăspundețiȘtergere
  23. Pai asta-i treaba ca pana acum n-am fost in situatia asta. Am fost mereu langa familie si n-am prea vrut sa ma pun in situatia in care sa fiu departe sau sa nu mai am. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. prieteni :) yupp :) de felul meu sunt o tipa prietenoasa si deschisa dar nu pot sa spun ca am f multi prieteni apropiati. nu stiu d c, asa e.

    RăspundețiȘtergere
  25. Zau ca nu stiu pentru ca nu am fost niciodata in situatia asta si nici n-as prea vrea sa-mi imaginez... :(

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template