Comments

joi, septembrie 30, 2010

Recomandari

Posted by at 11:11 Read our previous post
Deci nu. Aseara mi-a fost extraordinar de lene sa downloadez pozele. Era ca si cand ar fi trebuit sa car o piatra de moara. Ploaia aia ma molesise de tot. Asa ca m-am uitat, again, la Supernatural si atat. N-am mai facut nimic. A! Am ajuns pe la sezonu' 4 cu serialu' si vine Apocalipsa. Devine din ce in ce mai interesant serialu' asta! Il recomand din toata inima.

Apropo! Ca tot vorbim de filme (aproximativ). Azi suntem in 30 septembrie. Pe 30 septembrie 1955 a murit James Dean in accidentu' de masina...

Asa, sa trecem peste. Am descoperit de curand (de curand insemnand cateva zile) forumu' bloggerilor. Asta ca tot m-a apucat pe mine scrisu' mai des. Am apucat sa trec in revista aproape 3 sferturi din forumu' asta si-am invatat mai multe decat as fi crezut. Tot nu ma pricep de nicio culoare la HTML, da' nu-i graba. Tot nu stiu cum sa pun buton d'ala de "Home", da' poate totusi o sa aflu... Oricum, pana acu pot sustine sus si tare ca pe mine forumu' ala ma ajuta. Pentru un blogger incepator e foarte util. Il recomand si p'asta.

Mai recomand cafeaua cu apa minerala si zahar. Am mai recomandat-o io si in alte posturi, da' trebuia si aici. Azi, totusi, habar n-am ce-am facut ca n-a mai iesit cafeaua asa cum trebuie. Am luat o gura si am simtit ca-mi explodeaza ochii. L-am intrebat pe expertul in cafele, Colegu', daca lui i se pare ca e prea tare. Ia Colegu' o gura de cafea si declara oficial: "In calitate de expert, iti pot spune ca aceasta cafea este prea slaba." (de fapt a zis doar ca-i slaba). Am ramas socata nitel. Cum naiba slaba ca mi-a luat-o inima la trap cand am luat din cafeaua aia? Am facut prostia sa pun un strop de Cola. Never do that mistake again!

Colega tocmai m-a anuntat ca am fost programata la cosmeticiana. La sfarsitu' lu' octombrie! Femeia nu are nimic liber pana atunci si chiar si asa, am programarea intr-o zi de joi in miezu' zilei. Skip work for beauty cica sau ceva in genu'... Asadar, avand in vedere cat de solicitata este aceasta femeie, m-am gandit ca ar fi bine s-o bag si pe ea la recomandari aici. Chiar daca pot sa confirm cu siguranta dupa ce o s-o vizitez ca va fi prima vizita la ea.

Mai recomand cartofii prajiti, da' facuti de voi in casa. Nu mai mananc de la fast food-uri de ceva timp. Mai mult de teama ca as putea gasi cine stie ce naiba lighioane in hamburgeri. Banuiesc ca ati auzit cu totii de incidentul cu viermii din hamburgeru' de la KFC sau ceva in genu' asta. De McDonald's deja se cunosc prea multe treburi care sa te faca sa ii eviti. Concluzia: recomand mancarea facuta de voi in casa.

Si-acu... inapoi la trebi.

25 de comentarii:

  1. Cafea cu apă minerală? Serios? N-am știut, chiar eu un împătimit ale acestei licori.

    Tre să încerc și eu neapărat. Că ce-i nou și lui Dumnezeu îi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu unul beau minim 4-5 cafele pe zi si doi litri de cola si nu mai am nimica... cred ca pur si simplu am avut eu norocul sa am o inima mai rezistenta. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. He he! Pai problema e ca eu, din contra, nu beau cafea pentru ca mi se pare foarte amara. Si-atunci am gasit solutia la Colega care o "dilua" cu apa minerala si vreo 4 - 5 lingurite de zahar. Asa ca intr-o cana mare, pun un sfert (daca nu si mai putin) cafea, pun vreo 2 - 3 lingurite de zahar (daca nu si mai mult) si restul apa minerala. Si face muuulta spuma si arata dragut! :D Si beau din cana aia de dimineata cand ajung la munca si pana seara cand plec acasa. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Bogdan 4 - 5 cafele pe zi si 2 litri de cola ajuta foarte mult sa pastrezi programu' cu doar 4 ore de somn pe noapte. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. da..daca ai unde sa faci mancare in casa:(
    la camin...mai putin

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Diana Intr-adevar, imi imaginez ca e destul de greu cu mancarea daca stai la camin. Nici nu stiu cum merg treburile acolo, de fapt, cu mancarea. :(

    RăspundețiȘtergere
  7. 4-5 lingurițe de zahăr? Văleau... Eu beau, 2,3,4 sau câte apuc și de obicei nu pun zahăr. Și beau în cană de 250 de ml. Cu Steaua. :P

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Pavel Fara zahar? Adica deloc? Adica deloc deloc? Moaaaa pai cum poti s-o bei asa amara? :)) Si pe langa faptu' ca o bei fara zahar, mai bei si 2,3,4 cani de 250 ml?? Dar cel mai important... cu Steaua?? :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. da! nu mananci ..cam asa sta treaba :)) sau numai KFC MC sau altele

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Diana Uffff... urat. Foarte urat. Totusi, sunt restaurante in care poti sa ai incredere si care au mancare buna si ieftina. Acum depinde si in ce oras esti, dar banuiesc ca ar trebui sa fie peste tot la fel.

    RăspundețiȘtergere
  11. fiin'ca abia ce mai ajunsei si io in birou, saptamana asta, apucai sa citesc, pe repede inainte, ce scrisararti voi p-icisha.
    in primul rand, ca fiin'ca tin la tine,te invat o reteta de cafea, secret de familie, pe care, in conditii normale de clima si de temperatura nu l-as divulga nici mort, dar, fiin'ca nu intereseaza pe nimeni, o sa-ti-o spun:
    se ia trei kile de cafea, o oala de i kil, si o potcoava. se pune cafeaua in oala, se pune apa si se fierbe. dupa ce fierba, inainte de a da in foc, se arunca potcoava in apa. daca potcoava nu pluteste, se mai pune cafea.

    PS. sper sa nu incerci reteta !

    RăspundețiȘtergere
  12. Trist.... dap, trist! De fapt Andera intrasem sa iti recomand "ceva" la cafea.... :) dar cand am vazut comentariile si atatzi "experti" am zis... mai bine tac! Nu vreau sa fiu cu 4 OO Pavel... dar cand o sa termini borcanul de 200Gr NessCaffe in 2 zile jumate... mai vorbim ;)
    Revenind la cafea... daca o bei ca nevasta`mea.... poti bea 20 Litri zilnic ca nu ai nimic, daca o bei ca mine... crapi instantaneu
    Acum vine "reteta": filtru: - 500 ml apa& 8 linguritze cu varf de cafea.... se bea in cana de 250ml rosie,patrata,de la NESSCAFE; Esspreso: - la masura de 2 cafele pui de 3 ori si presezi bine- se umple o jumatate de ceasca de ceai (75ml)sau o ceasca de cafea mare cum e in RO; Ness: - cana de 200ml;... 4,5 lingurite cu varf ness si 1 sau 2 zahar; se freaca nessul cu zaharul adaugand picaturi de apa pana ajunge compozitia cam jumatate de cana :)) si apoi se adauga apa (eu prefer rece)
    RECOMANDARI:
    - cafeaua la filtru merge bine cu apa minerala exact cum a precizat Andera mai sus, exista 2 avantaje: creeaza o spuma-crema placuta la gust; se raceste cafeaua- se stie deja caci cafeaua bauta fierbinte faciliteaza aparitia ridurilor ;))
    - espresso... devine mai placut daca adaugi 15-20 ml de coniac sau rom in el ;) Italienii obisnuiesc sa adauge Grappa- o tuica locala din pere
    - Ness... am incercat reteta cu Pepsi in loc de apa(sunt total impotriva produsului numit CocaCola datorita nocivitatii lui) si a fost super. Necesita rabdare multa datorita spumei dar...merita. App: spuma se face datorita reactiei Bioxidului de carbon ALIMENTAR cu zaharul! nimic altceva nu declanseaza spuma respectiva- daca pui apa minerala intr-o cafea fara zahar... nu o sa obtii acelasi efect si schimbarea de gust ;) asa ca Pavel....nu incerca ;)
    Acum sa revin la oile mele: Andera.... azi cand am ajuns acasa am simtit nevoia sa beau o gura de whisky... dar cum nu mai aveam energizant si eram cu cana de cafea in mana (cafea pe care o bem aman2 in aceeasi formula) m-am gandit sa torn o gura in cana.... e SUUUUPER! Vreau sa iti zic ca e mai tare ca orice redbull... dupa prima gura luata a sarit orice urma de moleseala, plictiseala etc.... sunt activat ptr tot wek... "iti recomand sa incerci"... cu conditia sa nu ABUZEZI CU CANTITATEA DE WHISKY :p:p:p

    RăspundețiȘtergere
  13. fata, asculta-ma pe mine, ca io am facut armata la infanterie, deci am avut o viata grea:
    e simplu, 3 kile de cafea, unu de apa si o potcoava...restul de vrajeala, vor sa scoata o intalnire cu tine sau macar numarul de telefon!
    io nu-s asa, is total dezinteresat, de-aia-ti si dau asemenea minunatii de sfaturi.
    oricum , ca sa-l ai, in orice eventualitate, numarul meu de telefon este 07../.......
    easy, isn't?

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Capca Weeeeee! Il avem pe domn' Capca inapoi! Colega ma intreba pe unde bantui si n-am stiut sa-i spun. Ba chiar ma intrebam si eu. :D Bine-ai revenit pe metereze!
    Fata, oricat m-as chinui, nu inteleg care-i faza cu potcoava! Lumineaza-ma, domn' sef! Cat despre numaru' de telefon, intr-adevar, simplu de retinut. L-am bagat oricum si in agenda ca sa fiu sigura. :D

    @ Nimeni Mi-era dor de un comentariu asa! :))
    Cum sa termini borcanu' de ness in 2 zile jumate?? Doamne iarta-ma, da' dau in damblageala, zau asa! :)) Cana d'aia rosie de la Nescafe are Colega si bea numai in ea. Inainte o folosea pe una care avea un emoticon d'ala de la messenger pe ea, adica fata aia zambitoare, si dedesubt scria "I love messenger" sau ceva in genu'. Cat despre retete si sfaturi, trebuie sa incerc pe aia cu whiskey-u'. Mi se pare foarte interesanta. Numai ca ar trebui totusi sa evit a o folosi la munca... Ma bucur ca esti de acord cu noi (cu mine si Colega) in ceea ce priveste cafeaua cu apa minerala. De fapt, esti prima persoana care sa fie de acord.
    Cola beau. Da' destul de rar... Adica doar cand mai aduce sor'mea de la munca, avand in vedere faptu' ca lucreaza la Cola. :)) Da' de obicei aduce doar apa plata si Fanta pentru frate'miu. :D

    RăspundețiȘtergere
  15. poi , buei, cu potcoava probezi daca e tare cafeaua...daca potcoava pluteste, e cafea de ajuns,daca nu pluteste, mai pune cafea in zama aia...pe urma te duci direct la reanimare la orice spital vrei tu!

    PS da-mi buei si tu numarul tau, io ti-l dadui pe-al meu ! :p

    RăspundețiȘtergere
  16. Ahaaaaam priceput acu! Deci testu' cu potcoava e cel mai bun ca sa vezi daca e cafeaua asa cum trebuie sau nu. :D

    Numaru' 86. Numaru' de la strada pe care stau, da? :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Pfoaaaa... se vede caci domnu` Capca nu a facut armata! Pai cum sa nu il intereseze pe Nimeni cafeaua??? Hai sa iti explic eu Andera care e faza cu potcoava, Capca1 a gresit pe final (cantitatile sunt corecte)... pai trebuia sa spuna: se fierbe pana se topeste potcoava bine! Noi in unitate nu aveam cai ca nu eram infanterie (era la tanchisti) foloseam in loc de potcoava baioneta... iar cand am ramas fara ele (se bea multa cafea in unitate) am folosit teava de tun. (ps. sa nu zici nimanui ca nu am facut armata ;) )
    Da... se poate termina borcanul. Am avut o perioada cand nu aveam cafea in sange ci.... invers! Asta pana sa inventat redbull ;). Daca iti mai spun ca la pe la 2-3 dimineatza trebuia sa "beau o cafea" ca sa ma linistesc si sa adorm... ma crezi? Oricum,era foarte solicitanta munca pe care o faceam (psihic)si trebuia sa fac fata cumva, plus ca a durat cam... 6 ani :) Acum sa inventat redbull... si uite al naibii ca nu mai am :(( Sa incerci cafea cu whisky... chiar e super, pui cate 20 ml in fiecare ceasca si... pina maine seara termini sticla ;) eu cel putin asa vreau sa fac avand in vedere ca e weekend. A... tiam zis ca e joi azi? La mine e weekend pana luni... tu maine te duci la munca :P (tineam sa iti reamintesc, nu m-am putut abtine)
    Sfat... bea orice in afara de Cola... recomand Sprite (asta ca sa se vada ca nu am nimic cu compania ci cu produsul in sine ;)- sunt bautor de Sprite declarat... moaaaaama ce bun e cu bere ).... daca vrei ceva caramelizat ia Pepsi.
    Recomandari.... nu mai fac.... deja mi sa aplecat cand am citit de viermii kfc (tocmai vazusem un soarece intr-o paine in Anglia) si mi-am adus aminte ce buni sunt cartofii congelati, gata taiati in valuri si.... facutzi la fripteoza proprie :P... ia sa ma duc sa mai fac o tura... ca nu e inca 18 si mai ai de stat la munca (gandeste-te cum iti citesti eu comentariile avand in fata un bol de cartofi crocanti pe care am presarat sare aromata de 2 feluri- ceapa si usturoi!).... Stiuca ma "urasti" de asta fug sa tin "usa la frigider".
    Ureaza-mi sa am pofta...

    RăspundețiȘtergere
  18. A.... numarul de telefon ti-l dau cand treci pe la mine, ok?
    Hyvää työpäivää

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Nimeni Ce pot sa-ti spun sigur despre domnu' Capca e ca a facut armata cu siguranta si acu e sef. :))
    Pana se topeste potcoava? pai ce naiba fac, beau cafea cu fier? Stai asa ca m-am pierdut. Ai facut sau n-ai facut armata? :)) Daca ai facut si e pe bune treaba cu tanchistii, atunci e suuuper tare! Desi nu cred ca m-as fi bagat sa folosesc teava de la tanc in experimentu' cu cafeaua. Daca din greseala as fi bagat teava in foc si daca tot din greseala teava aia mai avea niste praf de pusca pe ea... ma duceam... vorba aia! :))
    Oamenii in general beau cafea ca sa se trezeasca. La mine nu are niciun efect (exceptand modu' in care beau eu cafea), dar la tine? Cum naiba sa te ajute sa dormi?? :))) Asta da, e ciudat!
    Cum adica weekend? Pai ce inseamna asta, domne? Pai vin si io acolo la Turku ca sa am weekend de joi! De fapt, vin de acu ca stiu ca ma astepti cu vreo 5 ture de cartofi, asa-i? :)) Aoleo ce foame mi-e ... Si ca tot ziceai ca tre' sa-mi dai si numaru' de telefon.
    O zi placuta si tie! Bun gugal translate asta. :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Bun pa` dreacu... sa vezi ce "bombe" imi da!uite hint: työ= munca, in rest e "bine". Noroc ca dai paste-copy, ia "vezi" diferenta intre SAARI si SÄÄRI =)) Pai week frate.... 4 ore pe zi\ 4 zile... e de ajuns, ca imi explodeaza capul de atatea Ä,Ö,A,O
    Si nus la "Turussa"... acolo ma plimba serverul, pe la domnu` Capca eram prin Lapi.... Locatia e in centrul Hell-ului... adica Helsingissä =)) (cred ca ma apuc iar de japoneza... cu astia deja dau faliment)
    Capca1... ca veni vorba de el: ca e sef te cred pe cuvant... da ca e politai nu cred neam, unde ai vazut tu politist cu computer si blog? si pe deasupra si atat de glumetz si cu simt fin de umor? eu cred ca e un gen de Lostuletz deghizat :P (adica un mustacios de ala hatru....uns cu toate alifiile)
    Armata nu am facut la stat, am facut destul acasa cu mama si acum cu sotia... asa ca: deja ce e prea mult strica!
    Hai ca e deja 18.... fugi acasa nu mai visa la cartofii mei :P fugi acasa ca te asteapta "sänky" =))=))=))

    RăspundețiȘtergere
  21. nenea Nimeni, uite ca ajunsaram de facem commenturi pe blogul anderei y.
    sa moara mama mea! ma jur ca tiganii, de fapt , mama e moarta ...si tata e mort, adica io-s orfan...ma rog... frate, da, sunt politist!
    si, daca nu ma crezi, acuma umblu si io pe "goagal" si-ti spui si cum se zice in suomi.
    uite, asa facui si iesi :kyllä, olen poliisi. asa e !

    RăspundețiȘtergere
  22. =))=)) "Kyllä, MINÄ oleN poliisiN" ;) N= terminatie generala ptr EU. Daca nu e saracul N la sfarsit... inseamna ca: "esti de politie"
    PS: Yemin ediyorsun?.... :)) ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Nimeni Trebuia sa pun chestia aia cu "e bun google translate" intre ghilimele sau ceva ca ala e oricum numai bun nu. :)) Da' macar de data asta a tradus bine... cred. Cred. Ca nu stiu nimic in finlandeza. :)) Mie asa imi arata la orase "Turku". Din partea mea putea sa scrie si fhdrdgkg ca l-as fi crezut pe cuvant si tot as vrea sa vin. Pai cu 4 ore pe zi / 4 zile din saptamana sa tot muncesc! :D
    Domnu' Capca e one of a kind. E exceptia care intareste regula. E de-al nostru. :D Acum ca ai mentionat, da, parca aduce nitel cu Lost la umor. :D
    Am visat io la cartofii aia, da' am visat degeaba ca stii ce am capatat? Ce tot vorbea Lost si simteam ca o iau pe camp - fasole!! :)))
    "Sänky" ala de care ziceai e cel mai confortabil sänky din toata lumea si-l iubesc cel mai mult. :)))

    @ Capca Nu-i problem, mie-mi place. :D Transform imediat blogu' in forum intr-un fel. Da' macar faceti un dictionar ca sa inteleg si io ce se vorbeste ca altfel o iau pe aratura rau de tot. :)))
    Domn' Nimeni, gugal translate-u' nu mai vrea sa ma ajute. Ce inseamna intrebarea aia? :D

    RăspundețiȘtergere
  24. "Ce inseamna intrebarea aia?" cand am zis ca sunt poliglob(t) nu credeai! :p este in turca intrebarea.... si este adresata lui Capca1... cand ziceam ca turca si japoneza e usoara... credeai ca "dau dume"???´=))
    Dictionar facem cu cea mai mare placere!!!! cand o sa pui tu butonu` ala de HOME! :))
    In rest... ITI MULTUMIM de "prezenta" ta la emisiunea cu si despre fantome.... si iti multumesc si ptr ca ai sunat si ne-ai povestit despre fantoamele alea din birou de la SS si de cum sta treaba cu ele ;)....

    RăspundețiȘtergere
  25. Sincer zic ca ma simt ca naiba ca am ratat emisiunea ... Tocmai aia pe care vroiam cel mai tare s-o ascult! Asta e... Dupa cum spuneam, mai bine nu mai fac promisiuni ca niciodata nu ies cum trebuie. :(

    Nu stiu sa buton de home!!! DAR daca dai cu scrollu' mai jos, la sfarsitu' comentariilor atunci cand ai terminat de comentat, ai 3 butoane: "Postare mai noua" , "Pagina de pornire" si "Postare mai veche". Nu scrie "Home", da' scrie "Pagina de pornire". :D Merge?

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template