Comments

luni, octombrie 10, 2011

Prima zi

Posted by at 11:36 Read our previous post
Acu un an de zile, adica tot la inceputul lunii octombrie anu' trecut, ma apucase melancolia cu postu' asta. Trec prin aceeasi chestie acu din cauza vremii asteia.

Am mainile gheata si unghiile vinete si stau cu esarfa la gat si cochetez cu ideea de a da drumu' la soba... A! Si ma doare capu'. Si m-a luat melancolia. De data asta cu scoala. N-am fost la gradinita asa ca prima mea zi de scoala a fost chiar prima zi de "scoala". S-a facut "careu'" in curtea scolii, ne-am aliniat, ne-a tinut directoru' o cuvantare si-apoi am intrat in clase. Aveam abecedaru' si alte manuale deja pe banci. Si tot acolo au ramas si cand am iesit din clasa. Pai nu erau ale mele, domne! Cand m-a vazut mama fara carti m-a pus sa ma intorc in clasa si sa le iau. De ajuns in clasa am ajuns io, da' de intors... oha! M-am ratacit prin scoala, am intrat in panica, am luat-o pe scara profesorilor... Nu mi-a placut in generala aproape deloc.

In prima zi de liceu ne-a bagat in sala de festivitati si-mi amintesc ca ma intrebam atunci de ce naiba exista o sala de teatru intr-un liceu... Da, chiar am avut un liceu frumos. Am cunoscut-o pe cea care mi-a ramas colega de banca aproximativ in toti cei 4 ani si-am ras cu lacrimi de directoru' cu mustati stufoase. Nu mi-a placut nici in liceu aproape deloc.

In prima zi de facultate... Zau daca-mi aduc aminte de prima zi de facultate! Oricum stiu ca in primu' an ma duceam la toate cursurile alea lunare (am facut la distanta si-aveam cursuri doar un weekend pe luna sau ceva asa...) si invatam. Apoi... niciun curs, niciun invatat. Asta nici n-as putea spune daca mi-a placut sau nu... Am trecut prin ea ca gasca prin apa.

Eeeeei ostenii mei, cum fura la voi primele zile de scoala?
Hai pa.

20 de comentarii:

  1. Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

    RăspundețiȘtergere
  2. Primele (fiindca am absolvit vreo 3 gradinite) zile de an scolar nu le mai tin minte, dar din prima zi de scoala mi-a ramas amintirea tunelului de flori facut de cei mari la intrarea in scoala, special pt noi, "bobocii".
    Si cand te gandesti ca se implinesc 35 de ani de atunci...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Gabi He he! Bine te-am regasit si eu! N-am indraznit sa comentez la postarile tale pentru ca n-am nicio legatura cu d'astea tehnice. =))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Dragos Multumesc frumos! Bine-ai venit p'aci!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Moty Daaaaa corect corect! Uite ca uitasem de tunelu' ala de flori! :)) Se implinesc 35 de ani de la prima zi de generala? La cat mai multi, zic! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Prea departe ..zau ..ma intrebi din vremuri demult apuse ..nu mai stiu ..o sa ma gandesc totusi si dacaimi amintesc te anunt :D

    RăspundețiȘtergere
  7. In prima zi de facultate nu am fost. mi-erea lene sa ma duc, apoi in liceu am fost da' nu am fost impresionanta, iar in generala... dracu-si mai aminteste. Au trecut 13 ani de atunci :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-mi mai amintesc exact nici prima zi de facultate. :lol:
    Nu pun mare preț pe chestii gen vai... prima zi, prima chestie... au fost și în școală lucruri mult mai faine și emoționante decât prima zi... pe alea da, le țin minte.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Eeeeei ostenii mei, cum fura la voi primele zile de scoala?" =))=))=))
    Andera.... nu vreau sa te dezamagesc DAR.... oficial de astazi sunt in prima zi de vacanta :)) (vacanta de toamna ;) ) pana pe 17 doar.... dar e bine si asa! Din 5-6 decembrie.... am vacanta de sarbatori - pana in ianuarie :)) (stiu.... te muti)

    RăspundețiȘtergere
  10. M-ai dat gata cu cele doua concluzii finale, noi chiar ne asemanam, nici mie nu mi-au placut anii de generala sau cei de liceu. Cred ca ziua cand am terminat scoala a fost cea mai fericita din viata mea. Ma bucur mult ca gasesc pe cineva care ma intelege, majoritatea afirma contrariul, ca au fost cele mai frumoase clipe din viata lor.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Cris-Mary =)))) Hai doamna, ca abia ce terminasi scoala! :))))) Ceva chestii memorabile din zilele respective de inceput! :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Kathy =))) Uoffff uof ! Cum sa nu-ti amintesti de prima zi de scoala generala? :)) Io am ramas cu sechele de atunci. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Diana :D Mie-mi plac astea cu "prima data". Cateodata as vrea sa tin o lista asa si sa povestesc ce si cum despre ele: prima data cand am mancat pui cu piersici la cuptor, prima data cand am baut baccardi, prima data cand am iesit din tara, prima data cand am incercat sa gatesc si tot asa... :)) E o idee buna de fapt! Cred ca am sa incep o rubrica d'asta cu "prima data"... :))

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Nimeni Ce-i aia, bre, vacanta de toamna? Pai cum naiba hai se schimba anotimpu' bagam vacanta de schimbare de anotimp? Dumnezeule, ce mai munca! Nu, nu ma mut! Ma teleportez! =))))

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Nice =)) Am ajuns sa cred ca singura diferenta dintre noi este faptul ca io tin cu Dinamo si tu cu Steaua. =)))))) Zau asa, ne asemanam intr-o groaza de chestii! Clar tre' sa participi la urmatoarea intalneala ca sa ne vorbim noi cum trebuie si sa vedem ce si cum. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. @Andera... mie mi-a placut scoala in generala ca nu prea ieseam cu colegii... apoi a aparut liceul pi shentrul bucurestiului si acolo mai un parc, un bar, o cafenea o chestie de genu', acum la facultate in loc sa scriu imi citesc cartulia de care m-am apucat (apropos e marfa rau daca iti plac chestiile mai politiste) ma joc Doodle Jump pe telefon sau Angry Birds si ascult muzica... nu in acelasi timp ,desigur :))

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Kathy E bine daca la o privire de ansamblu ramai cu impresia placuta fata de anii de scoala. :) La mine exact asta e: mie nu mi-au placut. :(
    Ufff Angry Birds... Miresu' meu a devenit dependent de joculetu' asta! :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Andera.. sa joace si Doodle Jump, crede-ma ca il da pe Angry Birds la o parte =))

    RăspundețiȘtergere
  19. Serios? :D Ia sa arunc si io un ochi, poate cine stie... :))) Oricum, orice-ar fi, clar mi se va parea mai bine decat pasarile alea! :)))

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template