Comments

miercuri, octombrie 20, 2010

Leapsa

Posted by at 12:06 Read our previous post
Am primit o diiiiiitamai leapsa de la domn' Capca. Totusi, acum ca stau bine sa ma gandesc... la mine nu va fi atat de mare. Sa explic ce-i de facut: ar trebui sa enumar cele mai frumoase tari, orase, locuri in care am fost, iar enumerarea sa fie insotita de poze doveditoare. Apoi, trebuie sa enumar cele mai frumoase filme vazute si carti citite, cu oaresce explicatii.

Pai domn' Capca, scuze, da' io n-am fost pe nicaieri. Adica inafara tarii. De-aia ziceam ca de asta scap repede. A! La anu' in luna de miere o sa si ies din tara. O sa pun atunci poze.

Pe teritoriu' tarii... e clar ca Iasiu' si imprejurimile e pe primu' loc. Imi place acolo. Merg in fiecare vara acolo. Oricat as vrea sa pun poze, Blogspotu' imi zice aici sus urmatoarele: "Image uploads will be disabled for two hours due to maintenance..."

Apoi, mi-a placut Craiova. Am fost o singura data si am ramas placut surprinsa. Era aproape de Craciun si tot orasu' era plin de luminite, toate strazile animate si patinoaru' dragut. In plus... era foaaaarte curat!

Nu in ultimul rand, mi-a placut Moeciu. Am pus destule poze de la Moeciu aici.

Buuuun. Trecem la pasul 2: Filme. N-as putea stabili o ordine ierarhica in ordine crescatoare in functie de preferinte, dar le pot enumera pe cele care mi-au placut foarte tare:
1. Trilogia "Stapanul inelelor" - imi plac filmele de genu' asta cu elfi, orci, vrajitori si alte lighioane. Povestea e captivanta, efectele superbe, muzica-ti face pielea de gaina, actori buni.
2. Toate cele... nici nu mai stiu cate parti din "Razboiul Stelelor" - ala mic de respira greu...
3. Meet Joe Black - pe care l-a mentionat si domn' Capca. Brad Pitt a facut un rol exceptional in filmu' asta...
4. 12 monkeys - ... si totusi, zic ca acelasi Brad Pitt are cel mai bun rol al sau in filmu' asta. A fost genial pur si simplu! Bruce Willis a fost acelasi Bruce Willis pe care-l stim, dar Brad Pitt a fost genial!
5. Piratii din Caraibe - Johnny Depp a fost de data asta genial.
6. Cele doua parti ale "Death Note" + spin-off-ul "L: Change the world" - pai trebuia sa bag si dintre cele care ma pasioneaza pe mine in mod deosebit. E film japonez adaptat dupa o manga. Banuiesc ca e mai putin cunoscut, drept urmare aici dau mai multe detalii. E vorba despre un student pe nume Yagami Light care se hotaraste sa schimbe lumea in momentul in care gaseste un "caiet al mortii". Conform instructiunilor caietului respectiv, daca cineva scrie acolo numele unei persoane in timp ce se gandeste la ea, aceasta persoana urmeaza sa moara. Caietul apartine de drept unui "shinigami" (zeu al mortii) pe care il pot vedea doar persoanele care ii ating caietul. Light se hotaraste sa scrie toate numele criminalilor si raufacatorilor pana in momentul in care politia deschide o ancheta menita sa faca lumina in cazul numerosilor condamnati morti subit.  Atunci intra in scena cel mai bun detectiv, stiut sub denumirea de "L". Urmeaza o cursa intre cei doi, Light incercand sa afle adevaratul nume al lui L, iar acesta incercand sa dovedeasca faptul ca Light este faptasul. Joc de-a soarcele si pisica intre doua genii. Jur ca merita vazut. Poate nu e cel mai bun rol al lui Tatsuya Fujiwara (cel care l-a jucat pe Light), dar in mod sigur e cel mai bun rol al lui Kenichi Matsuyama (Ryuzaki "L").

In sfarsit, carti:
1. Intreg ciclul "Cavalerii Pardaillan" - sunt vreo... hmmm... in jur de 12 carti in seria asta... daca nu mai multe.  Sunt geniale. Michel Zevaco e scriitoru' meu preferat alaturi de Dumas. Recomand cartile lui. Toate.
2. Contele de Monte Cristo - Alexandre Dumas. Tot la Dumas ar mai fi "Regina Margot", "Laleaua neagra", "Ludovic al XIV lea si secolul sau", "Ludovic al XV lea si curtea sa"... sunt prea multe aici...
3. Alchimistul - Paulo Coelho. Aici as mai putea adauga si alte titluri ale lui Coelho; mi-a placut si "Veronika se hotaraste se moara", si "11 minute", si "La raul Piedra am sezut si-am plans", si "Al cincilea munte", si "Diavolul si domnisoara Prym".
4. La rascruce de vanturi - Emily Bronte. Cat m-am chinuit sa trec de prima citire... Mi-era frica sa citesc! Zau! Acelasi lucru mi s-a intamplat si la "Dama cu camelii".
5. Singur pe lume - Hector Malot. De cate ori citesc cartea astea, tot de-atatea ori bazai.
6. Mandrie si prejudecata - Jane Austen
7. Dama cu camelii - Alexandre Dumas fiul.

M-am intins preaaaa mult deja. Domn' Capca, sper ca esti cat de cat satisfacut; stiu ca nu-ti place faptu' ca n-am pus poze, da'... asta e! Am facut tot restu'. Asadar, dau si io mai departe leapsa asta lui Bogdan, Florentin, Andreei, domnu' Lost daca-si face timp, Pavel, Pink,  Veverita, Zuzu si oricine mai trece p'aci si vrea s-o ia!

Gataaaaaaa! Gata.

8 comentarii:

  1. Te-ai descurcat bine :), sa vad cum ma descurc eu #:-s :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, ba nu, o fac azi ca am chef.

    RăspundețiȘtergere
  3. sarumana mult pt leapsa,tocmai mi-am amintit ca mai am una de facut:D....si inca una,oho(desi am pierdut blogul respectivului)..important e ca a ramas leapsa,pe care intentionez sa o onorez,e foarte interesanta:D...cateva din cartile citite de tine le-am citit si tu :-?...am inceput Regin Margot,pe care nu am termiant-o(rusine mie)iar pe lista mea ar mai fii o gramade de carti pe care verau sa le citesc...uffaa...(daca stau sa ma gandesc,am citit destul de multe carti,stiindu-ma pe mine lenesa de fel:D..e mai greu pana prinzi gustul)..ti-am scris deja romane aici:))Te-am pupat:*

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Alex Daaaaa! O sa vin sa vad! :D

    @ Andreea Inca o data: daaaaa!!! Azi azi! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Veverita Hi hi! Imi plac lepsele astea, fie si asa lungi cum a fost de data asta. Am citit o groaza de carti; cele enumerate mi-au placut in mod deosebit. Acum m-am apucat iar de citit Shogun. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Merci de leapsa , voi incerca sa o fac cat de curand, dar nu promit inca nimic :-s
    Piratii din Caraibe :>, uite ca avem si ceva in comun :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Oricand ai timp! E tema pentru acasa. :D
    La fel ca si la Lord of the Rings, si la Piratii stiu toate replicile; l-am vazut de atatea ori si tot nu ma satur de el! :)))

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template