Comments

vineri, martie 22, 2013

Sunt Andera si sunt dependenta...

Posted by at 17:10 Read our previous post
Nu va speriati! Nici n-am luat-o pe aratura si nici n-am revenit la numaratoarea zilelor de nefumatoare. E vorba de alta dependenta aici... 

Ma intreaba Vienela ce parere am despre dependenta de online. Fara sa stau pe ganduri si fara bataie de cap afirm cu tarie ca-s dependenta de online. Fie ca-i vorba de bloggerit, fie ca-i vorba de tumblr-it, G+-it, facebook-uit sau filme de toate felurile, nu pot sta prea multa vreme fara ele. 

Am mai spus eu in cateva randuri ca nu-s o persoana sociabila si urasc socializarile alea fortate. Incerc pe cat posibil sa le elimin. Ba chiar daca stau bine si ma gandesc cred ca al meu Mires e singura persoana cu care n-am avut socializari fortate. Sorry, i got the best one of them all~! Eh, ideea e ca in online comunic mai usor. Asta pentru ca mi-e mai usor sa ... ma retrag daca nu-mi convine ceva. Nu, cel mai probabil la o discutie fata-n fata n-as putea reactiona la fel. Don't judge me; just appreciate my honesty! 

Bun, deci am mentionat blogurile, sit-urile de socializare (am scos twitter pentru ca-l folosesc muuuuult prea rar...) si filmele. Mai trebuie amintita activitatea pe unele forumuri. As putea-o baga si pe asta la partea cu socializarea, da' parca-i o categorie prea de sine statatoare. Din fericire am reusit sa reduc numaru' de forumuri la 2 and i'd like to keep it that way. 

Acu ceva vreme puteam adauga pe lista de lucruri ce-mi fac internetu' indispensabil si un anume joc online. Dumnezeule, cat de legata eram de jocu' ala! De fapt nu era neaparat jocu' in sine cat erau oamenii de acolo. Ganditi-va asa: l-am jucat de prin 2007 si cam pana in 2009 si am pastrat legatura cu destul de multi oameni frumosi cunoscuti acolo. Totusi, cred ca jocu' ala a fost singuru' lucru legat de online care sa-mi fi indus o dependenta periculoasa. Si nu exagerez! Si ma bucur ca am scapat, dar ma bucur in acelasi timp si ca am cunoscut respectivii oameni.

In concluzie, sunt Andera si am o adictie. Cel putin.

Hai pa.

post signature

30 de comentarii:

  1. Nu am fost niciodata dependenta de vreun joc, in afara de Spider Solitaire. Dar ma uit la baiatul meu si ma apuca plansul. Are cateva jocuri pentru care se trezeste de la ora 5 dimineata, ca trebuie "sa isi dea clicurile", altfel ii sunt distruse cetatile, armatele, depozitele etc. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaaa!! Deci joaca ce jucam si eu; ori Triburile ori Travian. Si eu imi puneam ceasu' sa sune si ma trezeam cheauna ca sa-mi dau atacurile si sa castig bataliile acolo si sa duc muncile strategice ale intregului trib si sa port discutii pe tema diplomatiei cu diverse alte triburi... =))))) Dumnezeule, cum suna! Da' zau ca le faceam pe toate astea si ma simteam al naibii de bine! :D Imi placea... Eram dependenta, clar. :D

      Ștergere
    2. Travian joaca. Asta pe langa LOL, WOW si naiba stie cum le mai cheama. :))

      Ștergere
  2. @vienela: joaca triburile? ca mai stiu eu pe cineva care a fost dependent de jocul ala...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Si eu tot despre Triburi ziceam acolo. De ala am fost dependenta. Ma bucur ca nu m-a prins si Trvianu' la fel. A! Si am mai jucat o buna bucata de vreme si The West; mergea mana-n mana cu Triburile. :D

      Ștergere
    2. Ooooo stai, bre, asa ca nu stiam ca esti tu! =))) Domn' Snick, ce mai faci, bre? :D Uite cum imi reamintesc acu mult mai bine de lumile 5 si 6... :D

      Ștergere
  3. Si eu am aceasta adictie. Fara mediul online simt ca imi lipseste ceva. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am avut perioade in care triburile ma obseda, doar ca am ajunsesem la un moment dat cu peste 15 sate si pana faceam ce e de facut pe toate primul deja era gata de noi comenzi, noi atacuri si noi trupe...si trebuia pur si simplu sa stau toata ziua si am zis gata! prea mult!
    Si sunt la fel si la partea cu socializarea mai usor in online...defapt prin scris..ca imi e mai usor si prin mesaje decat face to face...sigur ai vorbit despre tine si nu m'ai spionat pe mine?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Waaaaaa inca o jucatoare de Triburi! :D Pe ce lumi ai jucat? Eu am inceput pe 5 si am terminat cand ajunsesem cam pe 18... :))) Sincer nu prea ma interesau satele atat de tare si nu stiu daca am avut vreodata mai mult de 12 - 13 sate; ma interesa forumu' tribului. Mama mama ce iesea acolo... :))) Am cunoscut oameni draguti. Printre care si Daniel care a comentat mai sus. :D
      =))) Deci avem multe in comun, inseamna. :D Suntem la fel si cu comunicarea in online. :D

      Ștergere
  5. Singurul joc online care-mi place este Conquiztador. In ultimii doi ani am jucat foarte putin pentru ca am inceput cu bloggingul! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D In rarele momente cand chiar nu avem ce face aci la birou, eu si al meu coleg bagam niste runde de conquiztador. Dar ma bucur ca nu am devenit dependenta de el. :D

      Ștergere
  6. Nu am adictia asta cu jocurile online. Nu s-a lipit de mine. As fi vrut, pentru ca, dupa cum spui tu, ai interactionat cu multe persoane.
    Cat despre paginile de socializare, da, le folosesc. Acum, cred ca fac parte din societatea noastra, nu neaparat ca ceva daunator... atata timp cat nu suntem extrem de obsedati sa dam like peste like. Sa stam toata ziua cu ochii in calculator sa vedem ce status a pus cutare si cutare.
    In Japonia cei dependenti de calculator, jocuri sau internet, care stau pur si simplu inchisi in casa si nu socializeaza normal se numesc hikokomori.
    Cred ca noi suntem destul de cerebrali in privinta asta :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Mi-ai adus aminte de celalalt cont de twitter. Aveam un cont de twitter pentru fandom. Si acolo era o tipa cu nick-u' Hikikomori. Eram atat de intrigata de numele asta ca m-am interesat imediat ce si cum. Si cand am citit despre si cand am legat definitia de persoana ei, zau ca mi s-a strans inima. Aaaa! Si mai era vorba de un hikikomori in Jigoku Shoujo. Culmea e ca n-am reusit nici in ziua de azi sa termin anime-u', dar am terminat dorama. =)))
      In fine, trecand peste, ca iar am inceput sa dau in altele, da' asa e cand gasesc persoane cu aceleasi preocupari :))) Asa deci, cum ziceam, nu sunt sociabila, da' nici hikikomori nu-s. Si eu sunt de parere ca suntem mai cerebrali din punctu' asta de vedere. Dar pe de alta parte, stiu eu, mai e si cultura si mediul... Da' tot as vrea sa merg acolo. Imi asum riscu' de a deveni hikikomori!! =)))
      Pupiiici! :3

      Ștergere
  7. Era mare valva cu jocul asta, triburile.Sincer nici macar nu l-am incercat sa vad cum e.. Pot spune ca m-am jucat o buna perioada de timp Metin2, tot asa dadeam in dependenta si am decis sa ma las :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Bine ca nu l-ai incercat. Da, chiar provoca dependenta si eu sunt dovada vie. :D Sincer am avut si eu cateva tentative de a incerca Metin, da'spre norocu' meu nu m-a prins. :D

      Ștergere
  8. Cred cå 80% din aceia care au internet au pb. asta.... este boala secolului :D. Eu nu am avut treabå cu jocurile panå acum 2 luni, in timp ce eram spitalizatå pt. o operatzie la genunchi, am primit o reclamå cu un joc "Hay Day" ;-) si visul de a avea o micå fermå s-a trezit, asa cå am devenit dependentå. Uneori imi pun ceasul så sune, pt. a livra bunurile la vapor :-))... Fiecare cu "vråbiutza" sau "stolul" lui ;-) dar må bucur cå nu-s singura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Tot asa eram si eu cu Triburile. Imi puneam ceasu' sa sune pentru a nu pierde atacuri sau pentru a ma apara sau mai stiu io ce.Dar a fost si distractiv si mi-a placut. Totusi... ma buuucur ca am scapat.))
      Parca tin minte ca incepusem si eu sa ma joc ceva cu o ferma, da' nu mai stiu cum ii zice... A! Si mai era un joc dragut pe G+, dar l-am abandonat si pe ala.:D

      Ștergere
  9. haha draga mea si eu la fel sint dependenta de net si nu vreau sa ma las..te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Atata vreme cat o putem tine caaaaat de cat sub control, cred ca e bine. :D
      Seara frumoasa! :D

      Ștergere
  10. cu totii cred ca suntem dependenti de ceva, unii de lucruri aparent mai bune decat altele. Dar in esenta dependenta de ce va pare a suna a fi o chestie negativa, insa depinde de context poate fi si una pozitiva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm... Nu stiu ce sa zic despre asta. Sunt de parere ca toate lucrurile bune merg facute cu moderatie. Incerc sa nu ma bag in excese, da' nu-mi reuseste intotdeauna. =)))

      Ștergere
  11. Ce ma bucur ca nu am nici un joc de care sa fiu dependenta! :)) As fi un zombie, for real.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot asa ma bucur si eu ca am scapat! Sunt o fericita: am scapat si de adicitia de jocu' ala si de fumat. :D

      Ștergere
  12. ha:D si eu eram obsedata de un joc, second life, incepusem sa simt ca imi gasesc un rost acolo :)) vreo 2 ani de zile am pierdut ore intregi la pc, nu ca acum n-as pierde, dar macar acum fac cate ceva util :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De asta n-am auzit si ma bucur ca n-am auzit in perioada cand chiar le aveam cu jocurile. Totusi, am pierdut si asa destuuuule ore pe Triburi. =)) Acum privind in urma ma minunez de cat de dependenta eram, dar marturisesc ca mi-ar fi frica sa mai intru chiar si ep pagina de start.=)))))

      Ștergere
  13. Bloguri si facebook si in cazul meu :"> Noroc ca nu mai am si patima jocurilor, ca deja stau prea mult pe internet, topaind cand prin blogosfera, cand pe fb...
    Nu ma vad fara internet. Daca nu as intra o saptamana, as simti ca sunt in urma cu un milion de lucruri!! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot cam asa si eu. Si ma buuuuucur ca am scapat de jocuri! Am destule, imi ajung si imi ocupa si-asa o gramada timp. :))

      Ștergere
  14. Nu. Nu joc nimic si nici n-am jucat. In afara de blog cu nimic nu am de-a face. Nici cu FB-ul, desi am cont. Dar e tot pentru blog...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu fb si eu cam tot numai pentru blog intru. De fapt am treburile foarte impartite cand vine vorba de fb. Exista contu' facut special pentru blog, cont pe care intru destul de des, si mai exista contu' personal pe care intru din an in Paste. :))

      Ștergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template