Comments

vineri, octombrie 08, 2010

Viata fara telefon?...

Posted by at 11:48 Read our previous post
Va puteti imagina viata fara telefon? Adica nu doar telefonu' mobil, ca ala ... sa zicem ca ne mai aducem aminte de vremurile cand aveam 14 ani si nu ne interesa atat de tare utilitatea mobilului (fata de copiii de acum la 14 ani care pana la varsta asta au schimbat deja vreo 5 modele de telefoane). Viata fara telefon. Orice fel de telefon. Pai in ziua de azi, cand orice activitate, orice companie, orice firmulita incadrata la microintreprinderi se bazeaza pe telefoane, cum credeti ca ar arata economia? Cate locuri de munca n-ar exista pentru ca se bazeaza pe telefoane?

Si nu e vorba doar despre joburi. Fiecare om in parte. Noi, ca persoane am devenit dependenti de telefoane. Imposibil sa nu dai cel putin un telefon pe zi. Si mama da un telefon pe zi cel putin. Ce-am face daca nu ar exista posibilitatea asta? Cum i-as mai spune io mamei sa ma astepte acasa cu cartofi prajiti? Daca n-ar exista posibilitatea de a purta o conversatie la telefon? Scrisori? Daca telefoanele cu pricina le-am da unor persoane ce locuiesc in acelasi oras, poate ca ne-am deplasa pana acolo, dar daca nu-i asa? Daca persoana cu care tre' sa vorbim sta la nu stiu cati kilometri distanta? Clar scrisori as zice eu...

Acu stau si ma gandesc la Colega si Colegu' fara telefoane... Imposibil. Nici sa-mi imaginez nu pot! Mai e si varianta "mi-e prea somn si nu pot sa gandesc deloc", da' nici la capacitate maxima de functionare a creierului nu cred ca ar merge. Ce zici, domn' Capca (ca sa nu te mai superi pe mine ca nu te mentionez in posturi), cum ar merge politia fara telefon? Ar fi o treaba... In loc sa sun la 112, scriu o scrisoare de adio in timp ce hotu' imi cotrobaie prin casa. Merge?

Traim intr-o era a comunicarii rapide. Ha!

10 comentarii:

  1. Ce sa mai zicem atunci cand pierdem un telefon preferat... Eu acum vorbesc de pe o epava primita de la sora'mea. Tin la telefoane, pentru ca nu le folosesc doar pentru vorbit...ascult muzica, navighez pe internet, mai citesc un e-book...dar acu' ma multumesc cu ce am :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci... eu aş putea să trăeisc fără telefon de orice fel dacă: îmi daţi un laptop (cu webcam, microfon, căşti, wireless, tot ce trebuie!), carnet de conducere al maşinii, o maşină, o rulotă, mmmm şi o conexiune care să nu cadă... să nu umblu după semnal. Ah, mai îmi trebuie şi o cameră video, aparat de fotografiat mmmm şi reportofon... :))) gata am epuizat... deci deocamdată nu pot fără tel. :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Dorel Eu nu pot pur si simplu sa navighez pe net de pe telefon. E chinuitor... :D Folosesc telefonul pentru convorbiri si intr-adevar, dimineata in drum spre munca ascult muzica. Dar functia de baza ramane cea a oricarui telefon: convorbiri. :D Primu' meu telefon l-am primit cand aveam aproape 18 ani si... l-am pierdut in timpul unei escapade pe un scooter. :)))

    @ Florentin :))))) Am inteles, sa traiti! Deci uite cate poate face un telefon si cat de util este. Asta nu poate decat sa ne faca sa ne intrebam cum a existat lumea dinainte de telefon?... :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Viata fara telefon este ca.... sexul fara penis! respectiv fara vulva ;)
    Spuneam in alt blog un raspuns la o intrebare asemanatoare legata de mobil: Viata fara telefon era asa de "buna" incat a trebuit inventat telefonul neaparat!
    Ma gandesc acum ca.... variante sau optiuni ptr telefon ar fi.... ne luam dupa stramosi si... vb lui Lost, semnalizam cu patura si cerculete de fum ;;)

    RăspundețiȘtergere
  6. :))))) Asta a fost tare! Clar de retinut! Asta cu patura si cerculetele de fum imi amintesc de The Lord of the Rings atunci cand au aprins ...mmm... cum naiba sa le zic... dictionaru' le zice faruri sau semnale luminoase. Stii faza din film? Gandalf il pune pe Pippin sa se urce pe turnuletu' ala cu maldaru' de lemne uscate si sa toarne uleiu' peste ele si sa le dea foc. Asta era semnalu', strigatu' de ajutor. Si se aprindeau pe rand toate farurile alea pana in Gondor. :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. poi, in loc de telefon s-ar putea folosi porumbeii voiajori, mai ales ca spuneai tu ca ai pe strada aia nush cati !
    mie unui mi-ar foarte placea sa nu se fi inventat telefonul...acest factor stress al zilelor noastre!
    daca vrei, fie si pentru faptul ca n-ai mai suna dla 112 si-ai astepta, terifiata, sosirea politiei ci, ai gandi cum sa faci sa-l opresti tu pe hotul ala.
    cineva spunea ca, atunci cand s-au inventat calculatoarele alea , micute, de facut adunari, imaprtiri si alte alea, am incetat sa mai invatam sa facem NOI acele operatiuni.
    la fel, decand cu ceasurile cu afisaj electronic, nu mai spunem ca ceasul e "fara 20" sau "si 17 minute"...nu, acuma zicem "12 , 47".
    acuma sincer, te-ai gandit ca telefonul inseamna si comunicare simpla, lipsita de orice emotie ? pe bune, pentru mine, scrisoarea era unul dintre cele mai personale si sensibile mooduri de comunicare. as putea scrie un covor de hartie pe treaba asta, dar n-o fac...nush de ce, ca doar nu-s zana buna !
    acuma nah, ce sa mai zic...ai si tu ,mare, dreptate, fara telefoane suntem paraditi! la fel cum nu as concepe viata fara NET...
    de aia facem cururile cat China si devenim chiori de la 12 ani!

    RăspundețiȘtergere
  8. aaa, mersi ca m-ai pomenit ! uichend placut !

    RăspundețiȘtergere
  9. De trait am trait, ca pana la urma si aia dinaintea noastra au trait si multi de la tara inca traiesc, doar ca ne-ar fi mult mai greu si viata ar fi centrata in jurul unor comunitati mai mici - ca sa iau exemplul tau cel mai drastic cu politia, ar fi probabil mai multe sectii de cartier unde sa ajungi in maxim cateva minute. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Capca Uite d'aia esti tu un geniu! Nu m-as fi gandit la porumbeii aia in veci! Ai foaarte mare dreptate! :))
    Ai dreptate si in privinta calculatoarelor si cu ceasurile electronice. Cand pun telefonu' sa sune seara, il intreb pe Mires la ce ora ca el se trezeste inaintea mea. Si de obicei el se trezeste la 7 fara 20 si exact asa imi zice. Si io incep sa urlu la el sa-mi zica "normal" ca sa pot sa bag si io in telefon acolo "6:40" ca nu pto sa scriu in telefon "7 fara 20". :D
    Apoi cu cururile cat China si chiori de la 12 ani sunt foarte de acord. Desi abia in ultimu' timp am reusit sa mai pun si io pe mine in asa fel incat sa nu ma mai ia vantu' (adica acu am reusit sa ajung la 50 kg), dar chioara nu sunt din cauza calculatorului ca a durat ceva pana sa am eu unu'. Sunt chioara ca... nu stiu. Ca am ochii prosti. :))))
    Cum sa am uichend placut daca tu in uichend bagi posturi d'alea care sa ma faca sa-mi stea inima in loc? :D

    @ Bogdan Foarte corect. Acu... se pare ca orice lucru are si parti bune si parti proaste. Depinde pe care preferam sa o vedem mai mult. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template