Comments

joi, octombrie 28, 2010

La bloc (2)

Posted by at 11:51 Read our previous post
Imi urasc vecinu' de la etaju' de dedesubt. Pai abia am scapat de Palica si acu apare asta sa-i ia locu'! A... am luat-o prea repede. Sa explic.

Palica e vecina de la 7 pe care nu mai stiu exact cum o cheama, da' toata lumea o stie de "Palica". Eh, vecina asta, baba scunda si grasa, evident cu paru' facut permanent si vopsit roscat (descriere bazata pe imaginea pe care-o am in cap cand am vazut-o ultima oara... acu ceva timp), ochelari si o ditamai alunita pe barbie, a fost barfitoarea blocului. Stia absolut orice despre absolut orice vecin. Stia cand cineva are probleme in familie, stia cand vecinii de la 4 se bat, stia cand cineva se muta, stia programele de plecare si venire pentru toti oamenii din scara, stia unde munceste fiecare, cu ce se ocupa si la ce scoli merg copiii, cel mai probabil stia si salariile si cheltuielile fiecaruia, verifica in mod constant avizieru' ca sa vada cat are fiecare de plata la intretinere si daca o intrebai cu ce era imbracata vecina de la 9 acu doua saptamani iti spunea si culoarea lenjeriei. Era un Glob al blocului meu. Buuun. Cand a nascut nora ei si i-a dat un nepot (care acu cred ca are vreo 10  - 11 ani) a lasat-o mai moale, dar nu de tot. In ultimii ani, insa, am avut parte de o pace perfecta.  Nici n-am mai stiut ca locuieste in aceeasi scara cu mine. Dar pacea n-a durat mult...

Acum vreo 2 ani ne-am pricopsit cu vecini noi la etajul de dedesubtul meu: parinti, fiica si ginere. Singura fiinta normala de acolo este mama fetei. Ginerele este un sclifosit si-un ingamfat si-un arogant, de o nesimtire fantastica. Fiica e exact la fel ca nu se putea altfel. Totusi, am sa ma opresc la tatal fetei. Initial mi s-a parut om normal, dar ooooooo ce m-am inselat! Domnia lui i-a luat locul Palicai despre care vorbeam mai sus. Totusi, el este genul de vanator care alearga dupa un singur iepure. Fie nu a ajuns inca sa aiba abilitatile Palicai la vanatoarea de informatii despre absolut toti vecinii, fie doar i s-a pus pata pe mine si familia mea. Cand ajung eu si Miresu' acasa, ne intampina fie jumate scos pe geam, fie discret pe dupa perdele. Stie exact cand ajungem. La sor'mea e mai greu: ea nu ajunge in fiecare zi la aceeasi ora, ba de multe ori ajunge dupa 9 seara, dar asta nu-l impiedica sa stea la panda si dupa ea. Frate'miu a zis ca-l bate. Da' frate'miu oricum zice ca bate vreo jumate din vecinii de pe scara. Totusi, oricat ar incerca el, asta de e nou' birou de informatii pentru familia mea, cap de afis pe lista lu' frate'miu tot vecinu' de palier, administratoru' de bloc, este. Nu in ultimul rand, Globu' asta al familiei mele o saluta pe mama. Probabil vrea sa capete si ceva informatii direct de la sursa.

Toata treaba cu panda lui e doar lucrul care ma enerveaza pe mine cel mai tare. Nu e nici pe departe cel mai grav lucru pe care-l face, dar asta ma scoate pe mine din sarite. Poate intr-un post viitor voi povesti si despre celelalte calitati ale sale...

Real time update:
- Colegu' tocmai a iesit din birou vorbind la telefon
- Colega clickaie
- Globu'-i la birou!!
- mancam covrigi

8 comentarii:

  1. ceea ce ma face sa-ti invidiez vecinii astia pe care nu-i "inghiti", este faptul ca au o memorie de elefant si tin atatea chestii stocate in creier :))) ma intreb ce-or manca de pot aduna atatea informatii in capul ala ?:))) daca ai o discutie prietenoasa vreodata cu ei, te rog sa ii intrebi din partea mea, ca sunt tare curioasa :P
    ps. doresc sa stiu fiindca dau semne vadite de batranete, uit de la mana pan' la gura :))) (pink)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am o vecina pe care o urasc de cand eram mic, pentru ca ma turna orice facea...viata la bloc..

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare bloc si scara are cate o astfel de vecina... eu o numesc "vecina de la 1", ca la etajul ala am intalnit eu, peste tot pe unde am stat sau "vecina stie tot", care sta cu urechea lipita de usa si cu ochiul infipt in vizor =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Tradati in dragoste si fata lu' tata in Globu'(2 in 1).
    Vecini retarzi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aoleu, ce boala am pe oamenii astia care trag cu ochiu ca nesimtitii. Era si-o reclama la tv, la pensiile private parca, cu pensionarii aia doi care faceau cu randul la usa. Chestii tipic romanesti.Daca e sub tine, fa-i in ciuda. Joaca sarba prin casa, baga un film porno si da-i sunetul f tare....chestii din astea:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ha, eu rezolv repede problemele, muzica House la maxim si dupa aia fug toti vecinii de mine :))
    PS. nu-mi place House

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Pink Te inteleg perfect! Nici eu nu-mi pot explica cum naiba reusesc sa retina toate detaliile despre fiecare vecin in parte, da' ma gandesc ca in lipsa de altceva cu care sa-si umple creieru'... au loc detaliile alea. Cat despre discutia amicala... nu prea cred sa urmeze vreodata asa ceva. :))

    @ Bibabum Te inteleg perfect. Asa era si vecina aia dinainte. Orice faceam cand eram mica mama stia. La fel si toti ceilalti vecini. Bine-ai venit pe aici! :)

    @ BlueRiver Astia noi care stau si ne pandesc locuiesc si ei tot la etaju' 1. O fi ceva cu etaju' asta... :))

    @ Sergiulica Exact! Mai ca s-ar putea face un reality show d'asta cu vecinii de la bloc... :))

    @ EO Mai greu cu sentimentele de omenie cand vezi cum se comporta oamenii astia, dar da... Sa ne pastram calmul... :))) Bine-ai venit pe aici!

    @ Danbrasov :))) Miresu' si fratele meu fac chestii d'astea. Dau muzica tare si topaie prin casa. Mi-e mila doar de copilu' ala care n-are nicio vina. Fata respectiva si sotul ei au un bebelus. De-asta n-am vrut sa fac cine stie ce, ca aveam destule pe lista. :)))

    @ Alex Exact ce-i ziceam si lui Danbrasov mai sus. Mi-e doar mila de bebelusu' ala, ca altfel clar as fi facut si eu asa. :))

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template