Comments

joi, ianuarie 31, 2013

Istorie: pe primul il chema...

Posted by at 18:29 Read our previous post
O leapsa draguta de la Vienela! Au fost mai multe postari-lepse cu privire la aspecte din istoricul bloguletului - si-am sa le enumar si pe ele - , insa n-a fost niciuna care sa pomeneasca de primul meu comentator...

Am dat fuga la inceputu' blogului (chiar daca n-am scris io constant, exista totusi articole incepand cu anu' 2008) si-am cautat prima persoana care a lasat un comentariu. A postat sub numele "Lavinutza" si nu sunt sigura nici pana in ziua de azi daca-i vorba de o fosta colega de scoala generala sau nu. N-am intrebat-o niciodata desi mai vorbim din cand in cand. La vremea cand am inceput eu sa scriu pe blogu' ista n-aveam planuri mari pentru el si nici nu aveam de gand sa-l tin atata amar de vreme. L-am deschis doar ca raspuns la (fostul) blogul unui (fost) amic. Habar n-aveam ce-i ala "blog" de fapt si nici nu prea-mi dadeam interesu' sa aflu. 

Foarte curand, insa, am facut cunostinta cu partea urata a blogosferei. Nu stiu cum naiba faceam ca, colindand din blog in blog, gaseam numa' bloggeri cu idei fixe care nu acceptau alte pareri decat cele proprii; "dadeau sfaturi" cu privire la continut, tema, blogroll, butoane draci laci, toate cele ce alcatuiesc un blog, sfaturile lor insemnand de fapt obligatii. My way or the highway, pal! Si nu mi-a placut. M-a oripilat, de fapt. Asta a fost prima mea impresie despre blogosfera... Si-apoi totu' s-a schimbat... S-a schimbat atat de tare ca oricat as incerca sa ma las definitiv de el, mai devreme sau mai tarziu tot ma intorc. Sa fie din cauza bloggerilor? Sa fie din cauza placerii de a scrie? Sa fie din cauza placerii de a comunica in scris? Toate astea la un loc probabil... 

Lepse trecute cu privire la istoricu' blogului, Andera ca bloggerita, Andera si blogosfera si alte asemenea:

14 comentarii:

  1. Mult am colindat si eu prin blogosfera pana cand am dat de oameni frumosi! Dar acum nu as renunta la ei pentru nimic in lume (aproape nimic).
    Si citeam atat de multe tampenii despre cum trebuie sa procedez cu blogul... Tampenii din care nu intelegeam nimic si care nu mi-au folosit la nimic. :))
    Ma intorc maine, sa ma uit pe celelalte lepse. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact exact exact! Si eu am citit la fel de multe tampenii care nu numai ca nu mi-au folosit la nimic, da' mai tare ma indepartau de blogosfera. Nu-mi placea de nicio culoare. :)) Acu... ma bucur ca am insistat! :D

      Ștergere
  2. :D Ehe .. ce vremuri .. vremurile inceputurilor :D Am inceput pe blogspot .. ia sa cautam acolo ce si cum:D Cred ca primul comment la mine a fost un spam ;) O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Si eu am inceput pe blogspot. Si-am continuat pe blogspot. =)))
      Hmm... nu am avut multe spamuri de-alungu' carierei blogosferice. :D
      Pupici!

      Ștergere
  3. Ha, ha, tu ai avut ce citii, dar eu nimerisem între cratiti cu mancare, retete si super retete si icoane de toate dimensiunile! Doamne ajuta ca am scapat! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =)))) Ce-am mai ras! Retete si icoane... buna combinatie! Buna rau! =)))

      Ștergere
  4. Eu am avut mai multe inceputuri sa le zic asa, deci mai multi comentatori. Primi comentatori. M-am tot mutat...
    Dar ma bucur ca nu ai renuntat la blogging. Eu cred ca e pasiunea pentru scris la mijloc. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Si eu ma bucur ca am insistat pana am dat de oamenii frumosi. :D

      Ștergere
  5. Am citit si alte postari pe alte bloguri cu primul comentariu si cum era la inceput...Nu stiu daca ma incantat atat de tare cand am primit intaiul comentariu, adica am fost happy happy joy joy dar mai mult m-a bucurat cand am simtit ideea de comunitate, sa zic asa. Chiar daca eu sunt mica si scriu pentru placerea mea si uneori pt a ajuta pe altii, au fost "momente de blogger" ce le-am savurat..:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa! Exact! Mai ales din cauza ca la inceput n-am luat in serios blogareala, nu m-au incantat primele comentarii. Mai apoi, insa... :D Si da, ai dreptate, mi-a placut sa am niste oameni pe care sa-i citesc constant, sa stiu ca si pe mine ma citesc unii oameni, sa descopar noi oameni pe care sa-i bag acolo la "citiri constante"... :) Are si blogosfera partile ei frumoase. :D

      Ștergere
    2. Exact asa gandesc si eu. Ma bucur ca am dat peste blogul tau. ;)

      Ștergere
    3. Si eu ma bucur ca am dat peste al tau! :D

      Ștergere
  6. Primul comentariu pe blogul meu a fost postat de Betivul de cuvinte. Singura mea dilema este daca sa trec sau nu pe domeniu propriu. Ma gandesc ca s-ar putea sa nu am timp in viitorul apropiat si decat sa trec pe domeniu si sa postez de 2 ori pe saptamana mai bine raman pe Blogspot. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am stat si eu mult in cumpana cu treaba asta: domeniu - platforma free. Am facut pasul cu celalalt blog si acu l-as vrea inapoi pe platforma free. Pe asta nu-l mut... M-am invatat cu el asa, am o relatie de love-hate cu blogspotu' care ma atrage, mi-am facut casuta mea aci si nu-mi vine sa plec. :D Stiu ca in mod normal, un blogger urmareste sa treaca pe domeniu propriu, dar nici pana in ziua de azi n-am inteles de ce si chiar am facut la un moment dat un articol pe tema asta intreband bloggerii de ce as face asta. Singurele doua motive pro sunt: o adresa mai scurta si o "imagine". Acu sincer... nu ma pasioneaza nici una nici alta. Sunt multumita de cum stau acu. :))

      Ștergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template