Comments

joi, martie 31, 2011

Ziua 75 - Intrebare si raspuns (1)

Posted by at 12:13 Read our previous post
Am zis eu si pe aici de multe ori ca imi place Japonia si sunt pasionata de tot ce tine de ea. Cred ca asta e printre primele lucruri pe care cineva le afla despre mine. Drept urmare, am primit urmatoarea intrebare: tocmai tu n-ai scris nimic pe blog despre ce s-a intamplat in Japonia?

Nu, n-am scris si nici n-as fi vrut sa scriu despre trebile astea. Si din cauza ca imi place atat de tare, si din cauza ca inca n-am primit niciun semn de la unul dintre amicii de acolo, si din cauza ca mesajele primite de la ceilalti erau mult prea triste, povestirile amicilor din online m-au lasat cu gura cascata, si din cauza ca nu pot sa privesc astfel de lucruri ca pe niste simple stiri.

Din relatarile unui amic dintr-o zona mai putin afectata a Tokyo-ului (mai putin afectata insemnand peste 6 grade pe scara Richter), trenurile si-au reluat traseele si nu mai sunt probleme cu electricitatea. Inca sunt cozi interminabile la benzinarii si inca sunt ceva probleme cu anumite servicii (gen curierat), dar problema majora, bineinteles, ramane Fukushima. Banuiesc ca detalii de genu' sunt peste tot la televizor. Da' sa le auzi direct de la cineva de acolo e destul de diferit.

Cam de-aia n-am vrut sa scriu nimic despre asta si foarte probabil n-am sa mai aduc vorba. Daca aveti si alte intrebari, aruncati un mesaj si vine raspunsu'.

Hai pa.

14 comentarii:

  1. Pacat de saracii oameni:(... la cum sunt ei, cel mai probabil totul va reveni la normal in scurt timp...

    RăspundețiȘtergere
  2. trist, urat, natura ne mai da o lectie..

    RăspundețiȘtergere
  3. fata, tu ai un blog vesel. veselia nu inseamna ca n-ar fi un blog serios. regret enorm ce li s-a intamplat oamenilor aia! dar, uite, ei is crescuti cu constiinta acestui risc si de aia se si ridica, imediat, din propria cenusa. apropierea cu pasarea Phonix nu e intamplatoare. cum altfel crezi ca ar putea sa-si venereze muntele care-i zgaltaie mereu ?

    RăspundețiȘtergere
  4. "trist, urat, natura ne mai da o lectie.."
    Imi permit sa te contrazic stimate\a 29 dec: rectific in locul tau: TRIST... URAT... JAPONIA NE (VA) MAI DA O LECTIE!!!!
    @Andera: Niponii au avut Hirosima si restul asa ca Fukushima e "rezolvabila" ;) fii optimista!
    App de titlu: o "dedicatie" de la mine (ca sa vezi caci nu esti singura care treci prin chinuri)
    Dedicatie este cam asa: "Iti doresc si astept sa ajungi la ZIUA ... Viisisataakaksikymmentäkolmetuhatta (da..spatiu) kuusisataakahdeksankymmentäneljä fara sa fumezi!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi pare nespus de rau pentru ei, cred ca sunt un popor purernic care isi va reveni repede.

    RăspundețiȘtergere
  6. nici eu n-am scris despre Japonia, numai de comentariile mele nu aveau oamenii aia nevoie

    RăspundețiȘtergere
  7. Din cate am inteles de la un amic de acolo, televiziunile si presa in general au umflat tare mult stirile. Cica nu ar fi asa de rau.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Roscata & Veverita Da, vor trece cu capul sus si peste asta asa cum au trecut ei prin atatea... :(

    @ 29decembrie Si din pacate nu-i nici prima si nici ultima. :(
    Bine-ai venit pe aici!

    @ Capca E un blog vesel, nu? Imi place sa fie vesel. :) Totusi, de data asta imi cam sarise tandara. In putinele posturi in care aduc vorba de ceva legat de Japonia, nu-i nicio chestie, nu-i interesant, ca deh, nu-i nimic "senzational". Cum s-a intamplat acolo ce s-a intamplat, primesc si intrebarile "de ce despre asta nu zici nimic?" E chiar asa interesanta tragedia oamenilor alora si e chiar asa interesanta parerea mea despre ea?... Imi place sa ma limitez la a scrie doar de bine. E asa o greseala asta? :( Sunt absolut sigura ca vor trece si peste asta in acelasi mod demn de toata stima ca si peste toate celelalte la care au fost supusi. Inca un motiv sa-i admir. :)

    @ Nimeni "TRIST... URAT... JAPONIA NE (VA) MAI DA O LECTIE!!!!" - un alt mod de a privi lucrurile, dar la fel de trist ca si celalalt. :(
    Pai tocmai!! Dupa Hiroshima si Nagasaki, acu hai s-o luam in sus la Tokyo si Fukushima? Urmeaza Aomori si Sapporo? :( Parerea mea e ca e tare nedrept ce li se intampla, da' asta e! Trec ei si peste asta! :)
    523684??? =))))) Dumnezeule, toata polologhia aia?? Si de ce e scris legat? Adica is doar doua cuvinte? Toate cuvintele sunt in halu' ala de lungi?? =)))) Te compatimesc!!

    @ Pato Nu stiu ce-as fi putut scrie sa nu fi fost stiut deja din orice sursa posibila. :( Am preferat sa nu...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Gabi Pun cu copy/paste ce povestea amicu' de care ziceam ca sta intr-o zona ceva mai neafectata din Tokyo: "I am okay now. Yesterday while we were working, I felt the shaking. First I didn’t care that much, but it was getting very hard and finally I placed myself underneath the desk. The shaking lasted very long, it seemed to be so long. Things were messed up all over. The ceiling was nearly destroyed. If it were a bit harder, the ceiling would have been fallen down. My place was magnitude 6 and a bit."
    Daca la el a fost asa, imi imaginez ca in zona in care cutremurul a atins valoarea maxima a fost destul de grav... Ba chiar zona despre care vorbeste el nici nu e considerata ca fiind "zona afectata", desi cutremuru' a depasit si acolo 6 grade. :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Of, mie mi se pare asa trist... saracii japonezi :(!

    RăspundețiȘtergere
  11. asta imi aduce aminte de un poster cumplit pe care l-am vazut ieri. scria ceva de genul "voiai sa mergi in japnoia nu? ai grija sa nu regreti". e complet uncalled for

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Malli Asa e, dar sunt sigura ca vor trece si peste asta cu capul sus.

    @ Iri Incredibil! Omu' care a facut posteru' ori e idiot ori e idiot. Una din doua. Din toata catastrofa aia el a reusit sa scoata fasu' ala...
    Bine-ai venit pe aici! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Da Andera.... 2 cuvinte!
    Pe zi ce trece imi jur si incerc sa ma conving singur ca e mai bine sa continui cu japoneza (e mai simpla) decat cu limba asta. Dar o vorba din "batrani" zice ca .... ce isi face omul cu mana lui... nimeni nu ai face mai bine! (dracu` m-a pus sa spun DA pe meleagurile astea...)

    RăspundețiȘtergere
  14. =))))) Dumnezeule, te compatimesc! Pe de alta parte, la ce program de lucru ai, ai si timp destul sa inveti misterele limbii asteia pe care n-as putea s-o pronunt never ever, d'apoi sa si scriu vreun cuvant... kilometric... =))) Japoneza e frumoasa si melodioasa si interesanta si unica si io o s-o invat in mod sigur. :D
    Cat despre spus "DA" pe meleagurile alea, lasa, bre, ai cu ce sa te mandresti! :D

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template