Comments

sâmbătă, august 30, 2008

Urasc

Posted by at 18:53 Read our previous post
Urasc prostia, aroganta, manelele, pupatorii in fund, rautatea, neputinta, inutilitatea, neputinta de a accepta parerile altora, galagia, oamenii care te intrerup dintr-o discutie importanta ca sa-ti zica "ia, uite-o pe aia ce fusta are", inca o data manelele, telefonul care ma trezeste la 6.30... Astea imi vin in cap acum. Cred ca o sa fie un "sequel" la postarea asta, unde o sa aduc completari...
Cum sa poti sa scrii ceva cand boxele urla la maxim ceva cu "daca plange ochii tai"... Nu reusesc sa pricep: esti roman, traiesti in Romania de cand te-ai nascut, vorbesti romana si doar romana, si totusi nu poti sa faci acordul intre subiect si predicat?? Este intr-adevar atat de greu?... Chiar atat de greu? Ma batea gandul sa-mi cer scuze, dar ... pentru ce? Hai, inteleg oamenii care au trait toata viata intr-un mediu care sa nu le permita "luxul" (??) de a merge la scoala, insa sunt mult prea multe persoane care chiar au trecut si prin scoala generala, si liceu, ba chiar facultate si inca habar n-au sa citeasca intr-un mod acceptabil... Sa dam vina si pe cadrele didactice, evident. Pai cum tu, ca si profesor, poti sa aprobi trecerea la urmatorul nivel a unei persoane care nu stie unde sa puna cratima in "s-au" si nu stie cu cati de "i" sa scrie cuvantul "copil" la plural in diverse cazuri? Sa fim seriosi acum, nu va enerveaza limba "messenger"? Pe aia cum naiba reusesc toti s-o prinda imediat?
La naiba, am 22 de ani, dar diferenta dintre mine la 15 ani si cei pe care ii vad acum avand 15 ani este pur si simplu astronomica! Aveam eu sau oricare dintre colegii mei de clasa curajul sa spunem ceva in fata profilor spre exemplu? Pai ma inroseam pana in varful urechilor daca imi zicea vreunul ceva! Acum, fiecare pusti se crede centrul Universului, fiecare element gravitand in jurul lui, cuvantul lui fiind lege! De ce? Cum s-a ajuns la asta? Luand un esantion de 10 pusti de 15 ani, realizati , rogu-va, un sondaj. O singura intrebare: cate carti ati citit pana acum? Sa va spun exact cum va continua acest experiment: fiecare din cei 10 pusti isi vor roti ochii in orbite suierand un "eeee...." si completand cu o serie de injuraturi care mai de care mai colorate, facandu-te pe tine sa rosesti si sa te intrebi: "oare ar trebui sa iau lectii de injurat?"
Unde e spatele blocului plin de copii jucand sotron sau frunza sau ratele si vanatorii, asfaltul spatelui blocului umplut de desene cu creta colorata, vocile copiilor strigand sub balcon "mamaaaa, arunca-mi si mie, te rog, o sticla cu apa" (evident, nu uitam niciodata de "te rog")....
He he, proces de evolutie.... Cica asa se numeste. Pai in cazul asta, urasc procesul de evolutie.

Un comentariu:

  1. Corect Corect Corect! Aceasta este o mare problema a existentei mele si cred ca nu numai!
    Pentru cei care citesc adaug ca intamplator e vorba de aceiasi profesori care ne-au invatat "miraculoasa" Limba Romana.
    Am trait intr-o zi o experienta ciudata. Dupa ce ma invatasesm cu ideea ca elasticul, castelul, frunza, leapsa si alte jocuri sunt uitate, prafuite si depozitate in memoria generatie noastre si ca nu vor fi impartasite generatiilor actuale am auzit din spatele blocului zgomote cunoscute dar neauzite de ceva timp: cativa copii jucau o tentativa de volei..... Da, oameni buni.. mai sunt si copii care fac as ceva. Draga generatie dupa '95, nu vreti sa le tineti companie? Cu cat mai multi, cu atat mai frumos este jocul!

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template