Comments

vineri, martie 23, 2012

Andera intreaba

Posted by at 11:49 Read our previous post
Am io o problema in urma careia rezulta o intrebare. Totusi, inainte sa incep, nu aruncati cu pietre! Sunt neutra in privinta proiectului; nici nu-l sustin, nici nu mi se pare o idee proasta. Doar ca nu pricep...

Sunteti destul de in ceata? Sa explic: am tot vazut pe Facebook poze si laude la adresa tinerilor care au inceput proiectul pentru educarea oamenilor in statiile de metrou."Pentru o Romanie civilizata, stationati pe partea dreapta!", spun ei. Buuuun. Eu, slava Domnului, sunt din toata inima pentru educarea oamenilor in orice privinta! In cazul asta de l-am prezentat, sunt nitel confuza. Ma consider cetateana apartinand societatii subterane; merg cu metrou' zilnic de ani buni. Niciodata n-am inteles de ce tre' sa mai urci si tu daca tot esti pe scara rulanta. Ai doua variante: stai pe scara rulanta si-o lasi sa te duca ea pana sus sau urci pe scari. De aici vin intrebarile: de ce ar trebui sa stationez pe partea dreapta? De ce omu' care vrea sa urce scari n-o ia pe scari? Exista vreun alt motiv anume pentru care ar trebui sa stau pe partea dreapta si daca da, care?

Din nou: sunt intrebari cu titlu informativ; nu spun ca initiativa nu-i laudabila sau ca nu-i buna. As vrea, pur si simplu, s-o inteleg ca si cum as vrea sa inteleg orice alt lucru serios...

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Hai pa.

14 comentarii:

  1. Scuze... dar te contrazic "monstruos" in legatura cu logica ta: chiar voiam mai demult sa iti spun de treaba asta vazuta "aici".... scari lungi de 500M si toata lumea cuminte pe partea dreapta!

    Acum vine explicatia: Daca ai avea un transport in comun cu orar perfect.... (ca aici) iar tu "navetist" fiind schimb 2 autobuzuri si un metrou in calatoria ta de 15 minute.... stii ca metroul ajunge la 07minute in statie la Aviatorilor.... iar 506 care trebuie sa il iei in continuare ajunge la 09 in statie.... iar intervalul de 2 minute nu iti ajunge sa iesi din metro...sa treci prin lume si prin valul care vine SPRE metrou... sa urci cei 500m pana sus si sa mai ajungi si in statie la fix ca sa "faci semn" autobuzului! Treaba cu semnul este alta "gaselnita" de aici: esti in statie si ridici bratul perpendicular (90 grade) aratand "spre sofer" cartela de transport reflectorizanta, sau portofelul in cazul in care itii tii cardul sau banii de bilet in el ;)
    in autobuz nu se merge pe principiul "oprire obligatorie" in toate statiile, este buton de stop ptr a anunta intentia (ca la turci daca "mai tii tu minte";)) )
    De asta e bine sa.... "facem loc si celor grabiti" deoarece traim in era vitezei!
    Ps: in japonica.... esti chiar admonestat direct daca nu respecti regula aceasta "nescrisa"... adica de dreapta ;)Am sa iti pun o poza cu "niste" scari de metrou obisnuite. Rulante bineinteles.... ca normale nu prea exista!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate că partea dreaptă e... o metaforă pentru ce e bine... știi... cam așa aș interpreta demersul.

    Așa... ah, trăim într-o lume în care viteza e importantă! Prin urmare poate că oamenii care urcă scările rulante... se grăbesc șiau senzația că or să câștige și o secundă... care din punctul lor e importantă... pentru a ajunge la destinație... fii prin urmare mai îngăduitoare cu bieții oameni! :)

    Eu nu cred însă... că o campanie ajută... la educare... La educare ajută... școala, cititul... activități oricum, care-ți repetă de vreo câteva ori... cu exemple concrete de ce e bine să faci așa... și nu invers.

    Dar... până la urmă oamenii sunt ușor de influența - marea lor majoritate - deci... se poate să dea roade și o simplă campanie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Incerc sa nu folosesc scarile rulante pentru ca si asa fac prea putina miscare intr-o zi si o iau copacel pe scarile normale.. iar daca nu am de ales stau in partea dreapta a scarilor rulante pentru ca sunt si oameni in intarziere care incearca sa recupereze timpul pierdut. :)
    Numa' bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cica faci distanta aia de 2 ori mai repede, daca se misca si scara, te misti si tu. Cand esti grabit, e mai sigur asa.

    Dar in rest sunt de acord si cu logica ta :) De multe ori m-am intrebat asta :) (si da, la un moment dat am primit raspunsul pe care ti l-am dat mai sus)!

    Salutari!

    ps: astept un email, ti-am lasat mesaj si pe facebook :) am doua propuneri :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultima problema nerezolvata in Bucuresti: stationarea pe partea dreapta a scarilor rulante la metrou! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu prea le am ,fiindca nu circul cu metroul Braila Galati nu dispune de astfel de mijloace de transport in comun

    RăspundețiȘtergere
  7. scuze, dar, n-ai înţeles: tre' să stai pe partea stângă a părţii drepte !

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Nimeni Dupa cum iti ziceam pe Facebook, aci exista si scari rulante si scari normale. Daca ar fi fost ca la tine, numa' cu scari rulante, evident ca as fi avut o explicatie foarte clara si logica! Da' asa cum e la noi... nu-i vad logica inca. Orar fix ... sa zic ca mai exista la unele statii niste panouri unde se afiseaza in cat timp ajunge primul si al doilea metrou. Dar un program pentru toata ziua nu exista. Deja ne lungim cu pretentiile. =))))
    Mie mi se pare foarte buna ideea cu opritu' unde are omu' nevoie si sa-l culeaga pe om de pe unde e el. Mi s-a parut o idee buna inca de cand am experimentat in Turcia. Da' cu traficu' de la noi, autobuzele n-ar putea face asa ceva. Ar incurca si mai mult si s-ar produce ditamai blocajele... Deh, dragul de Bucuresti, cel fara locuri de parcare... :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Florentin Pai tocmai asta mi se pare aberant: faptu' ca au impresia ca alea cateva secunde pe care le castiga coborand pe scarile rulante ii ajuta la ceva... :))Nu zic eu ca este ceva rau toata treaba asta, adica si io cand urc si cobor pe scarile rulante, stau pe partea dreapta si las oamenii "grabiti" s-o ia pe stanga. Dar nu reusesc sa-i pricep... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Diverse La mine depinde de stare... Ba o iau pe scari, ba pe scarile rulante si atunci da, si eu stau pe partea dreapta si las oamenii s-o ia prin stanga, dar faptul ca prin asta castiga cateva secunde, nu prea are vreo logica... :)
    O zi cu soare sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Emil Calinescu Pai tocmai asta-i ciudat: pentru cateva secunde castigate, deranjezi 15 oameni de pe scara rulanta... :D De-aia nu prea inteleg eu... da' deh, intr-adevar traim in secolu' vitezei. :D
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Cristi =)))))) Pai da! E si asta o problema de rezolvat, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Pato Bucurestiu', bata-l vina, are toate metrourile ... :))

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Capca =)))) Cum de nu m-am gandit la asta? :D

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template