Comments

miercuri, septembrie 22, 2010

Good hair

Posted by at 10:37 Read our previous post
Promisesem eu domnului Lost ca voi scrie un post care sa-l faca a aprecia femeile de pe la noi. Intr-un mod ceva mai diferit. Eu cel putin, dupa ce am vazut "Good hair" am multumit lui Dumnezeu si naturii si sansei si norocului meu si mi-am dezmierdat paru' toata ziua. Da, suna ciudat momentan.

"Good hair" este un film ... documentar aproape, gandit si avandu-l in rol principal pe Chris Rock. Zice el acolo ca intr-o zi, una dintre fiicele lui a venit la el si l-a intrebat: "Tati, eu de ce nu am (good hair)?" Si-asa a inceput el sa se intereseze de parul femeilor de culoare. Va place Beyonce, nu? Va plaaaaaaace, cum naiba... Va place Meagan Good, nu? Va plaaaace. Va place Halle Berry, nu? Cui nu-i place? Acu intrebare: credeti ca ati vazut vreodata parul vreuneia dintre ele? Sau oricarei alte celebritati de culoare? Credeti ca baga placa in priza si isi intind paru'? Nu, oameni buni. Absolut TOATE au mese. Toate adica toate. Adica toate. Si aveti voi idee cat costa respectivele mese? Incepand de la 1000 dolari, asta fiind cea mai ieftina. Nu sunt peruci, sunt mese. Mese CUSUTE de parul lor natural. 

Si merge el, Chris Rock, prin frizerii si vorbeste cu lumea. Cel mai amuzant a fost, bineinteles, intr-o frizerie unde erau majoritatea barbati. De culoare. Respectivii barbati stiu regula de a nu atinge parul femeilor de culoare. Altfel risca sa se aleaga cu maini sau degete rupte. Plus ca tot pe ei ii seaca la buzunare. Chris Rock i-a intrebat cand a fost ultima data cand au atins parul unei femei de culoare. Doar unu' si-a adus aminte. Era acu vreo 20 de ani sau cam asa ceva...

Au fost intervievate mai multe celebritati de culoare si la un moment dat s-a pus si problema sexului. Actrita Nia Long a dat raspuns acestei intrebari: pentru a evita eventuale neplaceri (gen barbatul sa ramana cu mesele smulse in mana, fara sa mai punem la socoteala scandalul monstru de dupa) prefera sa stea deasupra... Actorul Al Sharpton a gasit si el o solutie: se concentreaza pe... alte parti ale corpului...

Nu numai ca sunt costisitoare respectivele mese, dar si procesul in sine la coafor dureaza muuuulte ore. Multe ore de stat pe scaun. Practic pierd juma' de zi cu treaba asta. Inafara de mesele alea, inca de cand sunt copile la 4 - 5 ani (uneori chiar mai devreme), fetitele de culoare sunt duse la coafor pentru un tratament special cu o solutie care reuseste oarecum sa faca parul sa arate mai... nici nu stiu cum sa-i spun... mai normal?... Numai ca acea substanta e foarte toxica si periculoasa. Va amintiti videoclipul celor de la Salt-n-Pepa la melodia "Push it"? Va amintiti ca una dintre cantarete avea capul ras pe o parte, astfel chiar incepand un nou trend? Ei bine, nu s-a "coafat" ea asa pentru ca asa a vrut. Substanta respectiva i-a ars parul si pielea capului si n-a avut de ales... Sora cantaretei ii "picta" partile arse pentru a nu avea probleme la filmarea videoclipului...

Nu numai femeile folosesc acea substanta. Printre alte vedete intervievate au mai fost Ice-T, KRS-One, T-Pain, Al Sharpton... Ice-T explica intr-un mod foarte amuzant ce a simtit el cand a primit tratamentu' miracol.

In fine, degeaba tot bat eu campii aici. Uitati-va la film! Si apreciati-va paru'! Intre timp, ca sa va convingeti, priviti traileru':

13 comentarii:

  1. am parul ondulat...nu fac exceptie de la regula,mi-as fi dorit sa fie drept :))
    oricum, de cand ma stiu ma chinui cu aranjatul parului si tot nu reusesc sa ma multumesc:P
    ps. cred ca femeile se sterseaza cu treaba asta mult mai mult ca barbatii

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar la tine merge intins cu placa sau ceva... La ele nu merge decat solutia aia toxica. :D La fel am fost si eu cu paru': nu-mi place cum sta in fiecare dimineata, trebuie sa-l usuc de fiecare data in acelasi mod ca altfel zici ca am bagat degetele in priza etc. Dar dupa ce am vazut filmu' asta, am realizat ca se poate mai rau. Muuuult mai rau. :D
    Da, corect, femeile se streseaza mai mult cu treaba asta, dar in cazul oamenilor de culoare si barbatii se streseaza la fel de tare din cauza ca vantul care le sufla in buzunare dupa ce au investit in coaforul sotiei le aduce constant aminte de toata treaba si de fiecare data cand fac dragoste stau cu stres si atenti sa nu cumva sa atinga parul... :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. aia se mai numeste facut dragoste??? m-as lipsi, i-as da ultimatum: ori paru' ori eu =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai asa ca m-am pierdut! Tu care anonim esti ca de obicei numai Tzu si Pink imi lasa comentarii de pe anonim. :))) Aoleo ce aiurea! :))))

    In ceea ce priveste ultimatumul, barbatii de culoare s-au invatat deja cu toata treaba asta si nu vorbesc despre treaba asta. Decat sa riste sa ramana cu mesele in mana si sa-si vada nevestele ... chele... prefera sa se concentreze asupra altor parti ale corpului dupa cum spunea actoru' ala. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Update: :)) - ce'mi place cum suna =))
    - parul NU este "CUSUT".... se foloseste o substanta si SE LIPESTE de firul de par natural.
    - lunar este nevoie de o "intretzinere" a operatiunii (cine are "tips'uri" sau extensii la manechiura stie despre ce vorbesc :p )
    - "mesa" respectiva este fixata ptr o perioada sa spunem maximala de ... 6 luni!
    - app de asta... dupa perioada respectiva mesa trebuie data jos si repusa sau schimbat modelul dupa preferinte, operatiune care dureaza la fel de mult ca operatia initiala de pus.... "bonusul" este ca.... tu ca clienta PLATESTI si datul jos (acelasi pret ca si la montat) plus repunerea mesei sau a unui nou model !!!
    - mesa respectiva se poate intinde cu placa.... spala .... face orice cu ea .... ptr ca in primul rand.... este din par NATURAL...
    - aici in.... HEL... preturile incep de la MINIM 800 Euro doar ptr pus... parul se plateste separat in functie de : lungime, culoare, duritate sau grosime, origine :p si cantitate bineinteles! Pai ce credeatzi "dragutzelor"???? va duceti cu "mia" in buzunar si plecati cu parul lui Winetou??? Neah....
    Deci.... actritele enumerate mai sus.... platesc destui bani (nu numai o mie...doua) plus ca este un fenomel deja intrat in cotidian, femeile sunt obisnuite cu "falsul" : meshe, extensii sau tips'uri la unghii, silicoane... etc! Pe ce pune mana femeia.... imediat se transforma in fals... pana si inevitabilul falus a fost transformat in dildo asa ca.... NO COMMENT... Sa purtati cu placere tot ce va trece prin cap :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragul meu Nimeni (asa ca sa incepem dragut :D ),
    - paru' ala poate ca se si lipeste, insa in filmul despre care am vorbit arata pur si simplu si se vorbea despre procedeul de COASERE a meselor de parul natural; parul natural era facut codite si apoi era pusa un fel de plasa peste, iar mesele se cos de par si plasa.
    - da, spunea si de intretinere care este, evident, costisitoare
    - da, este par natural, adus in mare parte din India, de la templele unde indienii se duc sa isi ofere parul drept "sacrificiu" sau "ofranda" sau ceva in genu' , in semn de recunostinta.
    - in film spunea ca preturile incep de la 1000 DOLARI americani, dar n-o fi batut in cuie
    - da, celebritatile respective spuneau ca platesc o groaza de bani, ceea ce era si de asteptat si evident
    - tot articolul si filmul se refera la femeile DE CULOARE care nu au de ales decat sa treaca prin toate procedurile astea. Decat sa stea cu parul lor natural care arata ca o matura, prefera sa dea atata amar de bani pentru mesele respective. Si aici se face referire la toate femeile de culoare. Spunea la un moment dat ca n-au ce pune pe masa, dar nu renunta la programarile de la coafor. In plus, isi platesc mesele IN RATE!!!
    Acu spune-mi tu mie, daca un barbat vede pe strada doua femei: prima - siliconata, botoxata, machiata, vopsita, eventual fara un dildo in mana, si a doua - naturala, sani de marime medie, imbracata in blugi si incaltata cu tenesi, dupa care crezi tu ca s-ar uita barbatul respectiv? Si fii sincer! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite, asta e unul din motivele pentru care mie nu-mi plac negresele. :P

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Pai.... sa te vad si raspund dupa =))
    Mai tii la gluma,nu? ca sa stiu pe viitor.:)
    Revenind la "caprile" noastre.... nu am vazut filmul si nu te contrazis... ceea ce spui pare mult mai simplu decat lipirea de care vorbesc eu.Initial deja suna ca "nuca'n perete"... cum naiba sa COSI 1 micron de par? e mai usor sa il faci stog... si sa il cosi sa nu pice =))
    Dar sa vedem cand te apuci de lipit cate 1 micron 2... de par.... si cam la cate fire exista in capul unui om... eu unul as renunta sa mai fiu coafez, pe bune! Sau poate daca as fi chinez... poate as face'o.
    A.... "aici" majoritatea manechiuristelor si coafezelor sunt.... mancatoare de orez- rabdarea intruchipata: te tin o ora pe scaun langa ele (timp in care iti bubuie in cap muzica "lor" melodioasa)

    RăspundețiȘtergere
  9. Late edit: butonul de "home" exista aici? daca nu.... ar fi bine de inventat ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Bogdan Era o intrebare acolo adresata barbatilor din frizerie care suna cam asa: "De-aia preferati femeile albe?"... :D

    @ Nimeni Pai ce legatura am eu cu intrebarea? :))) Era doar la modul general. Tin la gluma, nu-i problem! :D
    Arata acolo tot procedeu' ala de la a la z: se tund femeile din India,se duce parul la un om care-l va "prelucra" (il spala, il curata si apoi ii coase un fel de tiv la masina de cusut, se aduce paru' asa cusut in mese in SUA si apoi se repartizeaza la frizerii. :D Si cam asa merge treaba. Oricum filmul e interesant si amuzant. Merita vazut.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Nimeni L-am tot cautat, da' nu reusesc sa gasesc. Mai caut... :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Tzu here:
    Nimeni, uita-te in trailer, e una cu un par portocaliu sau ce naiba culoare e aia :)), il impleteste circular si pe urma pune mesele.
    Interesant film...

    RăspundețiȘtergere
  13. E intr-adevar interesant! Si amuzant pe deasupra. N-are cum sa nu-ti placa de Chris Rock. :))

    RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template