Comments

marți, mai 24, 2011

Blogging cu melodie pe repeat

Posted by at 10:33 Read our previous post
Asa somn si asa lipsa de chef si asa lene si asa lipsa de inspiratie incat am inceput vreo 3 posturi si le-am abandonat dupa maxim 3 fraze.


Cica in mod normal n-am voie sa scriu posturi in care sa spun ca n-am inspiratie. Cica-i regula de blogging. Si iara cica daca iau o pauza cu scrisu' pe blog, sa nu cumva sa revin printr-un post in care-mi cer scuze. Evident, alta regula de blogging. Si mai zice la decalogu' ala al bloggingului (cum se zice daca are 100 si nu 10?) sa pun titluri atragatoare si sa am o tema draguta si nu foarte incarcata, da' nici prea simpla, nici prea colorata, da' nici monocroma, sa am posturi de calitate si scrise constant, sa am poze si floricele si pinguini,  sa ... sa... sa... Nspe mii de "sa". Am avut o problema cu regulile astea inca de cand am scris primele posturi pe blogu' asta. Stiu sigur ca am scris despe asta pe undeva ... Aaaa! Gasit! Scris in septembrie 2008... Nu stiam sa pun link... N-am evoluat foarte tare de atunci...

In fine... Sa incheiem pana nu iau blogu' la bataie. Aaaa! Nu inca! Melodie pe repeat de cateva zile bune:

36 de comentarii:

  1. Muahaha! Bre, e telepatie sau ce? Numa' să vezi ce am scris am scris azi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte faina piesa :D
    nu stiu cine e tipa, dar are o voce faina ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Pavel Haaa? Seriooos? Ia sa vaza ochiu' meu despre ce-i vorba. =)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Alex Cantareata de reggae, nu stiu daca am inteles eu corect, dar canta cu trupa El Negro. Posibil sa gresesc, nu bag mana in foc. :D
    Ma bucur ca ti-a placut! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru blogging ai nevoie de idei geniale, chef si timp. Ca sa-ti iasa bine, trebuie sa te dedici in intregime respectivului proiect. Eu pe acest principiu merg, ori fac un lucru ca la carte, ori nu-l mai fac deloc.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Nice Pai tocmai asta zic! Fiecare blogger posteaza si isi face treaba asa cum crede de cuviinta!N-ar trebui sa exista reguli si constrangeri care sa-i spuna cum sa-si scrie posturile, ce anume sa scrie in posturi si ce nu, cum sa arate blogu' si mai stiu eu ce. Scriu si il fac sa arate asa cum am eu chef. Si culmea, chiar exista oameni care-l mai citesc! =))) Adica asa cum il fac io, cu regulile mele si cu modul meu de a scrie, chiar mai vine lume si-l citeste! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. =)) Ar fi trebuit sa dau refresh mai devreme ca abea acum am vazut postul :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Cris-Mary Aaa pai nu ca l-am postat dupa ce trecusei p'aci! =)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Fiecare scrie si posteaza dupa cum il taie capul. Sau dupa cum copiaza de la altii. :)) Singura regula, care e de bun simt zic eu, e ca trebuie sa pun link catre sursa de inspiratie. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Cristi Pai io ma gandesc ca in mod normal asa ar trebui sa fie: fiecare sa scrie dupa bunul plac si sa nu fie constrans sa se supuna unor reguli, asa cum nici cititorii nu-s obligati sa citeasca ce nu le place, corect? :)) Cu copiatul din alte parti si cu mentionatul sursei nici nu incape indoiala! Io as cam incadra treburile astea direct la bun simt, nu la reguli de blogging. E pur si simplu furtul muncii unui om, ceea ce mi se pare nesimtire curata... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu urmez niciun fel de reguli... fac totul cum imi place si imi urmez propriile principii! asta nu inseamna ca n-as citi de curiozitate acel "dodecalog":))

    RăspundețiȘtergere
  12. Bună Andera ! cică ... în mod normal este blogul tău , proprietatea ta (aici se poate divaga puţin ) ideea este că este un amalgam de simţăminte , idei , trăiri ,concepte . Normal este să le scrii aşa cum simţi să fii tu însu-ţi , să te cunoască toţi aşa cum eşti şi nu cum ar vrea ei să fii.Le faci pe plac atât cât ţine personalitatea ta . Un blog este oglinda sufletului unui om .
    Cazul copiatului , ţine doar de bun simţ să ceri permisiunea şi să trimţi la adresa autorului printr-un link .

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Pato Asa se numeste? :D Multam de informatie, chiar eram curioasa! :D
    Sunt complet de acord cu ce zici si exact asta incerc si io sa zic! =)) Ar trebui ca fiecare sa fie liber sa faca ce vrea cu blogu' lui, da' intotdeauna se va gasi cel putin o persoana care sa-i sara in cap... :((

    RăspundețiȘtergere
  14. @ SoriN Exaaaaact!!!! Exact! Tot asta incercam si eu sa spun, da' nu le am cu explicatiile atat de bine. =))
    E normal sa vrei sa ai cititori, dar daca asta inseamna sa-mi schimb total modul de a scrie sau sa scriu doar ce cred eu ca i-ar interesa pe ei, atunci cred ca intreaga notiune de blog din punctul meu de vedere isi pierde intelesul.
    Si iar, in ceea ce priveste copiatul si mentionatul sursei, sunt din nou complet de acord: tin de bun simt si nu neaparat de reguli. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Păi, eu ştiam că e blogu' tău... faci ce vrei pe el. Dacă vrei să trăieşti din asta, atunci faci ceva profesionist şi nu mai e blogu' numai al tău... e al celor care te citesc pentru că scrii pentru ei... :))))) Şi ei îşi formează aşteptări de la tine şi deja trebuie să fii la înălţime. Aşa dacă îl faci doar de dragul de a o face... atunci... asta este! :))) Poţi să începi cu nu am inspiraţie... sau că am lipsit şi vă cer scuze dragilor... etc.

    Eu... dacă nu am inspiraţie... nu apuc să termin trei fraze că mă ia amezeala când văd primele trei cuvinte şi închid.

    Spor la lucru şi să ne mai citim! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Parerea mea e ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Golan Trevize sunt de acord cu tine până la un punct . S-o luăm la modul simplu : scrii un blog , ce scrii pe el ?, gânduri , idei , analize , scrieri dar , da există un dar , scrii doar ce e în capul tău cum simţi tu şi cum trăieşti , căci dacă nu , înseamnă că nu îţi aparţin ideile .Hai la modul şi mai simplu scrii critică de film , sa zicem , atunci logic, cei ce te citesc aşteptă critica ta despre un film sau altul , nici un caz nu îţi vor mai aprecia scrierile dacă tu l-ai imita pe X sau Y . Ceea ce faci tu contează şi asta este ceea ce vor cere adevăraţii cititori ,ai tăi . Dacă să presupunem că eu te-aş citi deci sunt fidel şi deodată îţi voi cere să compui o melodie sau să scrii versuri ai face-o pentru mine sau oricine ? că aşa vrem noi , fără să ştii cum se face ? Eu cred că nu şi dacă da nu ai mai fi original ? Tu eşti tu cu personalitatea ta . E simplu !!
    Ceea ce susţii contează doar în statistici şi atât nimic mai mult .
    Asta e părerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  18. Nici nu stiam ca exista reguli pe undeva :))
    Inseamna ca sunt o mare incalcatoare de reguli. Oare ce amenda o fi?

    RăspundețiȘtergere
  19. Haaa? Gizas, trebuia sa urmez niste reguli daca m-am apucat de scris? Si daca le-am incalcat o sa-mi bata militia la usa sa ma amendeze ca n-am scris pe placul regulilor? Ma sa-mi bag cucu-n cuib strain si sa-l scot pui de rechin......sa-mi ziceti si mie cam cate reguli am incalcat pe blogul meu... sper sa fie cat mai multe sa ma simt si eu infractor adevarat:))))

    RăspundețiȘtergere
  20. eu am vreo 70 de drafturi, ideile care nu se incadreaza intr-un timp anume le tin acolo si le continui cand ma loveste inspiratia.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mie nu-mi plac regulile, asa ca nici nu le-am citit si nici n-am sa tin cont de ele :)... scriu ce vreau si cum vrea ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu tin cont de reguli pentru ca nu imi plac si daca nu-mi plac nu ma atrag sa le " execut " asa ca, blogul l-am facut intai pentru mine si apoi pentru restul. Daca nu as scrie ce scriu acum nu as mai fi eu! Scriu ce si cum vreau.

    RăspundețiȘtergere
  23. daca urmam regulile inseamna ca nu suntem creativi, ca suntem o turma. fuck the rules! :D

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Florentin Corect!! Absolut de acord! Atata timp cat blogu' meu e scris, conceput si aranjat in felul in care vreau eu si reusesc in timpu' asta sa-l fac cat de cat placut si de alte persoane, pai asta-i satisfactia mea cea mai mare! Da, as putea sa ma conformez "cerintelor" si sa scriu intr-un anume fel, sa pun respectivele cerinte pe primu' loc, da' in felu' asta blogu' ar deveni clar o corvoada pentru mine. La ce bun? La ce sa-l mai pastrez? La ce sa mai scriu? Doar ca sa stiu ca-s oamenii multumiti ca scriu ce si cum vor? Neee...
    Deci da, pot sa incep cu "scuze ca am lipsit" si cu "n-am inspiratie azi". Pe principiu' "e blogu' meu si fac ce vreau cu el" sa mergem zic! =))))

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Gerhald =))) Scurt si cuprinzator si foarte adevarat! :D Mai ales regulile astea ale blogosferei sunt clar facute penrtu a fi incalcate! :D
    Bine-ai venit p'aci! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. @ SoriN Eu as fi de acord cu Florentin (Golan Trevize). Nu se refera la copiat alte idei sau a nu fi original, ci la a multumi cititorii si a deveni oarecum "blogger serios/profesionist". :D In momentul in care cititorii ca numar si statisticile sunt mai importante, e normal sa cauti a scrie despre subiecte pe care poate in mod normal nu le-ai aborda, dar genereaza trafic. Asta-i doar un exemplu, dar sunt destul de multe lucruri, modificari - in felul de a scrie, modul de a aborda diverse subiecte si chiar alegerea subiectelor in sine - ce trebuie facute pentru a ajunge la nivelu' ala denumit "profesionist". Daca statisticile sunt mai importante, atunci ideile si parerile proprii vin pe locu' 2. Asta pentru ca "blogosfera profesionista" tinde spre jurnalism dupa parerea mea, iar in jurnalism ai nevoie de obiectivitate si impartialitate. Nu-i loc de pareri proprii. Eu asa vad lucrurile. :D

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Lillee =)))))) E perfect asa, sa nu sti de regulile alea pentru ca blogu' tau e perfect asa cum este!! Regulile alea nu-si au locu' acolo!!! :D
    Amenda? Daca e vorba de ceva amenda jur c-o platesc io numa' sa continui tu sa scrii asa cum scrii acu!!! =)))

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Thomas =)))))))))) Domnule, jos palaria, esti genial ca de obicei, da' tot ca de obicei nu incetezi sa ma uimesti! De unde le scoti, bre? =))))
    Vrei sa te simti infractor adevarat? Fa ca mine: scrie un articol de rau despre Mircea Badea si pune-l pe cica.ro. Jur ca o sa devii cel mai infractor! =))))))

    RăspundețiȘtergere
  29. @ TED M-am tot chinuit si eu sa fac asa, da' nu merge. Daca las un articol neterminat, pai nici ca-mi mai vine sa ma apuc de el si zace acolo... Am vreo 3 - 4 drafturi asa, iar cel mai vechi e de prin 2009. Ma pasioneaza si acu subiectu' articolului aluia, da' nu-mi vine sa ma apuc de el! =))))

    RăspundețiȘtergere
  30. @ BlueRiver Yesss! Foarte corect si foarte de acord! Dupa cum ziceam: sa mergem pe principiu' "e blogu' meu si fac ce vreau cu el". =))))

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Bora Bora Exaaact! Daca n-as mai scrie cum si ce vreau si in ce ritm am eu chef sau inspiratie, pai tot conceptu' de "blog" si-ar pierde intelesu'! N-ar mai fi blog. Cel putin nu intelesu' pe care-l stiu io. :)))

    RăspundețiȘtergere
  32. @ Daniel =)))) Ce atatea discutii inutile? Simplu, scurt si la obiect: fuck the rules! Sustin motiunea! =)))))

    RăspundețiȘtergere
  33. pai niciodata nu o sa putems a impacam varza cu capra:))

    RăspundețiȘtergere
  34. Pai in cazul asta s-a facut. Avem un pact :))

    RăspundețiȘtergere
  35. @ Pato Foarte corect! Dar tocmai asta refuza multa lume sa inteleaga! =)) Toti au impresia ca asa cum zic/vor ei, asa ar trebui sa fie si orice alta metoda e gresita! :)) Asta e... :D

    RăspundețiȘtergere
  36. @ Lillee Daaaa! Considera ca am batut palma. =)))

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template