Comments

joi, septembrie 29, 2011

Honeymoon in Turkey (1)

Posted by at 14:24 Read our previous post
Ziceam eu in postu' trecut ca azi povestesc despre luna de miere pe poze. Bineinteles ca pozele le am acasa... si io-s la munca. Asadar am hotarat in felu' urmator: azi o sa povestesc in linii mari ce si cum s-a petrecut, urmand ca postul de dupa sa fie cu poze si scurte prezentari. E bine? E bine.

Nunta a fost pe 20 august, sambata spre duminica, urmand ca luni sa plecam spre Turcia cu autocaru'. In viata vietilor mele n-am sa mai merg cu autocaru'! Chit c-am sa dau o galagie de bani pe avion, n-as mai rezista o zi si-o noapte pe autocar. Nu numai ca-i inconfortabil si nu poti dormi de nicio culoare si stai noaptea cu ochii injectati si oasele anchilozate, dar opririle cand ti se par prea tarziu, cand prea devreme. Ele de fapt sunt din 3 in 3 ore, dar noaptea la 12, la 3 dimineata pe ferryboat cand te lua vantu' pe sus si erai in cracii goi ca deh... ziua-i cald... In fine, trecand peste, am plecat din Bucuresti pe la 16 si-am ajuns la hotel a doua zi pe la 11:30. Hotelu' "nostru" era primu' la intrarea in Kusadasi, iar noi eram singurii din autocar cazati acolo, ceea ce m-a cam speriat... Sperietura nefondata de altfel pentru ca hotelu' era 70% cu romani si echipa de animatie rupea romaneste, ba chiar pe o membra o chema Rodica... (da, era romanca).

Dragut hotel, superba piscina, teren de tenis, baschet (noi si-un pusti turc am aruncat mingea peste gard si n-am mai recuperat-o...), volei, mini-golf, petanque (evident ca habar n-aveam ce-i aia pana sa ajung acolo), show-uri diverse cu echipa de animatie in fiecare zi (aveau o melodie a lor care anunta inceperea evenimentelor: gimnastica de dimineata pe care noi n-am prins-o niciodata ca ne trezeam numa' la pranz, polo, pentanque si-apoi volei). Dupa cina toata lumea se strangea la mesele de afara in asteptarea inceperii show-urilor. Se incepea cu program pentru copii si se continua cu spectacolul propriu-zis. Si-am avut: best couple, miss Vera Santa Maria (numele hotelului! :D ), seara turceasca (un eveniment foarte spectaculos si bine organizat), comedy night, bingo night si zau daca-mi amintesc ce-a mai fost.... Ideea e ca nu aveai de ce sa iesi din hotel! Aveai de toate acolo!

Am mers intr-una din zile in oras, in bazar si mi-a placut la nebunie! Ceva gen Magheru la noi aveau ei peste tot acolo. Si curat! Alta treaba ce mi-a placut a fost mijlocu' de transport in comun. Erau niste microbuze numite la ei "dormus"; daca te vedeau mergand pe trotuar te claxonau sa te anunte ca poti urca daca vrei... Te luau de unde erai, nu trebuia sa astepti.
Am luat 2 excursii: una la baie turceasca si alta la orasul antic Efes. Baia turceasca a fost intr-adevar o experienta pe care n-o regret, dar nici n-am s-o mai repet. Ne-a bagat cica pentru 10 minute in sauna: o sala rotunda gen moschee, facuta din marmura si in care nu puteai sa respiri. In poza e exact sala de care vorbesc, iar linku'-i catre baia turceasca la care am fost noi. Vedeti acolo mai multe poze. Am rezistat vreo ... 5 minute maxim dupa care am zis sa iesim. Miresu' imi zice: "Usa nu are clanta!" Am simtit ca mor... Dupa alte cateva minute acelasi Mires impinge de usa... si usa se deschide... Eh si-apoi vin doi turci burtosi care ma pun sa ma urc pe masa aia mare din mijloc si incepe sa ma frece cu o manusa grunjosa, cica peeling. Ma gandeam numa': "Andero, ignora faptu' ca asta-si plimba mainile pe corpu' tau..." Bai si ma tragea asta de picioare si ma plimba pe toata "masa" aia desi incercam cu disperare sa ma agat de ceva sa raman pe loc, da' de unde! In fine, ideea e ca a fost o experienta. Punct.

La Efes a fost pur si simplu spectaculos! Daca ajungi in Kusadasi si nu vezi Efesu', te duci degeaba! Dar despre Efes povestim pe larg intr-o postare ulterioara ca-s muuuulte de spus si deja m-am lungit iara cat o zi de post.

Prima poza-i facuta intr-una din cele doua zile in care am mers pana la plaja... Am stat cate 5 minute de fiecare data. Nu c-ar fi avut plaja ceva, da' erau ditai valurile si un brau de stanci in apa pana sa ajungi la nisip... Am preferat piscina.

Gata ca-i suficient. Dupa cum spuneam, urmeaza povestea in poze. Hai pa.

22 de comentarii:

  1. mvai Andera cum sa nu stii la ce chinuri te pun aia la baia turceasca :))

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost o experienta,Punct:)) e modul diplomat de a spune ca nu ti-a placut? eu cred ca trebuie antrenament la asa ceva ca sa ajungi sa iti placa:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mno bun, stii ca asteptam postarea asta sa vad cum a fost la turci :D Deci , clar e un NO NO pt baia turceasca , te si vad asa micuta si slabutza ''plimbata '' pe acolo pe masa aia :)) Cum o rezistat Miresu sa te vada chinuita ?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Sunt Frumoasa =))) Habar n-aveam! Daca a fost prima data cand am mers... si nici nu mai auzisem "declaratii" ale celor trecuti prin asa ceva, dar in niciun caz nu ma asteptam la... ce mi s-a intamplat! =))) Ma asteptam la un masaj normal... =))

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mihai =))) N-as putea spune din toata inima ca nu mi-a placut. Dar nici n-as putea spune ca mi-a placut. Ce-i la mijloc? =))) Fara antrenament, gata! Mi-a ajuns o data ca sa renunt definitiv. :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Cris-Mary Pentru mine clar e no-no baia turceasca la o eventuala viitoare excursie in Turcia. Dar nu regret faptul ca am incercat. :D Parca apreciez mai mult aeru'! =)))))) Acolo zau ca nu puteam sa respir! E o senzatie pur terifianta sa te sufoci pur si simplu ca altfel n-am cum sa explic. :D
    Sincer mie mi-era frica de reactia Miresului la vederea faptului ca ala isi tot trecea mainile pe corpu' meu! =)))) Da' a fost frumos si-am ramas cu amintiri si experiente placute. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci daca ma duc in turcia nu ma duc la baia turceasca. :))
    Eu luna de miere as vrea s-o fac in Japonia... sau in Anglia.. sau in Paris (sa vizitez Louvre-ul) Turcia nu e pe lista mea :))

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) Foarte tare experienta cu baia turceasca.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu mai bine de mine ca nici pana la bulgari n-am fost, daramite la bai turcesti? :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum sa te invarta turcu' pe masa? in fata miresului! :)):))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Cristi Oooooo da!! Si inca ar mai fi fost o groaza de povestit, da' deja m-am lungit prea tare cu postu' asta. =))

    RăspundețiȘtergere
  12. @Kathy Ummmm.... Stai asa: ai scris tu comentariu' ala sau l-am scris io? =))))) Zau ca parca l-as fi scris io! Japonia e clar tara mea preferata, iar cu Anglia am avut "ceva" de cand ma stiu! In ceea ce priveste Parisul, clar m-as duce acolo DOAR pentru Louvre! =))) N-ar fi fost Turcia nici pe lista mea, da' am aflat ca totusi e o tara minunata care merita vazuta! :D

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Andreea Din pacate n-am sa postez nici azi cu pozele pt ca evident ca iar nu le-am luat. =)) Da' o sa am weekendu' la dispozitie desi o sa fie unu' foaaaarte plin, poate reusesc totusi sa-mi fac nitel timp. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Lillee Ohooo si inca cum! =))) Da' totusi as zice ca merita incercat o data... Clar e ceva ce nu poti sa explici exact in cuvinte. =)))

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Tibi Nici io n-am fost la bulgari! Adica asta cu Turcia a fost prima data cand am iesit din tara! :D Am realizat ca am facut o groaza de chestii importante anu' asta... =))

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Roscata =))) Tocmai de el si de reactia lui mi-era si mie teama! =)) Da' a stat cumintel ... si cu nervii intinsi la maxim cred eu... =)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Ia sa trimit eu cateva pe rsoane pe la baia turceasca... nu stiu de ce, dar cand aud "baie turceasca", gandul ma duce la wc-urile turcesti =))

    RăspundețiȘtergere
  18. Andrea se pare ca avem cam aceleasi gusturi in mterie de tari. Eu am facut un proiect despre Turcia si am aflat destul incat sa nu ma duc acolo. Nu ma fascineaza asa de mult, de aceea e pe lista de NOT. Daca barbatelu' meu vrea vreodata sa mergem la turci ii dau cu tigaia in cap si ii zic ca mergem in spania mai bine :))
    Apropo de Louvre... vezi ca cam costa si timp (vreo4-5zile doar muzeul de dimineata pana seara) si poate vrei sa fii romantica si sa mergipe la turnul Eiffel :D Sa iti iei miresu' de aripa sa te duca la Paris =)) Doar acum nu o sa stea in fata TV-ului cu berea in mana si tu sa stai in bucatarie, nu? :P

    RăspundețiȘtergere
  19. @ BlueRiver =)))) Asta da razbunare! Chiar nu ma gandisem la asta, da' clar atunci cand te enrveaza cineva ii recomanzi cu caldura baile turcesti si-apoi vine de acolo fresh! =))))

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Kathy Hmmm... Cred ca ar trebui sa vezi cu ochii tai Turcia si-apoi sa iei o decizie finala. :D N-as fi crezut ca-mi va placea Turcia atat de mult, dar mi-a placut! Mult!!! :D Si tara si oamenii sunt altfel...
    Da, la Louvre as sta si-as casca ochii toata ziua, dar ar fi singurul lucru pentru care as merge la Paris. Nu stiu care-i opusu' la "romantic", da' asa-s io. Nu-mi plac romantismele. Tocmai ce-au venit niste prieteni de la Paris. El a dus-o pe ea acolo ca s-o ceara pe turnu' Eiffel. Asta mie nu mi-ar fi placut, spre exemplu. Nu mai stiu exact unde am citit, da' cineva zicea despre turn ca-i doar un morman de fiare cu picioarele scaldate-n Sena. Io-s de acord. =))
    Dar da, as vrea sa vad Japonia. E tara mea preferata. :D In Italia n-as merge de nicio culoare; nu vreau s-o vad. Nici Spania nu ma incanta foarte tare, dar n-as refuza o vizita acolo. :D

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template