Comments

joi, ianuarie 24, 2013

"Copiii spun lucruri traznite" sau "Chilotii lui Adam"

Posted by at 14:33 Read our previous post
Copiii au o cu totul alta perceptie asupra vietii, una mai putin complicata si de multe ori mai normala... 

Nuditatea:
O mamă se plimba cu maşina împreună cu cei trei copii mici într-o după-amiază toridă de vară, când o femeie dintr-o decapotabilă s-a ridicat din scaun şi a început să le facă cu mâna. Femeia era total goală.
În timp ce mama îşi revenea din şoc şi se gândea să le spună repede copiilor să nu se uite, fetiţa de cinci ani i-a spus inocent:
„Mami. Femeia aia nu poartă centura de siguranţă!”
************
Un băieţel s-a pierdut pe culoarele unei săli de gimnastică şi a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au început să ţipe, să înşface prosoape să se acopere şi să fugă în toate părţile ca să se ascundă.
Băieţelul le-a privit uimit după care a întrebat senin: „Ce s-a întâmplat? N-aţi mai văzut un băieţel în viaţa voastră?”

Onestitate:
Un băieţel de patru ani a venit alergând din baie să-i spună mamei că şi-a scăpat periuţa de dinţi în toaletă.
Mama a scos-o din toaletă şi a aruncat-o la gunoi.
Atunci băieţelul a stat şi s-a uitat puţin gândindu-se, după care a fugit în baie şi s-a întors cu periuţa mamei. A ridicat-o în faţa mamei şi i-a spus cu un zâmbet încântat: „Mai bine ai arunca-o şi pe asta pentru că a căzut în toaletă acum două zile”.

Păreri:
În prima zi de şcoală, un elev din clasa întâi i-a dat învăţătoarei un bilet de la mama sa. Pe bilet scria: „Părerile exprimate de acest copil nu sunt neapărat cele ale părinţilor lui”.

Ketchup:
O femeie se chinuia să facă să curgă ketchup dintr-o sticlă. În timp ce se chiunuia i-a sunat telefonul aşa că l-a rugat pe băieţelul ei de patru ani să răspundă la telefon.
„Este directorul, mama" i-a spus copilul mamei. După care a adăugat: „Mama nu poate răspunde acum. Da o sticlă peste cap”.

Bătrâneţe:
O mamă făcea voluntariat la o organizaţie care ducea hrana bătrânilor fără ajutor. În timpul orelor de program o lua pe fetiţa sa de patru ani cu ea. Pe aceasta o fascinau bastoanele, scaunele cu rotile şi alte lucruri care aveau legătură cu bătrânii.
Într-o zi mama a găsit-o holbându-se la o proteză de dinţi care stătea într-un pahar cu apă. În timp ce mama se pregătea să răspundă la inevitabilele întrebări ale fetiţei, acesata s-a întors şi a şoptit: „Zâna măseluţă n-o să creadă niciodată aşa ceva”.

Îmbrăcămintea:
O fetiţă se uita la părinţii ei cum se îmbracă pentru petrecere. Când l-a văzut pe tatăl său cum îşi îmbracă costumul aceasta i-a spus:
-„Tati nu ar trebui să porţi costumul ăla”.
-„De ce scumpa mea?”
-„Pentru că ştii că îţi dă dureri de cap în dimineaţa următoare”.

Şcoală:
O fetiţă abia terminase prima săptămână de clasa întâi şi vine nervoasă acasă: „Îmi pierd vremea cu şcoala” îi spune mamei.
„Nu ştiu să citesc, nu ştiu să scriu şi nici să vorbesc nu mă lasă!”


Biblia:
Un băieţel deschide biblia familiei. Era fascinat de desenele din carte şi dădea pe rând fiecare pagină. Deodată ceva căzu din biblie. Era o frunză presată între pagini.
„Mamă uite ce am găsit” strigă fericit băieţelul.
„Ce ai găsit?” întrebă mama.
Fascinat băieţelul răspunse: „Cred că sunt chiloţii lui Adam!”

9 comentarii:

 1. da, candoarea copiilor nu poate fi egalată de altceva. când toată omenirea îşi stoarce creierii cu giulgiul din Torino, uite că sunt şi alte lucruri care ar merita cel puţin tot atâta atenţie :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frumoasă colecţia de istorioare cu copii.
   E imposibil să gândim precum copiii.

   Ștergere
  2. @ Calin E bine sa ne destindem, iar copiii si perlele lor fac o treaba buna in sensul asta. :)

   Ștergere
  3. @ Javra Ma bucur ca ti-au placut! :)

   Ștergere
 2. Foarte tari exemplele. M-am distrat copios!
  Pe blogul meu am postat niste chestii din astea de pe la ale mele rude si cunostinte. Ti-as fi recunoscator daca mi-ai permite sa "rebloguiesc" acest articol si la mine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca ti-au placut! :) Sigur, poti prelua postarea. :)

   Ștergere
 3. Foarte haioase sunt perlele spuse de copii. Inainte de vacanta de iarna, cand a nins, trei copii veneau de la scoala din zona unde locuiesc insotiti de parintii lor. La un moment dat unul din ei a strigat: Conflictul copiilor!. Imediat au inceput sa se bata cu zapada. :))

  RăspundețiȘtergere

Comentez eu:

© Andera scrie is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template