Comments

marți, octombrie 19, 2010

Voi, zei ai blogosferei...

Posted by at 12:07 Read our previous post
Cand am mentionat ideea mea geniala de post adresat zeilor blogosferei, nu credeam ca va fi luata in seama de cineva. Tocmai de-aia nici n-am mai pus ghilimelele la "idee geniala" si "zei ai blogosferei". Trebuie sa marturisesc ca, initial, nu vroiam decat sa pun o intrebare la care "zeii blogosferei" sa-mi raspunda avand in vedere faptu' ca io nu ma pricep si n-am reusit sa gasesc vreun raspuns. Acum ca toata treaba asta a luat o asa amploare, nu mai pot sa ma rezum la a adresa o intrebare... Asa ca o sa pun mai multe.

Voi cititi vreun blogger d'asta mare? Io stiu cativa doar asa dupa nume. Intr-un timp, acu mult timp de altfel, imi placea sa-l citesc pe Dono. Colega imi spusese de blogu' lui, am citit un post, mi-a placut si-am continuat sa citesc. Un timp. Apoi ... nu stiu, cred ca m-am plictisit, desi el era la fel de bun in scrieri. Toata lumea-l stie pe Zoso. Cine nu-l stie pe Zoso n-are legatura cu blogosfera (a se citi pe un ton superior si ironic). Io bineinteles ca-l stiu. Da' nu i-am citit niciodata blogu'. Niciun post. N-as putea sa spun exact de ce... Pur si simplu parca n-am tragere de inima. Apoi, mai intru din cand in cand (a se citi "din an in Paste") pe blogu' lu' Cabral. Si posturile lui imi plac, si el imi pare amuzant, da' s-a intamplat exact la fel ca la Dono. Din nou: nu stiu de ce... Ii mai stiu pe Manafu, Tudor Chirila, Ciutacu, Piticu ... da' pe ei doar dupa nume. Acu am intrat pe blogurile lor ca sa le iau adresele si a fost prima data cand am facut-o. Nu pot sa-mi explic exact de ce n-am tragere de inima sa citesc "zeii blogosferei", da' pur si simplu n-am.

Acu ... ceva timp (vreo 2 ani) cand am facut prima data cunostinta cu blogosfera, am simtit o repulsie subita. Ete aici de ce. De-aia nici n-a durat foarte mult pana sa ma despart de lumea asta virtuala. Ma bucur, totusi, ca i-am mai dat o sansa... Da' tot gandesc ca atunci. Ceva gen: e blogu' meu si fac ce vreau cu el! Ca vine vreun zeu d'asta si da tonu' in trendurile lumii virtuale, nu ma afecteaza pe mine cu nimic si nu-mi pasa si nu ma intereseaza si ... si atat. A nu se intelege gresit: stiu ca unii bloggeri scriu articole menite sa ajute bloggerii incepatori si pentru ei, tot respectu'. A! Am si un exemplu! Un blog de unde am invatat si eu cate ceva si-l recomand: blogul lui Alex. Cu toate acestea, o mare parte dintre cei care scriu astfel de articole, nu o fac pentru ajutarea celor nestiutori... Voi cum ati facut cunostinta cu blogosfera?

Stiam ca odata ajuns oarecum cunoscut, un om devine arogant si infumurat, da' sa-i dispara de tot creieru' nu stiam. Amicu' Lost a mentionat o treaba draguta din pricina careia am ajuns la concluzia cu lipsa creierului. Un post al lui a reusit sa deranjeze pe cineva... Drept urmare, blogul lui a avut de suferit; si citez: " eu cand am deranjat pe cineva mi-au deranjat blogul; mi-au lasat unii o poza frumoasa in loc de site." Haaaa??? Ce naiba e asta? Cica, domne, dreptul la opinie si dreptul la libera exprimare... Mie nu mi s-a intamplat vreodata ceva de genu', da' nici nu am talentu' domnului Lost. Daca nu stiam blogul lui Lost si daca nu-l citeam si daca nu stiam cum scrie, n-as fi spus nimic, dar atata timp cat am idee despre toate astea si stiu ca are opinii pertinente si exprimate clar si argumentate, nu vad de ce ar fi o problema sa si le expuna. Voua vi s-a intamplat ceva asa?

Eh si-acu, la final, sa adresez intrebarea care ma macina pe mine si care e adresata propriilor mei zei ai blogosferei, dar nu inainte de a expune problema: am un blog pe wordpress tot cam de vreo 2 ani. Initial il incepusem pe blogspot si m-a mancat undeva sa-l schimb pe wordpress. Acu il vreau inapoi pe blogspot, da' singuru' convertor wordpress - blogspot pe care l-am gasit nu suporta mai mult de ... nu stiu cati Mb si bineinteles ca blogu' meu are mai mult. Asadar, voi, zei ai blogosferei, ajutati o nestiutoare: cum fac sa mut blogu' ala pe blogspot sau chiar nu e nicio solutie (asa cum am citit pe undeva)?

11 comentarii:

  1. Prezenta in acest articol ma onoreaza. Multumesc frumos :)
    Unele lucruri ma depasesc, incearca solutia asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Yeeey, nu sunt singura. Si eu am auzit de Zoso, dar de citit pauza.

    Nu prea are legatura cu postul tau, dar eu i-am numit in mod ironic "Zei ai blogosferei" pe tipii mari cu domeniu care sunt din orasul meu (ca am facut si noi meeting si il cunosteam pe unul dintre zei si l-am invitat - nu ne-a onorat cu prezenta si ne-a zis ca nu o sa iasa). In plus, zeul acela ne-a tot batut la cap ca de ce nu i-am invitat si pe ceilalti zei cu domeniu - dar noi habar nu aveam de existenta lor si scrisesem mare si frumos pe blogul blogmeetului ca cine mai cunoaste persoane din oras sa le spuna. Uof, de atunci urasc domeniile si mi s-a oferit sansa sa am domeniu gratis si am refuzat. :3

    RăspundețiȘtergere
  3. Of mie nu mi s-a intamplat asa ceva (deocamdata), si sunt cateva bloguri mai ''marete'' pe care le citesc, insa sunt foarte draguti cu mine si imi raspund la comentarii, daca li se pare interesant un subiect scris de mine, imi lasa si ei un comentariu...depinde si de persoana pe care vrei sa o abordezi...si de cum te ''prezinti'' in fata ei...Eu nu critic pe nimeni ca persoana (poate doar ideile articolelor cu care nu sunt de acord), deci nu vad de ce sa am probleme, daca nu-mi place ce cum si despre ce scrie X, nu-l citesc si gata ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu citesc pe nimeni din cei enumerați. Pe zoso îl mai citeam răzleț, pe Cabral la fel. Pe Dono îl citeam și eu într- vreme foarte des. Dar nu știu de ce m-am lăsat de el.

    Cât despre zei, vom ajuge și noi într-o zi :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma surprinzi. Mult.Sunt multi cei care vor sa plece de pe blogspot pe wordpress. Tu esti prima care vrea viceversa. Poate asta te face mai speciala, dar retine faptul ca wordpress este o platforma mult mai complexa si mai prietenoasa decat blogspot.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Freesodesign Sunt o groaza de informatii folositoare pe care le impartasesti pe blogul tau cu bloggerii incepatori, iar pe mine ma ajuta foarte tare! A! Am incercat acu treaba cu culorile, vezi, vezi? :)))
    Multumesc frumos pentru raspuns. Exact asta gasisem si eu si... blogul meu e prea mare. Acolo am o groaza de poze si wallpaperuri si sunt si multe postari avand in vedere faptul ca am si blogul respectiv tot cam de 2 ani. :(

    @ Andreea Exact ce ziceam! Odata ce a ajuns oarecum cunoscut, devine infumurat! Zau ca nu inteleg de ce! Eu i-as fi zis foarte clar: vrei sa vii? Bine. Nu? Iara bine. Fara comentarii, scurt si la obiect. Ca un blogmeet banuiesc ca merge oricum infinit mai bine fara astfel de persoane... Oricum,, nu cred ca are legatura cu a avea domeniu sau nu. A avea acum domeniu nu mai inseamna mare lucru si nici nu-l face pe respectivul blogger mai interesant sau mai atractiv pentru cititori, si sunt destui bloggeri cu domeniu propriu care sunt foarte de treaba si ... sunt normali! :))) Parerea mea e ca n-are rost sa refuzi o oferta de domeniu gratuit daca ti se ofera ocazia... N-are ce sa faca rau. :)

    @ Zuzu Inseamna ca ai avut mare noroc si ai dat de oameni normali! :D In ceea ce priveste modul de abordare, n-as prea avea cum sa abordez altfel decat asa cum o fac de obicei. Plec de la premisa ca sunt oameni normali si le "vorbesc" normal. Totul depinde, insa, de raspunsul lor. :D Ai foarte mare dreptate si la asta se rezuma de fapt totul: critica in general se refera la articole, insa bloggerii respectivi (aia infumurati) privesc toata treaba ca o jignire adusa persoanelor lor si, asa cum am aflat de la Lost, se mai si razbuna. Cum se spune: razbunarea-i arma prostului. :D

    @ Pavel Exact!! Nici eu nu pot sa-mi explic de ce nu-l mai citesc pe Dono. Stiu doar ca imi placea... :D
    Vom ajunge, vom ajunge! :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Danbrasov Stiu... Peste tot pe unde am cautat, toata lumea vroia sa se mute de pe blogspot pe wordpress. De cand au inceput astia de pe wordpress sa tot modifice toate optiunile, nu-mi mai place. Vreau inapoi pe blogspot. A! O intrebare: am inteles acum ca nu pot sa-l mut din cauza ca e prea mare, dar daca as cumpara domeniu, l-as putea muta cu totu'? Da' problema e ca n-as vrea sa fie pe platforma de wordpress. Exista si alta? E prima oara cand mi-a trecut asa ceva prin cap si habar n-am cum ar fi...
    Au fost mai multe intrebari acolo. :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea, si eu as vrea sa mai fiu din nou copil, dar nu-i rau nici acum. Eu zic sa ramai linistita pe wordpress. Optiunile vin sa te ajute, dar tu si asa nu prea ai treaba decat cu optiunea de postare a articolelor si a pozelor. Daca vei cumpara un domeniu, vei avea la dispozitie si un ftp care te-ar ajuta sa urci pe site-ul tau anumite pluginuri si alte chestii care nu se pot urca pe platforma gratuita wordpress. Te-am ametit bine?:))

    RăspundețiȘtergere
  9. "Da' problema e ca n-as vrea sa fie pe platforma de wordpress. Exista si alta?"
    Da` si tu un "tzaaaaar" la ssh si "intreaba" cum poti rezolva broblema... sau la "amici" care au (.com) in coada adresei ;)... unul dintre ei il vad mentionat si in articol (parerea mea este ca... te ajuta)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai intru pe la Cabral,Tudor Chirila,Dragos Bucurenci(e genial tipu')...am auzit si de Manafu si de Zoso de cind mi-am facut blogul insa nu-mi aduc aminte sa fi intrat pe blogul lor...

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Danbrasov M-ai ametit de verde! :))) Nici eu nu stiu exact ce vreau de la wordpressu' asta, da' cert este ca vreau sa ma lase sa trec inapoi pe blogspot! Tare-as vrea sa se inventeze un convertor d'ala care sa suporte mai mult de cat suporta acu...

    @ Pink? Tzu? :)) As intreba io, da' mai apoi nu mai scapa lumea de mine ca o intrebare nu vine niciodata singura in cazu' meu. :))) De-aia am si tot cautat de nebuna de una singura pana acu cand am recurs si la varianta de a posta pe blog dilema mea. De SSH mi-e frica. :)))

    @ Whisper Aaaaa da! Am auzit si de Bucurenci, da' n-am intrat nici la el... :D

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template