Comments

joi, decembrie 16, 2010

De ce-o urasc pe Luminita

Posted by at 12:54 Read our previous post
Sa fie clar de la bun inceput: va fi pentru prima si ultima data pe acest blog cand voi admite ca ma cheama si Luminita.

Luminita sunt eu si-mi urasc numele asta. Niciodata nu mi-a placut si da, ma enervez cand, din intamplare, cineva mi se adreseaza cu numele asta. In generala n-am avut probleme, toti profesorii si colegii ma stiau de Andreea si era totu' bine. Asta pana prin clasa a 6a cand m-am apucat de handbal la SS2. Acolo erau deja vreo 3 Andree, asa ca antrenoru', fara sa stea la discutii m-a prezentat direct "Luminita" si Luminita mi-a ramas numele pe perioada respectiva. A fost singurul loc si singurul grup de oameni care nu ma enervau cand ma strigau asa. Poate si din cauza ca-mi placea handbalu'.

In liceu mai aveam o Andree in clasa si ea nu mai avea un alt nume, asadar profesorii tot incercau sa ma convinga ca trebuie sa-mi spuna Luminita. Deh, Luminite nu mai erau in clasa... N-am acceptat sub nicio forma. S-au conformat si ei pentru ca, fiind copil capos, nu le raspundeam... Profu' de mate n-avea treaba, ca el ne striga pe toti pe numele de familie si asta nu ma deranja. Cu profa de romana am avut, in schimb, probleme. Stiind si ea prea bine de problema mea cu numele asta, de fiecare data cand nu-i convenea ceva la mine, la temele mele, la lucrarile mele clar din Luminita nu ma scotea. Parca ma injura, zau! Nici daca ma injura nu ma enerva mai tare...

Propria-mi familie facea misto de mine si de sor'mea (care are si ea o problema cu cel de-al doilea nume al ei) punandu-l pe frate'miu cand era mic sa ne strige pe numele care nu ne placeau. Frate'miu ne-ar fi strigat el, da' in loc de Luminita iesea un foarte clar Didita. Accept orice derivat de la Andreea (sor'mea incerca sa ma enerveze pe vremea cand citeam pentru prima data Legendele Olimpului si ma striga Andromeda sau Andromaca, da' stia foarte clar ca n-aveam nicio problema atata timp cat nu-mi spunea Luminita; in ziua de azi, ma striga doar Andro), oricat de ciudat ar suna, dar in niciun caz nu Luminita.

Nu-mi place numele asta. Asa cum nu-mi place ciorba sau culoarea maro, nu-mi place nici numele asta. N-am sa raspund niciodata cand cineva ma striga pe numele asta si cred ca o sa-mi bat preotu' la nunta cand o sa-mi spuna numele intreg...

Care mai aveti probleme cu numele voastre?

17 comentarii:

  1. Da' te dernjează, nu glumă ;)) Totuși, e un nume frumos, nu înțeleg de ce anume nu-ți place...
    Și eu mai am încă un nume dar chiar e ok. Până la o anumită vârstă nici mie nu mi-a plăcut cel de-al doilea nume și mă enervam în mai puțin de 1 secundă dacă cineva îndrăznea să mă strige pe acel nume dar apoi, cu timpul, chiar a început să-mi placă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu! Am un al doilea nume pe care il urasc. In buletin e primul nume, dar mereu am convins profii sa-mi spuna "Andreea", mai putin pe profa de mate din generala care cand m-a strigat O SINGURA DATA "Andreea" a socat toata clasa. Ca sa nu mai patesc ca in generala, am reusit sa fac sa-mi fie scris in catalog numele cu "Andreea" pe post de primul nume. La la la la la :-".

    Acum doar proful de desen imi spune asa, dar nu ma deranjeaza pentru ca profa de mate din generala mi-o fi spus ea asa cum mi-a spus, dar am ajuns la nationala de mate. Si cum si cu proful de desen e acelasi lucru, poate asa am mai multe sanse sa intru la facultate :3.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu... am un singur nume.... da' ce nume ...de-l uita toata lumea ;)) In scoala nu am avut probleme , mi-au mai inversat literele de cateva ori da' nu prea puneam la suflet. Asa ca la primul contact cu o persoana, daca reuseste sa-mi retina numele ori are vreun interes, ori nu-i este strain numele. Personal, mai cunosc doua persoane care poarta acelasi nume.

    RăspundețiȘtergere
  4. te duci si poti sa iti schimbi numele comeplet printr-o decizie judecatoreasca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cind eram la liceu aveam o colega de camera care se numea Sveta (ceea ce in romana inseamna Luminita) si ea de asemenea se supara cind cineva o numea Luminita :)) Mie mi se pare un nume ok :-D

    RăspundețiȘtergere
  6. dar imagineaza-ti cum e sa ai numele de familie "lungu" si sa ai 1.60m :)) inca n-am uitat cand profu' de sport a facut prezenta si in momentul in care m-am ridicat raspunsul lui a fost "-intoarce-te cand mai cresti!"...

    RăspundețiȘtergere
  7. nu inteleg de ce nu iti palce acest nume, e un nume frumos:)
    poate in timp ai sa il accepti,

    mai bine ne bucuram de viata si lasam lucrurile astea asaa cum sunt, pentru ca numele nu vei putea sa ti-l schimbi, iar timpu trece.
    deci ce alegei?:) sa fii nervoasa pentru un nume, sau sa te bucuri in fiecare clipa la maxim?:)

    ::D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  8. ha,ha,ha...pe fiie-mea o cheama Luminita !

    RăspundețiȘtergere
  9. Am un singur prenume si, din fericire, imi place. Insa pe prietena mea o mai cheama si Petronela, dar nu am voie sa spun asta. :))

    Mereu m-am întrebat ce-i în capul părinţilor. Pe ai tăi i-ai întrebat?

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta ca mai sunt X Andree intr-un grup nu e scuza sa fi tu strigata pe al doilea nume.

    In liceu eram 3 Andrei, fiecare avand un al doilea nume. Cu toate astea toti eram strigati Andrei de toata lumea. In general era usor cand strigau colegii. Fiind o clasa foarte divizata raspundeam in functie de cine striga, rareori se faceau confuzii. Mai nasol era cand zicea cate un profesor sa iasa la tabla Andrei. Logic ca il lasam pe tocilarul clasei sa mearga:P

    Confuzie nu era nici cand profa de mate striga notele la teste. "Andrei - 4" la care eu "Iar doamna?"

    RăspundețiȘtergere
  11. Desi nu e trecut in acte, mai am un prenume de botez... de cateva luni, barbatul ma striga pe acel prenume... parca a inceput sa-mi placa si Constantina, ca despre asta e vorba :D... iar Carmen nu m-a deranjat niciodata, mai ales ca este si nume de baiat ;) (babele la tara asa ziceau, ca se termina in N), am si avut doi colegi cu numele Carmen, unu in scoala generala si altu in facultate... nici nu stiu daca mi s-ar fi potrivit alt nume :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Lumininiţa este şi numele unei prietene de-a mea, dar nu are nici o problemă când e strigată aşa. Şi eu am un al doilea nume care nu-mi place, dar nu-mi place din simplul motiv că nimeni nu mă strigă aşa :)

    RăspundețiȘtergere
  13. E frumos Luminita, mai ales prescurtarea "Lumi". :)Dar te inteleg, nici eu nu am fost prea incantata de numele meu initial, apoi m-am obisnuit, ma deranjeaza sa-mi spuna cineva Nice. :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Roxana :))) Da, ma enerveaza rau. Uneori ma gandesc ca e doar ceva pe care mi s-a pus pata si nu e din cauza numelui in sine. Adica n-am nicio problema sa strig eu pe altcineva Luminita si nici nu mi se pare un nume urat in conditiile astea. Tocmai de-aia ma gandesc ca e doar ceva... asa aiurea. :)))) Poate odata si-odata o sa ajung cel putin sa-l accept daca nu sa-mi placa. :D

    @ Andreea Aceeasi chestie cu olimpiadele mi s-a intamplat si mie la romana cu profa despre care ziceam. In clasa 10a nu vroiam de nicio culoare sa ma duc la olimpiada si ii spusesem profei ca n-am sa ma duc. Profa la momentul respectiv nu ma luase in seama, asa ca in ziua in care se dadea etapa pe scoala, vin io ca o floare la scoala si ma ia profa: "Ce faci asa tarziu?? Hai repede lasa ghiozdanu' si du-te la cabinetu' de contabilitate ca acolo se tine olimpiada!" Io cand am auzit, luata total pe nepregatite, evident am incercat sa-i explic ca io n-am invatat nimic, ca i-am spus ca nu ma duc si tot asa. Si vine replica: "Luminito, treci la cabinetu' de contabilitate acum!!" Nu mai tin minte pana la ce etapa m-am dus in anu' ala... da' clar am trecut cu brio de etapa pe scoala. :))))

    @ Dreamer Seriooos? Pai care e numele? Acu m-ai facut super curioasa! :D

    @ Pato Ooooo crede-ma ca m-am gandit de multe ori la treaba asta, da'... n-are rost. Am reusit eu atatia ani sa scap fara incidente majore si toata lumea tot de Andreea ma stie (sau derivate). :))

    @ Strumf Sveta? Inseamna Luminita? Serios? In ce limba? :)) Prea multe intrebari deodata. :)) Asta chiar e interesant! :D

    @ Mihaela =))))) Asta a fost tare! Mai avea fratele meu o colega de clasa cand era in generala, si avea numele de familie Grasa. Cel mai ciudat era cand veneau parintii la sedinta si invatatoarea o striga: "Doamna Grasa... " si chiar era grasa! :))))) Bine-ai venit pe-aici!

    @ Lavinia Nu fac un ditamai caz din asta, dar majoritatea cunoscutilor stiu ca asta e un mod sigur de a ma enerva si am zis sa scriu despre. :)) Poate in timp o sa ajung sa-l accept, daca nu sa-mi placa, dar ... pentru moment inca am o problema cu el. :D Bine-ai venit pe-aici!

    @ Capca Stiu bre, nene Capca, da' dupa cum spuneam, n-am absolut nimic cu alte persoane purtatoare de numele Luminita si nu ma deranjeaza cu absolut nimic, n-am nicio chestie. Toate astea pana se apuca cineva sa ma strige pe mine Luminita! Atunci ma enervez. Probabil doar am ramas cu fixu' asta ca tot il am de cand eram mica. :))))

    @ Sophiestricata =))) Da, am luat-o pe mama la intrebari sa vad care-i faza cu numele asta. Ideea e urmatoarea: si eu si sor'mea si frate'miu avem toti cate doua nume - unu' normal si unu' de sfant. Eu sunt singura care a ales numele de sfant si as fi vrut sa ma cheme doar Andreea. Eh... asta e! :D Bine-ai venit pe-aici!

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Andrei =)))))) Foarte tare! Eh la voi se stia clar ce si cum si se putea face o diferenta chiar daca erati 3 Andrei. La noi, in schimb, eram... hmm... nu stiu cum sa zic. Nu eram nici divizati, da' nici ceva mai mult decat simpli colegi sau cunostinte. Asta din punctul meu de vedere. Eh... a trecut si aia.
    Cat despre treaba cu daca mai sunt nu stiu cate Andree, asta tot incercam si eu sa le explic profilor. Evident ca pe mine pica treaba cu explicatiile si pe mine tot sareau ei sa-mi spuna pe celalalt nume nu numai din cauza ca doar eu mai aveam inca unu', ci si din cauza ca atunci cand faceau prezenta cealalta Andree era la D si eu la S. Macar au inteles intr-un final. :)))

    @ Diana Si mie imi place Diana! Tot in liceu aveam in clasa o Diana care era foarte draguta si amuzanta si de treaba. De atunci tot asociez numele Diana cu trasaturile astea. :))

    @ Blue Si pe tatal Miresului toata lumea il striga pe alt nume chiar daca nu e numele din buletin si acelasi lucru s-a intamplat si cu tata. N-am inteles eu foarte bine care-i faza, da'... ei n-au avut nicio problema. :))
    Carmen - nume de baiat??? Serios?? Jur ca e prima data cand aud de treaba asta! :))))

    @ stiLizer In mod normal n-am nimic cu numele in sine, ci doar atunci cand sunt eu strigata asa. :))) La mine e exact invers decat la tine: nu-mi place cand sunt strigata pe numele ala si n-am nimic cu el atunci cand lumea ma striga pe numele care imi place. :))) Bine-ai venit pe-aici!

    @ Nice Sper sa ajung si eu macar sa accept numele asta, daca nu chiar sa-mi placa. Stiu ca e doar un fix, da’ il am de atata timp ca nu stiu sigur daca mai pot scapa de el. :))) Te deranjeaza sa-ti spuna cineva Nice? Pai nu-i de bine atunci, ca zeci de persoane iti spun asa pe blog! :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Am aterizat si eu pe aici abea acum.
    Ca ai un al doilea nume pe care nu-l suporti e ok, ca ai o prima sansa. Dar ce zici sa te cheme ca pe mine - Mihaela, un nume frumos, care chiar imi place mult, iar parintii sa-ti spuna Mona (Muooona). Brrr, groaznic. Si se incapataneaza sa-mi zica asa desi nu suport! Noroc ca m-am maritat si, cu toata incercarea alor mei sa-l obisnuiasca si pe sot sa-mi zica asa, n-au reusit :) Si iaca asa Mona Popovici a murit si s-a nascut Mihaela Stanciu (asa poti muri fara sa te sinucizi :D

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template